A legjobb kiegészítők esős napokra

Április a bolondosság és a szeszélyes időjárás hónapja. A tavaszi hűvös, esős napokon tehát nem árt alaposan felkészülni, mielőtt kitesszük a lábunkat otthonról. Az alábbi blogbejegyzésben néhány olyan hasznos kiegészítőt javaslunk az esős napokra, amik megkönnyíthetik, vagy akár élvezetessé is tehetik számodra ezeket a szürke, szomorkás időket! Ne hagyd, hogy az eső elrontsa a kedvedet!

1. Automata nyitású, összecsukható esernyő

Természetesen a fa nyelű és kézzel nyitható ernyőknek is megvan a maga stílusfaktora az esős napokon, de ezeket a darabokat érdemes autóval megközelíthető, elegáns alkalmakra (pl. színházba) tartogatni. Ha viszont iskolába vagy munkába járunk esős napokon, egy apró méretűre összecsukható, automatikusan nyitható esernyő rendkívül praktikus kiegészítő lehet. Érdemes emellett olyat választani, amihez egy vízhatlan tokot is adnak. Így – amennyiben használat után nem lehetséges azonnal kiszárítani – el tudjuk tenni a táskánkba. Emellett érdemes beszerezni az autónkba egy ülésre akasztható esernyőtartót is, mert ez kényelmesebbé teszi a sokszor vizes kiegészítők tárolását és szállítását.

Átlátszó esernyő
Forrás: Pexels / Andrey Grushnikov

2. Stílusos esőkabát

Az esős napok másik praktikus kiegészítője az esőkabát. Természetesen nem kell feltétlenül a rikító színű, PVC „kukászsákokra” gondolni. Ma már számtalan stílusos darab közül válogathatunk a ruhaboltokban, a webshopokon vagy akár a használtcikk piacon is. Fontos, hogy megfelelően vízálló darabot válassz, és amennyiben szeles időben, vagy akár biciklizés, futás közben használod, érdemes a szélálló, bélelt verzión is elgondolkodni.

3. Kényelmes és hatékony lábbeli esős napokra

Reggel edzőcipőben indultál, de meglepett egy jó nagy zuhé, majd egy pocsolyákkal tarkított sétálás? Kevés dolog ronthatja el egy ember napját annyira, mint egy átázott cipő. Érdemes lehet tehát ebben az időszakban valamilyen vízálló túrabakancsot, esőcipőt vagy akár egy stílusos gumicsizmát is beszerezned. Amennyiben nem szeretnél külön lábbelit az esős napokra, egy szilikon cipővédőt is vehetsz, amit használat után összehajthatsz, és egy vízhatlan tartóban a táskádba süllyeszthetsz. Amennyiben pedig sáros területen közlekedsz, netán a kertben is van tennivalód az esős napokon, gondolkodj el egy praktikus sárlehúzó installálásán a bejárat mellé.

Lábbeli esős napokra
Forrás: Pexels / Cottonbro studios

4. Vízálló hátizsák

A holmijaid védelmének legjobb eszköze egy vízálló hátizsák lesz az esős napokon. A legtöbb sport áruházban tudsz ilyet vásárolni, de stílusos, urban kivitelben is léteznek már vízhatlan darabok. Lehetőleg olyat válassz, aminek több belső, vagy cipzározható külső zsebe van, hogy a dolgaidat megfelelően rendszerezhesd.

5. Esővédő az esős napokra

Amennyiben nem pusztán gyalog közlekedsz, hanem babakocsit tolsz, netán biciklizel, vagy motorozol, akkor érdemes lehet valamilyen esővédő beszerezését megfontolnod. A vásárlás előtt mérd le a bevonni kívánt jármű méreteit, illetve ellenőrizd, hogy ahhoz a típushoz külön gyártanak-e ilyen hasznos kiegészítőt. Egy megfelelő vízállósággal bíró esővédő ugyanis nagyot dobhat ezeknek a hűvös napoknak a komfortján.

Biciklivel esőben
Forrás: Unsplash / Fons Heijnsbroek

Állatbarát márkaként nem árt arra is felhívnunk a figyelmed, hogy ne csupán a saját esővédelmedre gondolj az esős napokon, hanem a kedvencedére is! A téli kutyafelszerelésnek már egy külön bejegyzést szenteltünk, de amennyiben zivataros időben mentek sétálni, akkor is készülj kellően vízálló és meleg ruházattal, illetve a mancsokat védő lábbelivel!

Comments are closed.

Navigate