7 csomagolási tipp, hogy könnyebb legyen a családi utazás

Sokan megtapasztalhattuk már, hogy egy nagycsaládos utazás előtt az előkészületek könnyen kaotikussá válhatnak. Az egyik legstresszesebb dolog ugyanis a gyerekekkel való utazásban már maga a csomagolás. Van elég ruha? Van elég játék, amivel elszórakoztathatjuk őket? Nagy a kísértés, hogy mindent elpakoljunk, és minden eshetőségre felkészüljünk, de ez távolról sem legjobb megoldás! A kulcsszó a felkészültség, ezért összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, amelyekkel kivédhetjük, hogy bármi rosszul süljön el.

Csomagolási listák

Először is ellenőrizzük a várható időjárást, és csomagoljunk ennek megfelelő ruhákat. A legegyszerűbb, ha a családban mindenki számára külön listát készítünk. Amikor elkezdünk csomagolni, kihúzhatjuk azokat a tételeket, amelyeket már bepakoltunk. Azokat a dolgokat, amelyeket az utolsó pillanatban kell becsomagolnunk, például a gyerekek kedvenc takaróját vagy rágcsálnivalóját, jelöljük meg külön. Egy ilyen lista akkor is segít majd, amikor hazafelé csomagolunk, hogy ne hagyjunk hátra semmit.

Forrás: Freepik

Csomagoljunk egymáshoz is

Az idei kaotikus repülőtéri viszonyokból kiindulva előfordulhat, hogy egyikünk bőröndje nem a célállomáson köt ki. A keresztbe csomagolás egy kicsit biztonságosabbá teheti a dolgot, hiszen ennek köszönhetően senki nem marad majd ruha nélkül. Tegyünk minden családtagnak egy-egy készlet tiszta ruhát valaki más bőröndjébe is.

Tekerj, ne hajtogass

Az utazási szakértők azt tanácsolják, inkább tekerjük össze a ruháinkat, hogy helytakarékosak legyünk. A szorosan felgöngyölt ruhák kevesebb helyet foglalnak el a bőröndbe, mint az összehajtogatottak. További bónusz, hogy ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk a ruháink összegyűrődését is.

Minden rekesznek szerepe van

Pakolásnál minden helyet ki kell használnunk, ami a bőröndünkben van. Kis felsőket, alsóneműket, zoknikat, egyéb apróságokat betömhetünk például a cipőnkbe, hogy minden lehetséges helyet kitöltsünk a poggyászban.

Forrás: Freepik

Figyeljünk a zsinórokra

A technika ma már életünk nélkülözhetetlen része. Számtalan töltő, fülhallgatók, és még ki tudja hány zsinór utazik velünk minden nyaralásra. A megérkezés után egy rendezetlen, összegubancolódott zsinórhalmaznál nincs is bosszantóbb. Ennek elkerülésére tegyük mindegyiket külön zacskóba, ha pedig nem tudjuk megjegyezni, melyik mire való, címkézzük fel őket.

Gondoljunk előre a hazaérkezés pillanatára is

Rendetlen házba hazatérni rettenetesen kellemetlen módja a nyaralás befejezésének! Ha még az elindulás előtt gyorsan összepakolunk otthon és így érkezünk haza egy tiszta lakásba, akár 30 percen belül visszatérhetünk a normális kerékvágásba egy gyors kipakolás után. Az utazásra való előkészületek után tehát szánjunk időt a rendrakásra is, hogy kellemes legyen a hazaérkezés.

Forrás: Freepik

Kézipoggyász szabályok, ha repülővel utazunk

A reptéri előírások szerint csak 100 milliliteres, vagy annál kisebb térfogatú palackokban vihetünk magunkkal folyadékot. Ráadásul ezeket egy átlátszó, műanyag, cipzáras zacskóba kell zárnunk a legtöbb nemzetközi járaton. Ezért inkább a feladott poggyászba pakoljunk folyadékokat, de gyógyszereket, csecsemőtápszereket, valamint anyatejet be kell jelenteni, és felvihetjük a fedélzetre. Ugyanígy egyes tárgyakat a kézipoggyász mellett is magunkkal vihetünk a repülőre. Ilyenek az esernyők, mankók, összecsukható kézi kerekesszékek és babakocsik.

Nem is olyan bonyolult dolgok, ugye? Mégis, ezzel a néhány egyszerű praktikával garantáltan kellemesebb élmény lesz a pakolás, és gondtalanabb az utazás. Arról már nem is beszélve, hogy a frissítő nyaralás után sem szakad a nyakunkba az itthon hagyott rumli, ha felkészülten állunk a családi nyaralás előkészületeihez.

Comments are closed.

Navigate