Ha nyár, akkor fesztivál!

Idén még nem vetetted bele magad a többnapos zenei kánanába? Még nem késő, most is van miből válogatni! Ha szeretnéd maximálisan élvezni a fesztiválokat, olvasd el tippjeinket és hozd ki a legtöbbet a koncertezős kultúr mámorból. 

Sapka, sál

Ebben a formában kissé túlzás, de ahhoz, hogy jól érezd magad mindenképp készülj az időjárásnak megfelelő öltözékkel. Ne feledd, a legtöbb fesztiválra nem vihetsz be esernyőt, így ha esőre áll az idő, érdemes egy könnyű esőkabátot magaddal vinned. Ha pedig már szakadó esőben indulsz, a gumicsizma válhat jó barátoddá. Ellenkező (napsütötte) esetben, jól jöhet egy kalap vagy baseball sapka és persze egy napszemüveg is!

Táska 

Akár egynaposra, akár többnaposra tervezed a fesztiválozást egy kistáska vagy övtáska hasznos lehet. Hasznos lehet a telefonodnak, igazolványoknak, zsepinek vagy az éppen üres repoharadnak is. Nem érdemes nagy táskával nekivágnod, mert elég hamar nyűggé fog válni. Ha van nálad olyan cucc, amit szeretnél biztonságban tudni, de nem cipelnéd magaddal, akkor érdeklődj a szervezőknél, mert legtöbbször van csomagmegőrző a fesztiválok területén. 

Alvóhely

Sajnos a Harry Potterből ismert sátrak csak a varázsvilágban léteznek, így a legpraktikusabb, ha beéred egy olyan darabbal, amiben kényelmesen elférsz vagy elfértek alvásnál, meg persze az sem árt, ha vízálló darab mellett teszed le a voksodat. Ha jót akarsz, egész nap árnyékot biztosító helyre vered a sátrat, így reggel -jó esetben- nem egy szaunában fogsz ébredni. A kényelem érdekében a hálózsák és polifoam mellé beszerezhetsz egy kemping párnát vagy matracot.

Tipp: A sátorba ne hagyj értékes tárgyakat és zárd le kis lakattal a cipzárt! (A kulcsot ne hagyd el!)

Ami még jól jöhet

  1. Víz: Jó, ha mindig van veled és nem kell külön túrát szervezni vízszerzés céljából, továbbá kézmosáshoz is környezetkímélőbb, mint egy nedves törlőkendő.
  2. Zsepi: a tárgy, ami mindenkinél van, kivéve, ha pont kellene. Ne bízd a véletlenre, egy pár darab mindig legyen veled!
  3. Naptej és szúnyogriasztó: ha sem napközben, sem pedig este nem szeretnél piros foltokkal gyarapodni, érdemes ezzel is készülni. Többen mentek együtt? Vigyetek ezekből közösen, így csökkenthetitek a cuccaitok mennyiségét.
  4. Sebtapasz: Ne legyen rá szükség, de egy egyszerűbb sérülés ellátásra alkalmas kis orvosi készlet jól jöhet! Ha nagyobb a gond, keresd a fesztiválokon található elsősegély pontokat!

És végezetül: a jegyet ne felejtsétek otthon!

Ha még nincs meg a jegyetek, nézzetek szét a Jófogáson, hátha akad pár jó ajánlat!

Tipp: Ne vásárolj olyan jegyet, amin látszik a jegy egyedi kódja és te se tedd közzé úgy, hogy ez mások által felhasználható legyen!

Comments are closed.

Navigate