5 praktikus fesztivál kiegészítő, amit ne hagyj otthon!

A nyárral együtt a fesztiválszezon is ránk rúgta az ajtót. Bármilyen zenei irányzatról és helyszínről is legyen szó, bevállalós „kinn alvóként” van néhány fesztivál kiegészítő, amit érdemes bedobnod a bőröndödbe. Most összeszedtük ezeket, hogy neked már ne kelljen! Íme:

1. Polifoam helyett felfújható matrac!

A napokon át tartó bulizáshoz nem árt, ha tudsz néhány órát pihentetően aludni. A minimum két-, de inkább háromszemélyes kempingsátor persze egy kihagyhatatlan kellék, de nem árt a kényelmes fekhelyre is gondolnod. Amennyiben kocsival mentek (vagy a haverokkal összefogva meg tudjátok oldani a szállítását), a fesztivál kiegészítők közül ne maradjon ki egy önfelfújó vagy felfújható matrac, és a hozzá tartozó pumpa sem. Tudjuk, a párna már tényleg luxusszámba megy, de egy apró, felfújható utazóverziót igazán bedobhatsz a hátizsákodba.

2. Kempinglámpa

Ott felejtettél valamit a sátradban az éjszaka közepén, és visszaszaladtál érte? Netán épp a hajnali órákban dőlsz be a matracodra? Elég a sötétben kotorászásból! Persze szükségmegoldásnak a telefonod zseblámpa funkciója sem rossz, de ilyenkor kifejezetten nagy hasznodra tud lenni egy gyorsan felkattintható kempinglámpa. Ha teheted, ne hagyd ki a praktikus fesztivál kiegészítők sorából!

Kempinglámpa
Forrás: Unsplash / Haley Truong

3. Fesztivál kiegészítők a bőröd védelméért

A bulizás hevében hajlamosak vagyunk elfeledkezni a nyári időszak okozta kellemetlenségekről, pedig nem árt ilyenkor is odafigyelnünk a bőrünk védelmére. Nincs is annál rosszabb, mint amikor az első nap rákvörösre égünk, aztán a fesztivál hátralevő részében húzódik és hámlik a hátunk, nyakunk. Pakold be hát a minimum 30 faktoros naptejet a táskádba, és ne felejtsd el rendszeresen újrakenni, főleg, ha csobbansz is a partyk között – például a Balaton Soundon vagy az EFOTTon. Estére pedig készülj szúnyog- és kullancsriasztó sprayvel, különösen az olyan bulikon, amiknek az erdő ad otthont (pl. Kolorádó, Fishing on Orfű).

4. A „must have” fesztivál kiegészítő: powerbank

Ma egy fesztivál sem telhet el anélkül, hogy az élményről ne posztolnál a social media felületeiden. Ehhez azonban nem árt, ha mindig van kakaó a telefonodban. Persze több fesztiválon biztosítanak már ingyenes töltési lehetőséget, de ha biztosra akarsz menni, a fesztivál kiegészítők közül idén nem hagysz ki egy jó erős powerbanket sem.

Kötelező fesztivál kiegészítő: powerbank
Forrás: Pexels / Debraj Roy

5. Higiéniai fesztivál kiegészítők

Persze egy többnapos, kempingezős fesztivál soha nem a tökéletes higiéniáról szól, néhány remek fesztivál kiegészítővel javíthatsz azért a tisztaságérzeten. Bátran pakolj be a táskádba egy csomag nedves törlőkendőt és fertőtlenítő kendőt is. A por és az izzadság a tökéletes fesztiválfrizurának sem barátja, így érdemes lehet egy tubus száraz sampont is elraknod. Emellett az intim higiénia megőrzéséért készülhetsz eldobható WC ülőke takarófóliával vagy akár női pisitölcsérrel is.

Comments are closed.

Navigate