Csináld magad vintage láda egyszerűen

Unalmasnak találod a tömegtermékeket? Szeretnéd még otthonosabbá tenni lakásod, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Mutatunk egy ötletet, amellyel a csináld magad irányzat keretein belül te is elkészítheted saját, egyedi vintage ládádat, ami garantáltan üdítő színfoltja lesz otthonodnak!

A vintageről dióhéjban

A vintage lakberendezési stílus lényege a régi és a modern tárgyak kombinálása lakásunkban. Elsőre különösnek tűnhet a gondolat, hogy egy korszerű szekrény mellé egy antik órát szereljünk a falra, de ha ráérzünk a vintage ízére, garantáltan irigylésre méltó lesz a végkifejlet.

Jó ha tudod, hogy a vintage stílushoz nem csak szépérzékre, de olykor arra is szükség lehet, hogy mélyen a zsebedbe nyúlj, hiszen egy-egy egyedi antik darab beszerzése akár többszázezres költséget is jelenthet. Ez viszont egy szoba vagy egy komplett lakás berendezésének esetében nagy anyagi megterhelés lehet. Ha ezt szeretnéd elkerülni bizony érdemes más alternatíva után nézned!

Saját kezűleg olcsóbb

Biztos nálad is akad egy nem használt bútordarab, ami régóta a garázsban porosodik vagy éppen a szoba sarkában árválkodik. Ahelyett, hogy egyenes úton megszabadulnál tőle, gondold át hogyan lehetne felhasználni vagy átalakítani. Ötlet híján sem kell kétségbe esned, hiszen számtalan oldalon találhatsz ezzel kapcsolatos tippeket. Egy kis krétafestékkel és csiszolópapírral például csodákat lehet művelni.

Egy másik megoldás, ha szétnézel mások eladásra kínált, már nem használt bútorai között. Az apróhirdetési oldalak piacán igen nagy a kereslet a költözés vagy stílusváltás miatt eladni kívánt bútorok és lakáskiegészítők, illetve a helyhiány miatt lecserélendő háztartási gépek iránt. Tudtad, hogy az elmúlt évben az otthon és háztartás kategória hozta a második legnagyobb látogatottságot a Jófogás oldalán? Ez nem is meglepő, hiszen a bolti árak töredékért könnyen és biztonságosan szerezhetjük be ezen a felületen lakásunk új kincseit.

Nem árt tudnod, hogy akár saját régi bútordarabot, akár egy másodkézből vett szerzeményt alakítasz át saját stílusodra, jelentős lépést teszel a környezet védelmének érdekében is, hiszen ahelyett, hogy kidobnád, eltüzelnéd őket, egy teljesen új darabot hozol létre.

Persze kezdetnek ne vágj bele egy teljes lakásnyi bútor renoválásába. Elég ha egy kisebb berendezési tárgyon teszteled kézügyességed, mint például egy ládán, melyhez most minden segítséget megadunk.

Tehát ha úgy döntöttél, hogy elkészíted a vintage ládát, nincs más dolgod, mint előkeresni egy rég nem használt ládát, majd megnézni videónkat!

További szükséges eszközök:

  • lazúrfesték
  • krétafesték
  • színtelen wax
  • PVA ragasztó
  • krétával írható tábla
  • dekorációs elemek
  • 2 db ecset
  • waxoláshoz rongy

 

+1 tipp:

Ha nincsenek meg a szükséges eszközök, tölts fel 10 darab hirdetést a Jófogásra és szerezd be a csomagot, melynek segítségével még könnyebben tudod elkészíteni egyedi vintage ládádat az alábbi linken:

KATTINTS IDE!

 

 

Comments are closed.

Navigate