Mozogni jó – 5+1 edzésforma, amivel formában maradhatsz

Mozogni jó és még hasznos is. Kutatások igazolják, hogy sportolás közben endorfin, vagyis boldogsághormon szabadul fel, így a mozgás, amellett, hogy formálja a testet, segít levezetni a stresszt, boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz, ráadásul rendszert visz az életünkbe. Érdemes több mozgásformát kipróbálni ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, most ebben nyújtunk egy kis segítséget.

Spinning

A spinning edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros óra. Ez az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a mentális és fizikai állóképességet is. További előnye, hogy nem terheli az ízületeket, ezért szinte mindenki végezheti. Remekül formálja a feneket, combot és a vádlit. Fontos, hogy spinning edzésen mindig legyen nálunk elegendő folyadék, mert az izzadás garantált.

TRX

A TRX egy saját-testsúlyos edzésmódszer, amihez nem kellenek sem bonyolult gépek, sem nagy hely. Csupán egy speciális kötélre és némi leleményességre van szükség, így bárhol és bármikor karbantarthatod a testedet. A saját-testsúlyos edzésmódszerek nagyszerű erő és állóképesség-fejlesztő hatással bírnak, és ez alól a TRX sem kivétel. Egy jó TRX edzés az egész testet átmozgatja és a mélyebb izmokat is hatékonyan stimulálja.

Úszás

Az úszás a szív és az érrendszer, a légzőrendszer, emellett az egész szervezet működését képes kedvezően befolyásolni, amelynek következtében javul a szövetek, sejtek oxigénellátása, a tüdő kapacitása. További előny, hogy az úszás az egész testet átmozgatja, és a vízben végzett mozgásért az ízületek is hálásak lesznek.

Futás

A futás talán a legkönnyebben elérhető mozgásforma. Nem kell hozzá más, csak egy jó futócipő, és már indulhatunk is. Javítja az állóképességet, és ha a zsírégető tartományban maradunk, akkor segít az ideális testsúly elérésben is. A futás pozitívan hat az anyagcsere-folyamatokra is.  

Biciklizés

Az egyik legpraktikusabb zsírégető mozgásforma, ami javítja a kitartást és az állóképességet. Mivel legnagyobb izmainkat, a combizmot és a farizmot veszi igénybe, így fokozottabb lehet a kalória-felhasználás.

+1 Jóga

A jóga segít megteremteni a testi-lelki egyensúlyt, a szellemet és a testet is erősíti, segít fókuszálni, és megtalálni a belső egyensúlyodat. Több fajtája létezik, de bármelyiket is választod, a testi-lelki felfrissülés garantált.

A Jófogáson mindenféle sporteszközt megtalálsz, így nem csak a pénztárcádat, hanem a környezetet is kíméled.

Comments are closed.

Navigate