Különleges hobbi ötletek

A járvány miatt kialakult helyzetben sokkal több időt töltünk most otthon. Ezzel azonban nyerhetünk is, mégpedig több szabadidőt! Akik például korábban ingáztak a lakó- és a munkahelyük között, most viszont home officeban dolgoznak, azok számára akár napi több óra is felszabadulhat. A plusz időt pedig érdemes kihasználni, és valami hasznossal eltölteni, például egy izgalmas, új hobbival. Összegyűjtöttünk néhány különlegesebb hobbi-ötletet, amibe érdemes lehet belevágni!

Tom Hanks régi írógépeket gyűjt, Meryl Streep köt, Kate Middleton a felnőtt színezőkért van oda. Számos híres embernek van különleges hobbija, neked miért ne lehetne? Akik már unják a szokásos lehetőségeket, azok számára készítettünk egy kis válogatást, nem mindennapi időtöltésekről!

Készíts mandalát!
A mandalák nemcsak lenyűgöznek változatos szín­ és formavilágukkal, hanem jótékony, pozitív hatással lehetnek lelkünkre, közérzetünkre, mind készítés közben, mind pedig a végeredményt nézegetve. Alkotásuk folyamatában relaxálhatunk és kreatívitásunk is fejlődik. Elkészítésük elsajátítását kezdhetjük egy néhányórás workshoppal, de akár egy előkészített mandalaforma segítségével is.

Boszorkánykonyha
Mivel kevesebb bolti inger ér most bennünket, és talán jobban spórolunk a kiszámíthatatlan elkövetkezendő hónapok miatt, eljött az idő, hogy kipróbáljuk a közösségi médiából ránk ömlő ökoreceptek valamelyikét. Készíthetünk házi tisztítószereket, de akár kozmetikumokat is. A legjobb ezekben, hogy néhány nagyon egyszerű, valószínűleg a legtöbb háztartásban megtalálható összetevőre van csak szükség a megvalósításukhoz.

Bűvészkedés
A bűvészkedés nincs életkorhoz és nemhez kötve . E különleges hobbi által javulhat a kézügyességünk, a koncentrálóképességünk, megtanulhatunk előadni másoknak és az önbizalmunk is nőhet, de akár a gyermekeinket is szórakoztathatjuk általa.
A bűvészetnek több fajtája van, kezdve a mindennapi tárgyakkal bemutatott trükköktől egészen a színpadi bűvészetig. Ha kitaláltuk, számunkra melyik a testhezálló, az interneten számos oktatóanyagot találunk, illetve bűvészkellékekre is szert tehetünk.

Akvarisztika
Ha lenyűgöznek az akváriumokban úszkáló élőlények, válasszuk hobbinak az akvarisztikát. Ez a gyönyörű tevékenység nemcsak lakásunk éke lehet, de felelősségteljes és izgalmas hobbi is, ami által számtalan dolgot tanulhatunk a vízi élővilágról, és önmagunkról is. Kezdhetjük egyetlen kis hallal is. Gondoskodjunk róla, de bevonhatjuk akár az egész családot is, adhatunk részfeladatokat a gyerekeknek, hátha ők is megszeretik a halak világát. Ha stabilan életben tudjuk tartani, és örömet okoz a vele való foglalkozás, további szintet léphetünk az egzotikusabb halakkal, szaporítással vagy az akvárium belső környezetének fejlesztésével.

Amatőr csillagászat
Az űr megismerése sokunkat vonz már kisgyermek korunk óta. Akár a teraszról vagy a kertedből is hódolhatsz a szenvedélyednek egy amatőr csillagász-felszerelés beszerzésével. Ehhez szükséged lesz elsősorban egy csillagásztávcsőre, különböző optikákra és állványokra.
Ez nem olcsó mulatság, viszont ezek az eszközök egy életre szólnak, legfeljebb “kinőjük” őket. Ezt a hobbi igazán különleges, hiszen akár komolyabb sikereket is elérhetünk vele. A történelem is igazolja, hogy a csillagászat több területén is szerepük volt az amatőr csillagászoknak, munkájuk kiegészíti a szakcsillagászok munkáját, nélkülük számos rendkívül fontos felfedezés nem jöhetett volna létre.

Oldtimerek felújítása
Az oldtimerek felújítása nemcsak gépészet, hanem művészet is egyben. Nem olcsó hobbi, de igazán különleges szabadidős tevékenység. Ráadásul az átalakítani kívánt autókat, ha szerencsénk van, olcsón is megszerezhetjük. Ennek érdekében érdemes folyamatosan böngészni az eladásra szánt járműveket. Ha megfelelő műhely áll rendelkezésünkre a régi roncsokból fantasztikus dolgok születhetnek, csupán kitartásunk, kreativitásunk és pénztárcánk szabhat határt.

Comments are closed.

Navigate