Betartható és fenntartható újévi fogadalmak

Minden évben nagy fejtörést okoz az újévi fogadalmak kitalálása, főleg azért, mert szeretnéd őket betartani? Most segítünk hasznos, de nem lehetetlen célok kitűzésében, amik ráadásul a környezetedet is szebb hellyé tehetik.

A lista első számú helye gyakran az egészségesebb életmódhoz kapcsolódik. Azért, hogy ne essen nehezünkre a sport, az étkezés és a pihenés összhangja, ezzel a néhány tippel segíthetünk a betartható és fenntartható újévi fogadalmak kialakításában.

rendszeres mozgás

Sportolj rendszeresen!

Tudtad, hogy nem szükséges a január elsejét konditeremben kezdeni ahhoz, hogy elegendő sportban legyen részed 2022-ben? Bár a babona úgy tartja, hogy amit teszel az év első napján, azt fogod tenni egész évben, így ez elég motiváló, főleg ha a saját elszántságunk nem elég. Ha a rendszeresség kialakítására törekszel, az már nagy előrelépést jelenthet, mind a állóképességed és egészséged érdekében is. Természetesen, ha szeretnél komolyan elkezdeni edzeni, amihez esetleg egy konkrétcél kitűzésed is van, akkor segítséggel azt elérheted.

Az aktív sportoláshoz olyan edzős ruhára is szükséged lesz, amiben jól érzed magad. Nem szükséges hatalmas összegeket beruházni, vásárolj használtan edzős ruhát! Látod, már két legyet ütünk egy csapásra! Egyszerre teszünk lépéseket az egészségünk és a környezetünk védelméért. Hajrá fenntarthatóság!

újév fogadalmak sport

Étkezz egészségesen!

A kedvenc újévi fogadalmak között szerepel, hogy figyeljünk az étkezésre! Lehet együtt finomakat enni és közben egészségeset is? Hát persze! Az egészséges étkezés nem azt jelenti, hogy a kedvenc sütinket örökre elfelejtjük. Mértékkel kell étkeznünk, és ha lehet, akkor vacsorára már ne libazsíros fehérkenyeret együnk szalonna és kolbász karikákkal.

Étkezzünk többször kevesebbet, több gyümölcs és zöldség társaságában. Ne a kalóriákat számoljuk egy tarthatatlannak tűnő diéta során. Ha finomak eszünk jóízűen, kevésbé zsírosan és fűszeresen, az már nagyon sok gondtól megszabadíthat. Hatalmas lépést tehetünk az egészségünkért a rendszeres testmozgással és akár csak kicsit is, de odafigyelt étkezéssel.

Ha belejövünk és kitaláljuk az év során, hogy még a komolyabb kondizás is érdekel, elég lesz akkor diétázni, de akkor is csak speciálisan, szakember segítségével!

egészséges étkezés

Újévi fogadalom, hogy ne halmozz?

Sosem jó, ha a lakásunk úszik a már nem használt dolgainktól, legyen az ruha, edény vagy sok-sok apróság. Törekedj arra, hogy mindig csak a legszükségesebb dolgokat szerezd be.

Bár mindig nagy kísértést érzünk a vásárlásra, főleg ha ruháról van szó, muszáj néha megálljt parancsolni magunknak! Ha nehezen veszed rá magad, hogy a régi kisruháktól megválj, akkor köss magaddal kompromisszumot.

  • Ha szeretnél beszerezni egy új darabot, akkor helyette adj el egyet, amit már nem használsz, hogy másnak is örömet okozz vele. Így te is jól jársz, mert az így kapott vételárat beleforgathatod az új ruha árába.
  • Legyen fenntartható a vásárlási ösztönöd! Ne új holmikat vásárolj a plázák milliónyi üzletének egyikéből, hanem vásárolj használtan! Manapság az igazi divatos darabok olyanok, mintha egy secondhand üzletből kerülnének elő.

Törekedj arra, hogy a legkevesebb ruhát, bútort vagy dekorációt vásárold meg az otthonodba. Nem csupán a feng shui miatt, hanem magad miatt sem jó, ha halmozol a környezetedben! Jobban fogod érezni magad, ha a szekrényedből nem potyognak ki a ruhák vagy éppen nem kell a rengeteg porcelánt kerülgetni portörlés közben.

felesleges holmik eladása

Ez csupán néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni az újévi fogadalmak megálmodása során, de mit sem érnek ezek a sok pihenés és lelki felfrissülés nélkül. Tehát fontos, hogy az új évben elegendő „énidő” is napirendre kerüljön!

Vágjunk neki felkészülten az új évnek!

Comments are closed.

Navigate