Szuper dekorációs tippek, amivel feldobhatod az otthonod hangulatát

Lakásdekorációk készítésével nagyon is kreatívan tölthetjük el az otthoni szabadidőnket! Az így elkészült dekor nemcsak szép, de sokkal személyesebb is, mintha a boltban vásárolnánk meg. Ráadásul a készítés közben ki is kapcsolódunk és remekül szórakozunk! Nincs ötleted, hogy mit készíts? Mutatunk néhány tippet!

Lakásunk otthonosabbá tételének egyik fontos része a dekoráció. Azonban ahhoz, hogy csinosítgassuk és hangulatosabbá tegyük a helyiségeket, nem kell egyből a lakberendezési boltokba rohanni. Számos könnyen megvalósítható ötlet közül válogathatunk, amelyekből merítve még harmonikusabbá tehetjük életterünket, hiszen a teljes összhang mindig a részletekben rejlik. Kezdésnek itt van 5 szuper tavaszköszöntő dekor, amit egy kis kézügyességel, otthoni környezetünkben fellelhető nyersanyagokból is pillanatok alatt megvalósíthatunk.

Váza papírlampionból
Amire szükséged lesz: erősebb drót, 1 db lampion, egy nagyobb méretű, lehetőleg fél literes plasztik pohár, virágok.

Valószínűleg a tavaly nyári dekorációból lapulhat még otthon egy papírlampion. Ne hagyjuk, hogy nyárig a dobozban maradjon! Egy plasztik pohár köré hajtogassunk drótból egy keretet, ami kvázi pohártartóként fog üzemelni. Ebbe illesszük bele a poharat. A keretre csatlakoztassunk további két drótot, amivel a lampionhoz tudjuk erősíteni. Nyissuk ki a lampiont és tegyük a belsejébe a poharat a kerettel együtt és a két drótszállal erősítsük hozzá. Akkor sikeres a megvalósítás, ha a lampion teljesen eltakarja a poharat. Kész is a lampionváza, ami akár az asztalon, akár fellógatva is remekül mutat tavaszi virágokkal megtöltve!

Tavaszi koszorú
Amire szükséged lesz: faágak, ragasztó vagy drót, virágok vagy egyéb díszek.

Rusztikus hangulatú, egyszerű, de mégis mutatós tavaszi ajtódíszhez az ágakból fonott alapot akár mi magunk is elkészíthetjük otthon. A lényeg, hogy friss hajtásokból fonjuk, így nem törik el könnyen az ág. A kívánt méretet egy vastagabb ágból megformázzuk, majd folyamatosan körbefonjuk ezt az alapot, hol alul, hol felül hurkolunk, és addig folytatjuk, amíg elég vastag nem lesz a koszorúnk. Rögzíteni nem is kell semmivel, az indák megtartják egymást. Az ajtódíszre virágokat, leveleket erősíthetünk, de díszíthetjük csipkével, vagy papírdíszekkel, a közepébe pedig bármilyen tavaszi hangulatú figurát tehetünk. Húsvétkor akár egy nyuszit is.

Fonal váza
Amire szükséged lesz: üvegek, fonal, ragasztó.

Abszolút nem nehéz, még azok is el tudják készíteni ezt a dekort, akiknek nincs túl nagy kézügyességük. Mossunk el egy boros vagy sörösüveget, majd ragasztóval kenjük be a felületét. Az aljánál kezdve, szorosan tekerjünk rá fonalat, egészen addig, míg teljesen be nem fedi. A dísz sokkal jobban mutat, ha több különböző üveget ugyanígy betekerünk, hasonló árnyalatú fonalakból. Ha elkészültünk vele, egy-egy tavaszi virágot tegyünk az üvegekbe, és kész is a dekoráció.

Ottomán kötélből és gumiabroncsból
Amire szükséged lesz: nem használt, rossz gumiabroncs, strapabíró kender kötél, tartós vízálló ragasztó vagy ragasztópisztoly.

Egy igazán mutatós puffal leszel gazdagabb, ha elkészíted ezt a szuper ülőalkalmatosságot. Tisztítsd meg a gumiabroncsot, majd tekerd minden oldalról keresztbe úgy, hogy a gumi közepén fedjék egymást a kötelek. Ha ezzel megvagy, vágd el, majd a kezdő és végpontot csomózd jó erősen össze. Ezután jön a körbetekerés. Az alján, a gumiabroncs közepén kezd, és csiga alakban haladj kifele úgy, hogy közben a kötél egymáshoz simuló oldalát kend be ragasztóval.  Igazi türelemjátékról van szó, így kitartásra bőségesen szükséged lesz, de a végeredmény egy olyan bútordarab, ami nemcsak hogy mutatós, de a mai természetközeli lakberendezési trendeknek is tökéletesen megfelel, ráadásul az újrahasznosításra is nagyszerű lehetőséget kínál.

Kagylógyertya
Amire szükséged lesz: nagyobb méretű kagylóhéjak, teamécses.

Akármikor tengerparton jár az ember és a szemünk elé kerül egy szebb kagylóhéj, legtöbben felemeljük, eltesszük és hazavisszük. Ezután persze sokszor csak a polcon porosodik. Íme, egy szuper tipp, hogyan hasznosítsd! Legyen szó akár illatos, színes vagy sima, fehér tea mécsesről, bármilyen megfelel. Sőt akár keverhetjük is őket, ha színes gyertyát szeretnénk. Távolítsuk el a kanócot és olvasszuk meg a gyertyákat. Ha teljesen folyékonnyá vált a viasz, öntsük bele a kagylóhéjakba, majd nyomjuk bele a korábban kivett kanócokat, lehetőleg azonnal. Persze csak óvatosan, mert a viasz forró lehet. Próbáljuk úgy belehelyezni a kanócot, hogy a vége kilógjon, majd rakjuk hideg helyre, hogy hamar megszilárduljon. Tökéletes éke lehet a fürdőszobának, akár a kád szélén elhelyezve.

Egy-egy dísz elkészítése is már remek kikapcsolódás, különösen, ha a végeredmény lakásunk egyik dísze lehet. Ne sajnáljuk az időt és türelmet a megvalósításra, dekorálásra fel!

Comments are closed.

Navigate