Strandolás kisgyermekkel? Mutatjuk mit vigyél magaddal!

Strandra indulni egy kisgyermekkel egyáltalán nem lehetetlen küldetés, még ha elsőre annak is tűnik. Most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket nem érdemes a strandtáskából kihagyni, hogy biztonságban élvezhesse mindenki a vízparton töltött pillanatokat!

Családalapítás előtt, ha strandra indultunk, elég volt a táskánkba dobni egy törölközőt, egy fürdőruhát, egy naptejet és indulhattunk is. Gyerkőccel azonban kicsit komplikáltabb a dolog. Persze nem kell megijedni, csupán egy kicsit komolyabb felkészülésre van szükség.
Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon mikortól ajánlott egyáltalán pici gyerekkel vízpartra, strandra menni. Nos fél éves kortól már egészen nyugodtan elkezdhetjük szoktatni az apróságot a strandoláshoz, itt azonban még jobb, ha természetes vízpartot választunk. Ezekben a vizekben kisebb a fertőzés kockázata és a víz sincsen vegyszerekkel kezelve, ami esetleg árthat az érzékeny bababőrnek. Épített strandokra csak egy éves kor után vigyük a picit. Termálvizes medence pedig 6 éves kor alatt nem ajánlott, sok fürdő esetében azonban ennél magasabb is lehet a korhatár.

Napvédelem
Az egyik legfontosabb, amivel feltétlenül készülnünk kell, az egy jó minőségű napvédő krém. Ha közel lakunk a strandhoz, már indulás előtt bekenhetjük a pici bőrét. A krém faktorszáma lehetőleg magas, legalább 50 faktoros legyen.
A krém mellett jó ha készülünk egy strandsátorral, vagy napernyővel, így garantáltan árnyékban tudhatjuk a csöppséget akkor is, ha a strandon nem találunk megfelelő helyet, ahol egy fa alá bújhatunk a sugarak elől.

Legyen nálunk a kicsi számára egy kis kalap vagy kendő is a fejére, így megóvhatjuk a vízben is a leégéstől. Érdemes ebből kettőt vinni, hogyha az egyik vizes lesz, legyen egy tartalék. Mivel a piciknek körülbelül 6 éves korig nem igazán ajánlott a napszemüveg, ezért a legjobb választás egy széles karimájú napsapka.

Baba ruha
Fontos, hogy legyen nálunk baba napozó, ha a naptejekkel nem szeretnénk kockáztatni. Ebből érdemes organikus pamut ruhát választani, ugyanis ez sokkal légáteresztőbb, míg egy poliészter anyag szálait a műanyag eltömítheti, illetve a nedvesség hatására a vegyszerek is kicsapódhatnak belőle. Ebbe a baba beleizzadhat, és a rossz komfortérzet miatt nyűgössé is válhat. Nagyobb gyereknek vigyünk fürdőruhát.
A táskánkban helyet kell, hogy kapjon egy pléd, vagy babatakaró. Ezen a kicsi tud majd játszani, nézelődni, és szundikálhat is rajta egy jót.
A másik fontos beszereznivaló az úszópelenka, mely megelőzheti, hogy az esetleges balesetek a vízben felbukkanjanak. Törülközőből válasszuk a kapucnis gyerek törölközőt, amibe könnyedén bebugyolálhatjuk az apróságot, és könnyebben meg is tudjuk szárítani.
Szerezzünk be olyan csúszásmentes gumicipőcskét vagy papucsot, ami védi a pici lábát, és könnyedén mozoghat benne. Ez a cipő, ha a lábára erősíthető, a vízben is megvédi a kicsit a kövektől.

A babahordozó kendő is egy jolly joker ruhadarab. Amellett, hogy kevés helyet foglal, plédnek is használható, de kényelmes megoldás arra is, ha a gyerkőcöt magunkra kötve szeretnénk a vízbe menni.

Egyéb kiegészítők
Egy baba ivópohár vagy kulacs elengedhetetlen, de a legjobb ha kicsiknek való termoszt szerzünk be, ugyanis ahogy a meleget, a hideget is tovább megtartja ez a típusú itató. A nagy melegben különösen fontos a folyadékpótlás, így kínáljuk meg a kicsit minél többször. Fontos, hogy ilyenkor a legjobb a tiszta víz, az édes, cukrozott üdítők helyett.
A termoszba egyébként pépes bébiételeket is tárolhatunk, a püréket akár tasakostul bele lehet hajtogatni egy szélesebb szájú termoszba.
Emellett, jó, ha van nálunk egy kis elsősegély csomag, hogy mindenre fel legyünk készülve. Ebben érdemes sebtapaszt, fertőtlenítőt, bőrnyugtató, illetve rovarcsípésekre alkalmas kenőcsöt is belerakni.

Játék
Hogy a gyerekek ne unatkozzanak, készüljünk játékokkal. Erre szuper megoldás egy kis homokozókészlet, illetve a vízbe bevihető, a víz tetején lebegő műanyag, vagy gumijátékok.

A szabadabb játék érdekében a nagyobbakra adhatunk karúszót, illetve úszógumit, a kisebbeknek pedig létezik beleültetős úszógumi, amiben a babák szabadabban lubickolhatnak.

Ha ezekről gondoskodunk, bátrabban belevághatunk a közös strandolásba, mely az egész család számára hatalmas élmény lehet a forró nyári napokon!

Comments are closed.

Navigate