Húsvéti programajánló – kapcsolj ki, itt a hosszú hétvége!

Akár hagyományos, akár ettől kissé eltérő, locsolkodáson túlmutató húsvétot tervezel idén, országszerte izgalmas programok várnak. Otthon, a négy fal között semmiképpen ne maradj, mert az idő is csodásnak ígérkezik! Budapesten és vidéken is van miből válogatni. Mutatjuk, mi hova mennénk.

Budapest – fővárosi nyusziünnep

Húsvét a Várkert Bazárban

2019. április 20. és 22. között a húsvéti hagyományoké a szerep a Várkert Bazárban. Családdal vagy baráti társasággal is megéri arra venni az irányt. A színes családi programok mellett kipróbálhatod a hagyományőrző foglalkozást, megnézheted a néptáncbemutatót, az izgalmakat pedig a gasztro show-val zárhatod, ahol jöhet egy finom húsvéti sonka például.

Húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban

Ha kicsit kiszakadnál a belvárosból, a Vasúttörténeti Park tökéletes választás lehet. 2019. április 21-én és 22-én itt is a húsvété lesz a főszerep: különböző hagyományőrző programokkal, kreatív sarokkal és tojásfestéssel várnak. Saját dekorációt is készíthetsz művészek segítségével. Húsvét hétfőn pedig jön a fő attrakció, a nyuszikeresés, amely során fából készült, elrejtett nyuszikat kell megkeresni a parkban, apróbb ajándékokért cserébe.

Vidéken is van hova menni

Húsvét Felsőtárkányban

Húsvét hétfőn, április 22-én valódi időutazást tehetsz, ha Felsőtárkányba látogatsz. Vegyél részt egy igazi locsolkodásban, majd egyél egy tárkányi “netudd” fánkot a gasztroudvarban! A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen népi játszóparkot, kézműves sarkot és állatsimogatót is találhattok itt.

Húsvét a Lillafüredi tó-és kalandparkban

Kirándulás közben is megállhatsz Lillafüreden, hogy szétnézz kicsit a húsvéti mulatságban. Április 19. és 22. között nyuszisimogatóval, locsolkodással és húsvéti gasztroélményekkel várnak. A kicsiknek lesz arcfestés és kézműves foglalkozás, az izgalmakra vágyók pedig részt vehetnek a tojáskeresésben és a tojásdobó versenyben.

Comments are closed.

Navigate