Itt a jó idő – dobd fel teraszod költséghatékonyan

Akár társasházban, akár családi házban élsz, a jó idő beköszöntével bizony egy extra “szobát” is nyersz, ha teraszod van. Ahogy egyre melegebb lesz, úgy válik a terasz egyre inkább a lakás fő életterévé, ahol a szabad levegőn hűsölhetsz, olvasgathatsz, elkortyolhatsz egy finom teát vagy vacsorához is teríthetsz kint.

Mivel tavasztól egyre több időt töltünk kint, fontos, hogy mindezt a legnagyobb kényelemben tegyük. Mérettől függően már egy kis ráfordítás is elég ahhoz, hogy átvarázsold teraszodat. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a Jófogás segítségével költséghatékonyan úszhatod meg a felújítást vagy adhatsz teljesen új arcot teraszodnak?

Nézzük, melyek a jó terasz alapdarabjai!

Kerti bútorok

Kisebb és nagy teraszok elengedhetetlen része a bútor, amely nagyban meghatározza a hely hangulatát. Válogatáskor mérlegeld, mekkora hellyel gazdálkodsz és hány férőhelyet szeretnél. Ha ez megvan, akkor gondolkodhatsz a stíluson. Rusztikus bútort szeretnél vagy inkább vintage legyen? Fából vagy kovácsoltvasból legyen? Esetleg újrahasznosított anyagokból készüljön? Vagy pici a terasz, így 1-2 kültéri babzsák fér csak el? Nézz körül a Jófogáson és találd meg álmaid kerti bútorát.

Kiegészítők

Ha megvan a bútor, jöhetnek a kiegészítők! Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is igaz, hogy egy-egy kiegészítő meghatározza, feldobja az összhatást, sőt, a stílust is meghatározza. A lehetőségek szinte végtelenek. Mit szeretnél leginkább? Romantikus búvóhelyet, netán buja oázist? Esetleg egy bohém, eklektikus, rendezett káoszt? Vagy kizárólag a kedvenc színeddel akarod körülvenni magad?

Egy szép díszpárna nem csak a szemnek tesz jót, hanem a léleknek is. Variálj különböző méretű párnákat, így nemcsak stílusosabbá, hanem sokkal kényelmesebbé is varázsolhatod ülőbútoraidat. Csak belegondolni is milyen jó, amikor egy fáradt nap után hazaérsz, és besüppedsz a friss, puha párnák közé a teraszon…

Növények

Ne feledkezz meg a növényekről sem! Teraszod stílusától függően dönthetsz minimális vagy sűrű, burjánzó növényzet mellett. Egy jól megválasztott virágtartó is lehet a teraszod dísze, amelyben nem csak növényeid érzik jól magukat, de sok bókot is bezsebelhetsz!

Az ördög a részletekben rejlik, szóval nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat! Használj színes terítőket, merész dísztárgyakat, gyertyákat és vázákat! Gondolj a fényekre is: használj kültéri állólámpákat, fényfüzéreket, szolárlámpákat, hogy akkor se kelljen lemondanod a szuper hangulatról, ha lemegy a nap.

Comments are closed.

Navigate