Szórakoztató sportjátékok otthonra

Most, hogy közeledik a tavasz, érdemes egyre több időt a szabadban tölteni. Hogy kicsit könnyebben vegyük rá magunkat és a család többi tagját a kimozdulásra, hoztunk nektek néhány szuper játék tippet, amit garantáltan mindenki élvezni fog!

Bár a vírushelyzet miatt sajnos számos korlátozás még az életünk része, fontos, hogy elég időt töltsünk a szabad levegőn. A hideg hónapokban hajlamosabbak vagyunk a bezártságra, és talán kicsit jobban el is kényelmesedünk a kelleténél. A március remek időszak arra, hogy a természettel együtt mi is kicsit felrázzunk magunkat a téli álomból. Erre jó megoldás, ha családunkkal egy új szabadtéri hobbiba kezdünk. Íme néhány szuper tipp, melyekből akár családi bajnokságok is születhetnek!

Tollaslabda
A tollaslabdát életkortól és nemtől függetlenül mindenki űzheti. Szükségünk lesz hozzá két ütőre és egy tollaslabdára, de akár párosan is játszhatjuk, ebben az esetben nyilván plusz két ütőt is be kell szereznünk.

A legideálisabb körülmény a játék számára a szélcsendes idő. Kitalálhatunk hozzá akár új szabályokat is, hogy a gyerkőcök még nagyobb kihívásnak érezzék, például, meddig tudunk úgy játszani, hogy a labda ne érjen a földhöz?

Petanque
A petanque egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyós játék. Játszható egyéniben és párosban, fejenként három golyóval, illetve három fős csapatban fejenként két golyóval. A játék célja, hogy a csapatok a golyókat közelebb juttassák a célgolyóhoz, vagyis az öcsihez, mint az ellenfél. Ezt egy jól irányzott dobással vagy az ellenfél golyójának kilövésével tehetik meg. Egy menet végén az a csapat kap pontot, akinek a golyói közelebb vannak az öcsihez.

A legegyszerűbb, ha komplett szettet vásárolunk a játékhoz, így minden golyó egyforma súlyú lesz. A petanque-ot alapvetően egy erre a célra kialakított 12-14 méter hosszú, 3-4 méter széles pályán űzik, de bármilyen terület alkalmas a játékra, ahol viszonylag kemény talajon kis rétegű salak, kavics vagy zúzott kő van. Ez a sport nem csak a koordinációt és a koncentrációt fejleszti, de egy élvezetes versenyhelyzetet is generál, amiből aztán izgalmas családi bajnokságok születhetnek.

Teke
A tekét mindenki ismeri. A játék lényege, hogy egy labdával egyszerre minél több bábut borítsunk el. Ez a sport a legkisebbek számára is élvezetes lehet, sőt, kaphatóak direkt a gyerkőcök részére készített szettek, ahol színes formákkal és figurákkal díszített bábuk teszik még élvezetesebbé a játékot.  A hat tekebábu bárhol könnyen felállítható, így játszhatunk vele a kertben, de akár a szobában is.

Lengő tenisz
A twistball vagy lengő tenisz lényege, hogy egy póznáról lógó labdát kell teniszütőkkel adogatni. A labda a zsinórnak köszönhetően körbeforog, így akár a különböző adogatásokat is lehet gyakorolni, de páros meccseket is lehet játszani. A játék gyors reakciót igényel, így fejleszti a koordinációt és a koncentrációt, de remek gyakorlási lehetőséget ad arra is, ha később teniszezni szeretnénk.

A szabad levegőn történő játék nemcsak nagyszerű móka, de a család minden tagjának fizikai és érzelmi egészségére is kiváló hatással van.

Comments are closed.

Navigate