Otthoni szépítkező sarok: tippek a berendezéshez

A legtöbb nő álma – természetesen egy gardrób mellett -, hogy legyen egy saját “szépségkuckója” otthon. Most összegyűjtöttük azokat az eszközöket, illetve tárolási praktikákat, amikkel mi is kialakíthatjuk lakásunkban a saját fésülködősarkunkat.

A fésülködőasztal kifejezés nem véletlenül hangzik ódivatúan, ugyanis egy több száz éves eszközt jelöl. Idejét se tudjuk pontosan, mikor alakult ki, hogy a tehetősebb családból származó lányok szobájában helyet kapott egy ilyen asztalka, ami tükörrel és fiókokkal is rendelkezett. Ebben tartották az ékszereket, a fésűket, illetve később a sminkeszközöket is. Éppen ezért nem véletlen, hogy sok nőben máig megvan a vágy egy ilyen szépségsarok kialakítására. A mai rohanó világban azonban sokakban fel sem merül, hogy egy ilyen hely mennyire praktikus lehet, ahogy az sem, hogy mennyi időt megspórolhatnánk vele, például a reggeli készülődésnél.

Ha te is unod már, hogy a lakás különböző zugaiban, számtalan  neszeszerben, vagy a táskád alján kapnak csak helyet kedvenc sminkjeid, készíts te is otthon egy szépségsarkot tippjeink segítségével!

A megfelelő hely
Először is találjuk meg a lakásunkban azt a helyet, ahol kialakíthatjuk a szépségsarkot. A  legalkalmasabb erre egy olyan zug, ahol jól érezzük magunkat, kellően intim a hangulat, és eléggé elszeparált ahhoz, hogy magunkra tudjunk fókuszálni. Ez ideális esetben a hálószoba, de bármilyen nyugodtabb helyiség megfelelhet a célnak.

Mi kell hozzá?
Ahhoz, hogy igazán praktikusak legyünk a berendezést illetően, jó, ha készítünk egy listát arról, mit is szeretnénk itt tárolni. Ezek alapvetően a következők lehetnek: ékszerek, sminkek, fésűk és hajbavalók. 
A tételek mennyiségének megfelelően kell gondoskodnunk a tárolásról. Ha csak néhány dologról van szó, elég egy kecses és kompakt fésülködő asztal, amivel egyszerre a tükröt is kipipálhatjuk, ezek ugyanis sok esetben egybeszerelve kaphatóak. Azonban ha sok holmink van, érdemes egy nagyobb, fiókos asztal mellett dönteni, amihez azonban nagy valószínűséggel, külön kell majd a tükröt beszereznünk.

Szerencsére számtalan opció közül válogathatunk. Formáját tekintve lehet kerek vagy geometrikus, elhelyezhetjük az asztalon, de akár a falra is felszerelhetjük.

Ami szintén elengedhetetlen, az a megfelelő fényviszonyok megteremtése. Sokat segít, ha helyileg az ablakkal szemben található a szépítkező sarok, azonban még emellett is érdemes beszerezni egy lehetőleg fehér fényű, jó minőségű lámpát is.

Rendszerezés
Ha el szeretnénk kerülni a káoszt, a legjobb, ha kincseinket tematikusan csoportosítjuk, és ennek megfelelően helyezzük el őket különböző tárolókba. A rúzsok kerüljenek egy helyre, és amennyire lehet, mindennek látszódjon a színe, így könnyebben tudunk majd válogatni. Az ékszereket szintén érdemes szétválogatni és külön kis rekeszekbe vagy tárolókba rakni, hogy kellően átlássuk  a “felhozatalt”.

Gondoljuk át, mi az, amit napi szinten használunk, és csak ezeket tartsuk az asztal felületén illetve a fiókok első részében. A látvány nem menjen a minőség rovására. Tény, hogy például a parfümök is nagyon jól néznek ki kipakolva, de az állagukon sokat ronthat a fény, úgyhogy erre mindenképp figyeljünk oda, és inkább a praktikusságon legyen a hangsúly, mintsem a látványon. Kellemes szépülést!

Comments are closed.

Navigate