Kreatív farsangi jelmezek gyerekeknek

Februárban beköszönt a gyerekek egyik kedvenc időszaka, a farsang. Sok szülő számára azonban a megfelelő jelmez megalkotása vagy beszerzése igazi rémálommá válhat. Ebben próbálunk most segíteni, nézz körül szuper tippjeink között!

Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik a nehezebb helyzet, ha a gyerek egy héttel a farsang előtt a szülő elé áll, hogy robotjelmezt szeretne, vagy az, ha fogalma sincs arról, mi is akar lenni. Egy biztos, komoly fejtörést okozhat egy igazán szuper farsangi jelmez ötlet kitalálása, megvalósítása vagy beszerzése. Íme néhány tipp, amit akár otthon is megvalósíthatsz, de ha vásárolni szeretnél is ihletet meríthetsz belőlük.

Űrhajós
Kis lépés egy szülőnek, de nagy lépés egy gyereknek, például a jelmezverseny győztesének járó díjért. A titokzatos űr mindig is izgatta a gyerkőcök fantáziáját, éppen ezért nem meglepő, hogy rengeteg kicsi álmodozik arról, hogy űrhajós legyen. A farsang alkalmával, pedig kicsit még közelebb kerülhet az álmához. Elég egy egyszínű overál vagy melegítőruha, a lényeg, hogy testhezálló legyen. Kartonból hajtogassunk rakétát, és fessük szürkére, majd erősítsünk rá pántokat, hogy a gyerek a hátára tudja venni. A jelmez úgy lesz igazán tökéletes, ha a család valamelyik tagja kölcsönad egy motoros bukósisakot. Ezután határ a csillagos ég!

Ha sok otthon a lufi
Nagyon kreatívan lehet farsangi ruhához lufit használni, persze csak akkor, ha a picúr nem fél a kidurranástól. Fehér lufikkal megeleveníthetjük a pancsoló kislány vagy kisfiú jelmezét. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy tetőtől talpig fehér rucira, amire fehér felfújt lufikat rögzítünk. Kiegészítőként egy csinos fürdősapka a buksira, a kézbe pedig egy gumi kacsa, vagy fürdőszivacs. Indulhat is a habfürdő.

A másik örök kedvenc a szőlőfürt. Ehhez zöld, de akár lila lufikat is használhatunk. A lényeg, hogy a fejre kartonból ne felejtsünk el leveleket rögzíteni.

Erőművész
Minél kisebb a gyerek, annál cukibb hatást tudunk elérni az erőművész jelmezzel. Ehhez a régi, talán lassan feledésbe merülő klasszikushoz, nem kell sok minden: csíkos felső, tornacipő, lenyalt haj, kackiás bajusz, és egy kantáros nadrág. A súlyt lufik, vagy gumilabdák segítségével is összeállíthatjuk, egy rúd két végére illesztve.

Pantomimes
Gyerekként nem mindenki vállalná ezt a kosztümöt, ugyanis velejárója a némasági fogadalom. De lehet, hogy a ti számotokra ez lesz a tökéletes választás. A jobb hatás érdekében az arcot fessük fehérre arcfestékkel, és olyan kifejezést sminkeljünk rá, ami erősen túlzó vagy furcsa. Maradhatunk a megszokott feketefehér ruha összeállításnál, de sokkal fontosabb az előadásmód. Itt ugyanis a gyereknek egy szórakoztató, groteszk mozdulatokkal tarkított előadásra is érdemes felkészülnie.

Csiga
Ha gyermekünk rajong a rovarokért, bogarakért és csúszómászókért, tökéletes és egyszerű választás a csigajelmez. Csak nagy mennyiségű barna csomagolópapírra van szükséged, amit összesodrunk, majd feltekerünk. Ez lesz a ház. Ha megvan, ragasszuk vagy varrjuk össze.

Vállpánt gyanánt egy madzag is megteszi, amit a hónalj után bele kell hurkolni a csigaházba is, de vigyázz, hogy kényelmes legyen a viselése. A fejre egy hajpánt segítségével szemeket is rögzíthetünk, amit szintén a csomagolópapírból, vagy egy rugóra erősített pingpong labdákkal is kreálhatunk.

Festőművész
Ennek a jelmeznek az elkészítésében tuti az apróság is szívesen segít. Kell hozzá egy feláldozható fehér póló és nadrág és egy nagy adag színes tempera. Jöhet is az alkotás, ami a ruhák összefestését takarja, legálisan! Itt aztán ki lehet élni a kicsi fantáziáját. Fontos azonban, hogy ne a farsangi buli előtti órákban készítsük el, mert meg kell száradnia. A tökéletes festőművész megjelenítéséhez nem árt még egy ecset és egy hetyke kis, francia sapka.

Persze az örök klasszikusokról se feledkezzünk meg, itt van például a például bundáskenyér: csak egy bunda kell hozzá és egy kilós kenyér.  Aztán ott a csavarhúzó: egy madzagra csavart kell kötni, amit aztán húzhat maga után a gyerkőc. Legyen szó egyszerű vagy bonyolult, egyedileg készített vagy vásárolt jelmezről, a lényeg, hogy örömet szerezzünk a kicsiknek.

Comments are closed.

Navigate