Így segít az egészségbiztosítás, hogy egészségesebb maradhass

Fontos, hogy az egészségünkkel ne csak akkor foglalkozzunk, amikor már késő. A megelőzéshez rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, többek között egészségbiztosítást is köthetünk.

#szponzorálttartalom

Ennyi mindenre jó az egészségbiztosítás!

Az egészségünkre jótékonyan hat a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás, de ne felejtsük el, hogy még a legjobb életmód sem előzhet meg minden betegséget. Időnként el kell mennünk szűrővizsgálatokra és fontos, hogy panaszok esetén gyorsan orvoshoz forduljunk.

Az egészségbiztosítás segítségével rengeteg olyan szolgáltatás válik elérhetővé, ami hozzájárul a betegségből való gyorsabb felépüléshez vagy az egészségünk megőrzéséhez.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás által olcsóbbá válik a magánegészségügy. Egy fix és alacsony havidíjért cserébe a biztosító kifizeti a magánegészségügyben végzett vizsgálatainkat és beavatkozásainkat. A drágább csomagok az éves szűrővizsgálatokat is tartalmazzák.

Sokak számára az is könnyebbséget jelent, hogy a biztosító leveszi a szervezés terhét a vállukról. Elég csupán jeleznünk a vizsgálatra való igényünket és mindent elintéznek helyettünk.

Ha nem tudjuk, hogy pontosan milyen vizsgálatra van szükségünk, akkor az állandóan hívható orvosi call centerben kaphatunk szakmai segítséget.

Az összegtérítéses egészségbiztosítás megkötésével fix és szabadon elkölthető anyagi segítséghez juthatunk egy betegség vagy baleset esetében. Ez különösen jól jöhet, ha táppénzre kerülünk vagy ha egy költséges kezelést és az ahhoz tartozó gyógyszereket ki kell fizetnünk.

A kritikus betegségek külföldi gyógykezelésre köthető egészségbiztosítások különleges termékek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekre, illetve a rákos megbetegedésekre külföldön érhetők el a legjobb gyógymódok. Sajnos a külföldi gyógykezelés rendkívül drága és saját zsebből kevesen tudják kifizetni ezt a szolgáltatást. Azonban, ha van olyan egészségbiztosításunk, amely ezekre a biztosítási eseményekre is kiterjed, akkor olcsón és egyszerűen válnak elérhetővé a legmodernebb gyógymódok.

Fontos, hogy az egészségbiztosítás nem válthatja ki teljesen az állami egészségügyet. Ha például azonnali orvosi segítségre van szükségünk, akkor nem hívhatjuk az egészségbiztosítónkat, hanem rögtön a mentőket kell tárcsáznunk. Léteznek komolyabb felszerelést igénylő műtétek is. Ezeket nem lehet a magánellátásban elvégezni, hiszen nem állnak rendelkezésre a szükséges eszközök.

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás díjai nagyon különbözőek lehetnek attól függően, hogy ki köti a szerződést.

András, a 30 éves irodai dolgozó, aki nem dohányzik és hetente kétszer jár edzésre, valószínűleg olcsóbban fog egészségbiztosítást kötni, mint Zsolt, aki 50 éves, raktárosként dolgozik, dohányzik és a nap végén túlságosan fáradt ahhoz, hogy sportolni járjon.

A költségeket az is befolyásolja, hogy milyen kockázatokat szeretnénk belefoglalni a szerződésbe. Ha olyan extra szolgáltatásokra is szükségünk van, mint a gyerekszülésre vagy a szűrővizsgálatokra is érvényes biztosítás, akkor drágább lesz a havidíj. Léteznek előre összeállított csomagok is, ezek olcsóbb megoldásnak számítanak. Ha mi szeretnénk kiválasztani, hogy mely kockázati elemekre szóljon a szerződés, akkor egy kicsit többet kell fizetnünk.

Egy 30-as éveiben járó, egészséges személy számára 8 és 35 ezer forint közötti havidíjért köthető szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás. Ugyanez a személy körülbelül havi 7 ezer forintért köthet összegtérítéses egészségbiztosítást. A kritikus betegségek külföldi gyógykezelésére köthető egészségbiztosítások évi 120 és 140 ezer forint közötti összegért érhetők el egy aktív korú felnőtt számára.

Ne felejtkezzünk el azokról a tényezőkről sem, amik kizárást jelentenek az egészségbiztosításból. Ha például versenysportot vagy valamilyen veszélyes foglalkozást (például hegyimentő vagy katona) űzünk, akkor nem köthetünk egészségbiztosítást. Az ittas vezetésből vagy az öngyilkossági kísérletből eredő sérülésekre sem érvényesek az egészségbiztosítások. A biztosító mentesül a fizetési kötelezettsége alól, ha több mint 90 napot késünk a díjbefizetéssel.

Így köthetünk egészségbiztosítást!

Az egészségbiztosítás megkötése egyszerű feladat! A legtöbbször nem kell részt vennünk orvosi vizsgálaton. Elég, ha kitöltünk egy kérdőívcsomagot az egészségi állapotunkról, a családban előforduló betegségekről és a korábban diagnosztizált egészségügyi problémáinkról. Ha a munkahelyünkön keresztül csatlakozunk egy csoportos biztosításhoz, akkor még egyszerűbb dolgunk van. Amennyiben egy egyszerűbb konstrukcióról van szó, akár online felületen keresztül is elintézhetjük a regisztrációt.

Sajnos azonban a megfelelő opció kiválasztása korántsem olyan egyszerű feladat, mint a szerződéskötés. Rengeteg alternatíva közül válogathatunk és nehéz összehasonlítani a lehetőségeket.

A legolcsóbb megoldás sajnos nem mindig a legjobb. Nem könnyű megtalálni azt az konstrukciót, amely a legjobban illeszkedik az igényeinkhez.  Ha szeretnénk olyan szerződést kötni, ami a lehető legjobb ár-érték arányú akkor kérjük inkább egy szakértő segítségét.

A független alkuszok olyan tanácsadók, akik a piacon elérhető összes opciót figyelembe véve segítenek kiválasztani a hozzánk legjobban illő konstrukciót. Tényleg az ügyfél érdekeit nézik, ráadásul a szerződéskötés adminisztrációs terheit is leveszik a vállunkról.

Ezzel szemben a függő ügynökök a biztosító érdekeiben járnak el és csak azokat az ajánlatokat mutathatják meg amit az adott biztosító kínál.

Fontos, hogy egyik tanácsadás sem kerül pénzbe, hiszen az ügynökök a biztosítóktól kapják a jutalékot.

Comments are closed.

Navigate