Fogyasztóbarát személyi kölcsön – ezeket érdemes tudnod

Ma már a személyi kölcsön lehetőségek között is nagyon sok olcsó és rugalmas megoldást találhatunk. 2021-től már a személyi hitelek is megkaphatják a fogyasztóbarát minősítést, ami számos előnnyel jár. Ismerkedjünk meg ezzel a kedvező kamatozású és kényelmes lehetőséggel!

#szponzorálttartalom

Mitől lesz egy személyi kölcsön fogyasztóbarát?

A személyi kölcsön akkor nyerheti el a fogyasztóbarát minősítést, ha a Magyar Nemzeti Banktól megkapja az engedélyt. Ezt a címkét csak azok a személyi hitelek viselhetik, amik teljesítik az előírt feltételeket. Az MNB a szigorú kritériumokkal azt próbálja elérni, hogy a személyi kölcsönök még olcsóbbak, átláthatóbbak és könnyebben igényelhetők legyenek. Lássuk, hogy mik ezek a követelmények:

  • A hitelbírálat legfeljebb 3 napig tarthat. Ha online történik a hiteligénylés akkor 2 nap a maximum.
  • Legfeljebb 7 év lehet a futamidő. Így nem verjük magunkat évtizedekig tartó adósságba.
  • Szabadon felhasználható vagy hitelkiváltásra jó. Ha van egy korábban felvett és ma már drágának számító hitelünk, akkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy lecseréljük egy fogyasztóbarát verzióra.
  • Csak fix kamatozású lehet. Így biztonságban lehetünk a futamidő végéig, nem fog időközben megemelkedni a havi törlesztőnk.
  • Ha 500 000 forintot vagy az alatti összeget veszünk fel, akkor a kamat maximum 15 százalék lehet. Ha 500 000 forintnál többre van szükségünk, akkor legfeljebb 10 százalékos lehet a kamat. Szerencsére ennél olcsóbb megoldások közül is bőven válogathatunk.
  • A kezdeti költségek csak nagyon alacsonyak lehetnek. Ha online igényeljük a hitelt, akkor nem lehetnek kezdeti díjak. Ha ragaszkodnánk a személyes ügyintézéshez, akkor maximum a hitelösszeg 0,75 százalékát számolhatja fel a bank költségként, tehát 2 milliós hitelösszegnél 15 ezer forintot.

Kíváncsi vagy, hogy jelenleg milyen fogyasztóbarát személyi kölcsönök vannak? Nézd meg ezzel a személyi kölcsön kalkulátorral!

Miért jobb a fogyasztóbarát, mint egy sima személyi kölcsön?

Ma már a személyi kölcsönök között is nagyon sok olcsó és rugalmas megoldás van. Megtalálhatók köztük autóvásárlásra, lakásfelújításra, szabad felhasználásra vagy hitelkiváltásra fordítható ajánlatok is. A szabad felhasználású kölcsön minden terv megvalósításához megfelelő (kivéve a lakásvásárlást).

Az egyik pozitív változás a futamidő lerövidülése. Korábban akár 10 éves futamidővel is lehetett személyi kölcsönt felvenni. A fogyasztóbarát személyi hitelek esetében a legfelső határ 7 év. Ez már egy beláthatóbb idő, mintha egy évtizedre köteleződnénk el.

Az ügyfelek dolgát megkönnyítik a fogyasztóbarát hitelek. A banknak kötelező egy listát adnia a szükséges dokumentumokról. Így biztosan nem marad ki semmi és nem azért fogják elutasítani a kérelmünket, mert az egyik papírról elfelejtkeztünk.

A kényelmet fokozza, hogy az online igénylés lehetősége minden fogyasztóbarát személyi hitel esetében elérhető. Így egyrészt gyorsabb, másrészt kényelmesebb a folyamat. Sőt, ha ezt a módszert választjuk, akkor még olcsóbb is lehet a hitelünk.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönt használjuk hitelkiváltásra is!

A hitelkiváltás azt jelenti, hogy lecseréljük a már meglévő hiteleinket egy jobb ajánlatra. A cél, hogy kedvezőbb feltételekre tegyünk szert, például alacsonyabb kamatra vagy rövidebb futamidőre. A már meglévő személyi kölcsönünk valószínűleg sokkal drágább, mint a jelenleg elérhető lehetőségek.

Jelenleg a 8 és 15 százalék közötti kamat átlagosnak számít. A fogyasztóbarát személyi hitelek különösen jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy kiváltsuk velük a régi hitelünket. Nem csak személyi kölcsön cseréjére van lehetőségünk egy fogyasztóbarát hitellel. Kiválhatjuk vele a régi áruhitelünket, a hitelkártya-tartozásunkat vagy az autóhitelünket.

Ha van több, kisebb összegű hitelünk, akkor akár egybe is vonhatjuk ezeket és végeredményként kaphatunk egy kedvező kamatozású személyi kölcsönt. Ezzel nemcsak spórolunk, de még a határidőkre is könnyebb lesz odafigyelni.

A fogyasztóbarát személyi hitelek között csak fix kamatozású megoldások vannak. Ha a régi hitelünk változó kamatozású, akkor érdemes kiváltanunk. Így elkerüljük azt a hatalmas kockázatot, amit az emelkedő és csökkenő törlesztőrészletek jelentenek.

Ne féljünk attól se, hogy a hitelkiváltás túl bonyolult! A BiztosDöntés.hu szakértői szerint pont úgy működik, mint egy normális hitelfelvétel. A jelenlegi tartozásunkat igazolnunk kell és szükség van azokra a dokumentumokra, amik egy hitelfelvételhez kellenek (például jövedelemigazolás). Persze a hitelkiváltás mellet szabadon elkölthető pénzhez is juthatunk, amiből akár a lakásunkat is felújíthatjuk vagy bármi másra is költhetjük. Merjünk élni a fogyasztóbarát lehetőségekkel, hiszen pont azért jöttek létre, hogy könnyebb legyen az érdeklődők dolga.

Comments are closed.

Navigate