Hasznos kiegészítők, amivel elkerülheted a káoszt az autódban

Nincs is annál kiborítóbb, mint amikor autónkban eluralkodik a rendetlenség. Pedig, ha a járművet szinte naponta használjuk, sőt, ha családosan tesszük mindezt, pillanatok alatt kialakulhat a káosz. Most összegyűjtöttünk néhány kiegészítőt, amivel nemcsak rendezettebb, de szórakoztatóbb is lesz az utazás.

Rendet nem csak lakásunkban, autónkban is fontos fenntartani. Itt azonban – hiába kisebb a tér – sokszor lehetetlen feladatnak tűnik. Hogy elkerüljük a folyamatos kupit, érdemes egy rendszert kitalálnunk, de néhány segédeszközt is beszerezhetünk annak érdekében, hogy kocsink is rendezettebb képet mutasson. Íme néhány eszköz, ami ebben segít!

Üléshuzat
Egy jól megválasztott üléshuzat egy régebbi autóban a rendezettség, újszerűség érzését keltheti. Ráadásul a tisztántartása is sokkal könnyebb, mint a gyári huzatnak. Választhatunk olyat is, ami beépített párnákkal segíti, hogy még kényelmesebb legyen az utazás.
Azonban arra érdemes figyelni, hogy vannak olyan típusok, ahol az oldallégzsákot az ülésbe szerelik, amelynek kinyílását gátolhatja egy passzentos üléshuzat. Vásárláskor érdemes tájékozódni erről.
Az üléshuzatot kiegészíthetjük egy plusz háttámlával is, ami pántokkal az ülésre rögzíthető, és segít a helyes tartásban, ráadásul támaszt is ad, így hátunk kevesebb terhelésnek lesz kitéve.

Autós FM transzmitter
Sok autós szeret rádiót hallgatni vezetés közben, azonban sokan mobilról vagy más lejátszóról hallgatnak zenét. Ilyenkor nincs az ember kiszolgáltatva annak, hogy hol, melyik rádióadás fogható, vagyis azt hallgat, amit csak szeretne.
Ebben segít az FM transzmitter, amin keresztül a telefonunkon elérhető zenéket az autó hifijén keresztül hallgathatjuk. Ennek a szivargyújtóba dugható kütyünek az a különlegessége, hogy nem csak bluetooth kapcsolatra képes, hanem van rajta két USB csatlakozó is, egyik a zenének, míg a másik azért, hogy rajta keresztül tölthessük például a mobiltelefonunkat.

Ülésrendező gyerekeknek
Aki már utazott hosszabb távra gyerekekkel, az tudja, nem egyszerű lefoglalni őket, aminek persze idegeskedés, vita vagy akár sírás lehet a vége. A gyerkőcök egy-egy út előtt legszívesebben az egész szobájukat magukkal vinnék, ami persze lehetetlen. Ez az apróság azonban egyfajta arany középutat képezhet. Az ülésrendezőt az első ülés fejtámlájához lehet erősíteni, és mint egy lógó ruhatároló, számos fakkal rendelkezik, melyekbe a kicsik elrakhatják kedvenc játékaikat. Ráadásul tablet, illetve mobiltartó is található rajtuk a mozizás érdekében, hogy egyetlen perc se teljen unalmasan!

Univerzális töltőkábel
Ismerős a helyzet, mikor egy ismeretlen helyszínen próbálsz a mobilod segítségével tájékozódni, ám az éppen lemerül? A gyerek is könnyebben viseli az utat, ha tableten nézheti a mesét, ám van, hogy az akku nem bírja ki az út végéig. Nos erre egy univerzális töltőkábel megoldást jelenthet. Egyszerre több vezetékkel rendelkezik, így több eszköz töltésére is képes, ráadásul nem fogja autónkat elborítani a különböző töltőkből adódó kábelrengeteg.

Rekeszek a csomagtartóban
Elég zavaró tud lenni, amikor a csomagtartóban minden szanaszét gurul fékezésnél, gyorsulásnál vagy éppen egy erősebb emelkedőn. Ráadásul ez az a hely a kocsiban, ahová általában mindent csak úgy “beszórunk”, aztán ha valamire tényleg szükségünk lenne hirtelen, kotorászhatunk percekig, mire előkerül. Ennek elkerülésére is van megoldás! Akárcsak otthoni szekrényeinkben, az autóban is érdemes rekeszeket elhelyezni. A legjobb választás egy vízhatlan, összecsukható darab, ami több kisebb rekesszel is rendelkezik, és ami nem foglal felesleges helyet, ha éppen nincsen használatban. Ez az eszköz egyszerre könnyítheti meg a vásárlás utáni ki-be pakolást, illetve a rendtartást is.

Morzsaporszívó
Ha pedig a gyors takarítás hívei vagyunk, szerezzünk be egy morzsaporszívót. Ez a szuper eszköz kompakt, és kis helyen is elfér. Segítségével pillanatok alatt eltüntethető az étkezés után autóban landolt morzsa vagy például a kutyaszőr.

Egy biztos, a rendetlenség a stressz egyik fő forrása. Egy rendben tartott autóba sokkal szívesebben szállunk be, ráadásul egy tiszta, rendezett környezet ránk is jobb hatással van.

Comments are closed.

Navigate