Ajándékcsomagolás ötletek és tanácsok

Minden évben rengeteg érdekes csomagolási tippet látunk szerte az interneten, de vajon meg is valósítunk belőle bármit is? Most olvashatsz néhány szuper ötletet, amivel könnyű lesz az ajándékcsomagolás. Hasznos tanácsokkal is segítjük a munkád, hogy gyönyörűen csomagolt kincsek legyenek a fa alatt!

Manapság rengeteg pénzt költhetünk arra, hogy csodálatos és egyedi módon legyenek a karácsonyi ajándékok becsomagolva, de arra kevés figyelmet fordítunk, hogy ezt fenntarthatóan is tehetjük. Használhatunk régi csomagolópapírt, természetes díszítéseket vagy akár egy textíliát is a különleges csomagokhoz.

Azzal bizonyára már te is találkoztál, hogy az ajándéktasakokat milyen jól lehet újrahasznosítani. Mivel az általában nem sérül a szállítás, csomagolás során, így a táskákat akár évek múlva is tudjuk még használni. A mai árai mellett jobban is járunk, hogyha nem veszünk újat, csupán a régiben adjuk át az ajándékokat.

újrahasznosított csomagolás

Viszont sokszor nem csupán egy mintás zacskó, amiben a meglepetésünket adni szeretnénk, ezért szükség van ajándékcsomagolási ötletekre ahhoz, hogy tényleg felejthetetlen legyen az ünnep! Hogyan is babonázzuk meg szerettünket néhány kedves és egyedi csomaggal?

Natúr ajándékcsomagolás

A klasszikus színezetlen csomagolópapír megannyi lehetőséget rejt, ha az ajándékok csomagolásáról van szó. A legjobb benne, hogy kombinálhatjuk színes szalagokkal vagy festhetjük is. Nézzünk is néhány részletes tippet, ami segítségével az amúgy is nagyszerű natúr csomagolópapír bűbájos lesz!

natúr csomagolás ötletek
  • Csomagoljuk be az ajándékokat!
    Próbáljunk a legpraktikusabban dolgozni. Nagyjából mérjük le, hogy mekkora darab papírra lesz szükségünk. Természetesen itt nem kell mérőszalag, csupán próbára betekerjük a dobozt/tárgyat, amihez használni fogjuk a papírt, így minimalizáljuk a leeső darabokat. A legszükségesebb mennyiségben használjunk csak celluxot, inkább kössük át spárgával vagy szalaggal a csomagolást.
  • Indulhat a díszítés.
    Elő a festékekkel és csillámporokkal, mindenféle dekorragasztóval és hópasztával! Vágj ki egyedi mintákat, karácsonyfákat, csillagokat vagy fagyöngy formákat és fesd ki a mintákat szivacsecset segítségével pamacsolva. Ez egy nagyon gyors módja annak, hogy a sorozatgyártásra szánt ajándékcsomagolás elkészüljön. Ha a nyomdaszerű festést elkészítetted és megszáradt a festék, akkor használj hópasztát vagy ragasztózd be a papírt és szórj oda műhavat, hogy téli táj hatást mutassanak a csomagok.
  • Fixálás?
    Természetesen minden esetben ha fest vagy kézműveskedik az ember, akkor érdemes fixálni az elkészült remekműveket. Azonban ha a vékony a csomagolópapír, akkor félő, hogy egy kis lakktól átázik vagy csúnyán összehúzódik a papír. Ha vastagabb borítást, esetleg újságpapírt használtunk, akkor sem biztos, hogy nem ugrik össze a csomagolás. Tehát szükség esetén nem baj, ha kihagyjuk a lakkpermetet.

+Tipp:

Natúr csomagolópapír helyett használhatunk újságpapírt, vagy kisebb ajándék esetén akár feleslegessé vált kottalapot is.

csomagoló anyagok

Csomagolóanyagok újrahasznosítása

Ha rengeteg megmaradt csomagolóanyag darabot halmoztál fel az évek alatt, illetve minden még használható korábbi ajándékcsomagolást megőriztél és kidobni sosem szeretted volna, akkor itt az ideje, hogy most felhasználd. Legyünk most igazán kreatívak és felejtsük el a megszokott normákat.

  • Készíts mini patchwork csomagolást!
    Semmi gond, ha a megmaradt papír nem négyszögletes vagy éppen picit beleszaladt az olló. Doboz forma csomagolásához itt egy jó ötlet. Vágj ki háromszögeket, négyzeteket vagy bármilyen alakzatokat és ragaszd rá egy fehér papírra úgy, hogy a szélén kihagysz 1 cm széles keretet, ahol majd egy kis behajtás után a doboz oldalainál össze tudod ragasztani a borítást. Kicsit macerás, de minden régi anyagot így fel tudsz használni.
  • Nagyobb patchwork?
    Lehet még fokozni! Ha a mini darabokkal nem szeretnél szöszmötölni, akkor egy oldal egy féle papír és csak az illesztéseknél kell ragasztanod egy kicsit. Így már annyira nem is vészes igaz? A végén egy masni vagy szalag körbe és kész is van a szuper giccses, de elképesztően egyedi csomagolás!
karácsonyi ajándékok

Csomagolás textilbe!

Ha ajándékba adnál konyharuhát vagy kendőt, akkor a Jófogás Facebook és Instagram oldalán Földi Barbara meg is mutatta egy videóban, hogy miként is lehet ezt könnyedén megtenni! Erre aztán biztos nem gondoltál, pedig hasznos és még plusz csomagolópapírra sincs szükséged, csupán szalag vagy spárga kell és esetleg egy kis zöld természetes díszítés, amit akár az egyik sétád során is gyűjthettél a karácsonyi ajándékokhoz vagy dekorációhoz is.

Az egészben az a jó, hogy bármit felhasználhatsz az ajándék csomagolásához vagy a csomag díszítéséhez. Nem kell sokat gondolkodni, legyél kreatív és használj bármit, ami csak a kezed ügyébe kerül.

természetes

Sok-sok szépen csomagolt ajándékot és kellemes karácsonyi ünnepeket kíván minden kedves olvasónak,

A Jófogás csapata!

Comments are closed.

Navigate