A legjobb aktív, szabadtéri programok

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a négy fal közül! Akár családdal, akár barátokkal, de miért is ne tehetnénk ezt valamilyen aktivitással összekötve? Május 10-én, a „Mozogj az egészségedért” világnapon olyan közösségi szabadtéri programokat ajánlunk, amikkel könnyedén tehettek a jó közérzetetekért. Irány a legközelebbi park vagy zöldterület!

1. A szabadtéri programok királya: a frizbizés

Épp megpihentek túra közben egy erdei tisztáson? Netán a közeli parkba ugrottatok ki a haverokkal piknikezni? Bármelyikről van is szó, a frizbit ne hagyjátok otthon! Egyszerűen adogathatjátok körbe-körbe is, de ha elég nagy teretek van, játszhattok távolba dobálósdit is. Sőt, akár egy beszélgetős játékba is bevonhatjátok ezt a kedvelt, szabadtéri programelemet: tegyetek fel egymásnak ismerkedős kérdéseket, és annak kell megválaszolnia a társaságból, akinél a frizbi landol.

Frizbizés
Forrás: Pexels / Anastasia Shuraeva

2. Tollasozás

Az aktív, szabadtéri programok listájáról semmiképpen nem maradhat le a tollaslabdázás. Persze ha igazán profin akarjátok játszani, háló fölött adogattok, de az is elég, ha egy pár ütőt és tollaslabdát visztek ki a szabadba. A belemelegítést azért ne lazázzátok el, mert a hirtelen mozdulatokat és gyors sprinteket igénylő sport váratlan sérüléseket tud okozni, ha nem vigyáztok!

Szabadtéri programok: tollasozás
Forrás: Pexels / Karolina Grabowska

3. Pingpongozás

Az aktívabb szabadtéri programok kedvelőinek jó hír, hogy több nagyváros edzőparkjaiban vagy játszóterein bukkannak fel masszív szerkezetű, közösségi pingpongasztalok. Ha a ti közeletekben is található ilyen, akkor szerezzetek egy pár ütőt és labdát, aztán kezdődhet az adogatás, forgózás! Amennyiben viszont kertesházatok van, és a sufniban épp van hely egy pingpongasztalnak, akár be is ruházhattok egyre. Fontos, hogy ha kültéren (is) szeretnétek használni, mindenképpen időjárásálló darabot válasszatok.

Pingpongütők a fűben
Forrás: Pexels / Kateryna Artamonovna

4. Röplabdázás

Amennyiben a te barátaidat is sportosabb fajtából faragták, a röplabdázás is egy lehet az aktív, szabadtéri programok közül. Amennyiben összegyűltök legalább négyen, néhány helyen már komplett, homokos pályát is bérelhettek, és csak a labdát kell nektek vinnetek. Ha erre nincs lehetőség, az is elég, ha egy közös pikniken gyakoroljátok a szerválást, adogatást. Próbáljátok ki azt is, hogy a labdát minél több szabályos átadással a tartsátok a levegőben, majd döntsétek meg a saját rekordotokat!

Szabadtéri programok: röplabdázás
Forrás: Pexels / Kampus Production

5. Meditatív szabadtéri programok: közös jóga a szabadban

Bár a stúdióban, füstölőillatban, profi oktató vezényletével gyakorolt jógának is megvan a maga varázsa, de a madárcsicsergésben, egy fa árnyékában átélt elmélyülés teljesen más élményt nyújt. Az itteni aktív programjavaslatok közül ráadásul ennek a legkisebb az eszközigénye. Elég egy matracot és egy kényelmes ruházatot beszerezned, majd egy jógakedvelő barátoddal kimenni egy közeli parkba vagy erdőbe.

Comments are closed.

Navigate