4 szuper kutyás strand Magyarországon

A Jófogásnál mindig is szívügyünk volt a felelős örökbefogadás és kutyatartás. Ez utóbbinak természetesen fontos eleme az ebbel töltött minőségi idő, ami a hőség beköszöntével akár egy közös mártózást is jelenthet. Alábbi cikkünkben összeszedtünk néhány népszerű kutyás strandot a Velencei tótól a Balatonig.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet szerint kutyát kizárólag olyan partszakaszra lehet levinni, amit nem nyilvánítottak hivatalos fürdőhelynek, illetve a helyi szabályzat nem tiltja a négylábúak fürdetését. Jogi szempontból kutyás strandnak titulált helyeket tehát hiába keresünk, ennek ellenére az utóbbi években gombamód szaporodnak a négylábúaknak kedvező partszakaszok.

Kutyás strand Velencei tó
Forrás: Pexels / Ion Ceban

Kutyás strand a Velencei tónál

Budapesti kutyatulajdonosként szomorú hír, hogy a város közvetlen környezetében szinte nincs olyan hely, ahol a gazdik szabadon együtt pancsolhatnak a kedvenceikkel. Persze sokan járnak ki kutyát fürdetni a Hajógyári szigetre, a Római partra vagy a városligeti tó sekélyebb részébe, de a legközelebbi kutyás strand a Velencei tónál várja az állatbarát családokat. A Drótszamár Kemping 600 méteres partszakaszán ugyanis engedélyezett az ebek fürdetése. A strandolás mellett egy játszóház, és egy csocsóval és ping-pong asztalokkal berendezett közösségi tér is szórakoztatja az üdülésre vágyókat.

Kutyás strand a Balatonnál

A fonyódi kutyás fürdőhely

A Balaton első kutyás fürdőhelye mára hazánk legnépszerűbbikévé nőtte ki magát. A fonyódi kikötő mellett hatalmas zöldterület és a Badacsonyra nyíló, gyönyörű panoráma várja a kutyás családokat. A víz sekély és hordaléktól mentes, az ebek beereszkedését pedig lépcsős lejárók és rámpák segítik. A fonyódi kutyás strand emellett minden mártózáshoz szükséges igényt kielégít: van nosztalgikus hangulatú strandbüfé, szépen gondozott vizesblokk és még SUP-ozási lehetőség is. Mivel a kutyás strand viszonylag friss, az ide ültetett fák még nem nyújtanak hatalmas árnyékot. Készüljetek hát napernyővel, napsátorral, a kutya számára tálkával és ivóvízzel! Fontos, hogy a helyet csak megfelelően szocializált, oltásokkal rendelkező, féregtelenített ebek látogathatják. Ezért mindenképpen vidd magaddal kedvenced oltási könyvét is!

Fonyód kutyás strand
Forrás: Unsplash / Marco Lopez

A balatonföldvári kutyás fürdőhely

A „magyar tenger” másik népszerű, kutyabarát partszakasza Balatonföldváron található. A csaknem 2500 négyzetméteres strandot 2016-ban nyitották meg a gazdik és kedvenceik számára, a látogatása pedig a fonyódi kutyás stranddal ellentétben ingyenes. Ennek megfelelően a felszereltség szerényebb ugyan, de itt is sekély víz és rámpák segítik a négylábúak mártózását. A közelben viszont jó pár kutyabarát büfé és étterem várja az éhes szájakat, míg a parton álló hatalmas fák árnyékában ejtőzni is lehet a kedvencekkel. A balatonföldvári kutyás fürdőhelyen külön szabályzat működik. Eszerint nem maradhat otthon az ürülékszedő zacskó, és labdázás közben is ügyeljetek mások testi épségére és nyugalmára!

Kutyás strand balaton
Forrás: Pexels / Shane Aldendorff

Kutyás strand a Tiszánál

A tiszafüredi Mancsos Pancsoló a kelet-magyarországi üdülőrégió első kutyabarát fürdőzőhelye. A partszakasz a szabadstrand mellett található, határát külön tábla jelzi. A kerítéssel körbekerített, félhektáros területre a belépés ingyenes, padok, asztalok és egy friss ivóvizet szolgáltató kút is segíti a strandolás élményét. A kellően sekély Tisza-tóban pedig nemcsak közösen megmártózhattok a kedvenceddel, de a hatalmas réten belevethetitek magatokat a labdázás és a frizbizés örömeibe is. Amennyiben valami harapnivalóra vágytok, alig pár perc sétára egy hangulatos büfésor vár benneteket.

Comments are closed.

Navigate