Karácsonyi ajándék ötletek

Már az egész ország csillogóan fényes izzósorba burkolózott, az üzletek kirakataiban megjelentek a rénszarvasok, angyalkák, és az utcán sétálva már megcsapja a hideg az orrunkat, miközben akaratlanul a karácsonyi dalokat dúdoljuk. Igen, a karácsony szelleme már december elején érződik, viszont nem szabad elkényelmesedve várnunk a ropogós bejgli érkezését, hiszen addig még van egy nagyon fontos feladat: a karácsonyi ajándékvadászat. 

Megannyi karácsonyi hagyomány közül talán a legaprólékosabb kivitelezést az ajándékok beszerzése vagy elkészítése igényel, hiszen ilyenkor szeretteink helyett kell gondolkodnunk, hogy kitaláljuk, mire vágynak igazán. Ráadásul, az előző évek ajándékait is fejben kell tartani, hiszen roppant kellemetlen, ha ugyan azt kapja az illető, mint előző karácsonykor. A listázás gyakran segít, de tapasztalatok szerint, gyakran a „Mit kérsz karácsonyra?” – kérdésre a „Nem tudom.” – a válasz. Ráadásul a koronavírus helyzet miatt az idei karácsony valószínűleg más lesz, mint az előző években, de ettől függetlenül a fadíszítésre és az ajándékozásra is sor fog kerülni. Ha el szeretnétek kerülni a zsúfolt boltokat és bevásárlóközpontokat, az online vásárlást, házhozszállítást és a kézzel készített ajándékokat ajánljuk. Mielőtt még az ünnepi előkészületekben teljesen kétségbe esnétek, összegyűjtöttünk nektek pár ötletet, hogy egyszerűbb legyen a karácsonyfához vezető út. 

Ami mindenkinek eszébe jut
Míg kezdetben csupán gyümölcsöket, pénzérmét, apró, kézzel készített ajándékokat kaptak a gyermekek, addig napjainkban már felnőttek is megajándékozhatják egymást. Manapság már rengeteg lehetőség közül választhatunk, akár informatikai eszközöket is, mint például laptopot, asztali számítógépet. Emellett egyéb elektronikai eszközökkel is meglephetjük szeretteinket, így például a napjainkban igen népszerű az egészséges életmódhoz kapcsolódó készülékek, mint például smoothie készítő gép, vagy turmixgép is. Gyerekeknek és azoknak, akik szeretnének kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy más világban szerencsét próbálni, vásárolhatunk szórakoztató kellékeket, társasjátékokat, PC játékokat is, de akár egy izgalmas krimi is hasonló élményt tud nyújtani. Persze maradhatunk a jól bevált kozmetikai eszközöknél, különleges boroknál is, de a környezettudatosság jegyében vásárolhatunk használt könyvet is. 

DIY ötleteink
A kreatív ötleteknek csupán a képzelet szab határt, hiszen megannyi ötletet jöhet létre csupán pár színes papírból, használt PET palackból, egyéb hulladéknak tekintett dolgokból. Összegyűjtöttünk nektek pár DIY ötletet, hátha tudunk segíteni a karácsonyi készülődésben.

Házi forró csokoládépor
Ezzel a könnyen elkészíthető édességgel biztos sikert aratsz az édesszájú ismerősöknél! Nincs másra szükséged, mint 2 csésze porcukorra, 1 csésze keserű kakaóporra, 1/2 csésze tejporra, 1 teáskanál sóra, befőttes üvegre, vagy csatos üvegre, opcionálisan 1/2 csésze csokoládé pasztillára (csoki chips), ízléstől függően fehér, tej- vagy étcsokoládéból. Egyes fűszerek, mint például a chili, ánizs, vagy a kardamon pikánsabbá tehetik a porkészítményt. Elkészítése csupán annyiból áll, hogy a felsorolt összetevőket az arányokhoz mérten turmixgépben összekevered. Hozzáadhatsz csokoládé pasztillát is, amellyel sokkal krémesebb lesz a csokoládé, illetve, ha az üveg aljára vagy tetejére teszed, akkor már nem is kell bajlódnod a díszítéssel. Végezetül csak töltsd bele a befőttesüvegbe, és szalagokkal, vagy különböző díszítőelemekkel édes-krémes élménnyel lepheted meg szeretteidet, akik ízlés szerint forró vízzel és tejjel is hígíthatják a házi kakaóport. 

Fából karácsonyi pohártartót
A barkácsolás egyik legkedveltebb kelléke a fa, hiszen formázható, könnyen díszíthető, így a kreatív alkotók megtalálják a módját annak, hogy hasznos, akár az étkezőasztalon is látványos kellékeket készítsenek. Minden kézzel készített dekoráció egyedi, így nem szabad elkeseredni, ha nem lett tökéletes a rénszarvas feje, vagy ha a hóember orra kissé ferdére sikerült. Egy szívvel-lélekkel készített ajándéknak mindenki örül! 

A karácsonyi fa pohártartót nagyon könnyen el lehet készíteni, csupán kör alakú fa szeletekre, különböző színű festékekre van szükség, és innentől kezdve a minta már rajtad múlik. Praktikus ajándék, hiszen időtálló, és különböző mintákkal, gombokkal, fonalakkal díszíthető, egyénre szabható.

Gyertyatartó hógömb
A hógömb és a gyertyatartó kombinációjából egy rendkívül pompás, igényes díszt lehet készíteni. A szükséges hozzávalókért nem is kell a boltba menni: fejjel lefelé fordított borospohár, gyertya és kedvedre válogatott díszítőelemek. Elkészítése nagyon egyszerű, először is kivágsz a borospohár átmérőjének megfelelő kört egy kartonlapból, melynek mindkét oldalát fehérre fested. Innentől kezdve a borospohár belsejébe bármit rakhatsz, akár egy karácsonyi kerámiát, de akár gyöngyökkel, karácsonyfadíszekkel, szalagokkal is díszítheted. Amint kicsinosítottad a borospohár belsejét, annyit kell tenned, hogy ráragasztod a kör kartonlapot a borospohár szájára, és a borospohár talpának tetejére ráragasztod a gyertyát, és el is készültél az ajándékkal.

A karácsonyi ajándékkeresés során számtalan lehetőség van, amivel örömöt tudunk szerezni családunknak, barátainknak, azonban gyakran nem a tárgyakban kell keresni a potenciális örömszerzést. Ha már minden boltba betévedtünk, minden online oldalt végig böngésztünk, de még mindig nincs meg a megfelelő ajándék, akkor egyszerűen ajándékozzunk élményt. Ezt megtehetjük úgy, hogy elvisszük az illetőt a kedvenc helyére vagy foglalkozására. Jelenleg sajnos a koronavírus helyzet korlátozza a közösségi szórakozási lehetőségek nagy részét, azonban egyes múzeumban online tárlatvezetéseken lehet részt venni, vagy például ajándékozhatunk egy online színházi élményt is. Az ajándékkeresés, készítés során töltsön fel minket az a tény, hogy mekkora örömöt fogunk szerezni ismerőseinknek és már nem is kell sokat várni a meghitt karácsonyi pillanatokra.

Comments are closed.

Navigate