Házassági évforduló? Íme néhány különleges ajándékötlet!

Az 1980-as évek óta, amerikai kezdeményezésre minden év februárjának 2. vasárnapján tartjuk a Házasság Világnapját. A két ember közötti, életre szóló kötelék megünneplését azonban a házaspárok rendszerint nem ekkor, hanem a saját esküvőjük évfordulójára teszik. Amennyiben tehát nektek is közeleg a házassági évfordulótok, bátran nézz körül az alábbi listánkon, és lepd meg a társadat valami személyes és különleges ajándékkal!

1. Belépő szint házassági évfordulónál: a virág

Ez főként a férjek számára a sztenderd belépő szint. Szerencsére már virágüzletbe sem kell feltétlenül rohangálni, hiszen ma már különböző virágküldő szolgáltatások segítségével akár online is rendelhetsz gyönyörű virágcsokrokat, vagy akár cserepes növényt is. Sőt a Jófogáson is körülnézhetsz szobanövény kategóriánkban, ha valami tartós és hosszú életű opciót keresel. Emellett egyre népszerűbbek a különböző módszerrel tartósított, gyakran extrém színezetű virágok. Előnyük, hogy minimális a gondozásigényük, locsolni nem kell, sőt nagyon sok fajta a szobának kimondottan az árnyékos, sötét oldalát szereti.

Virágcsokor üzenőkártyával
Forrás: Pixabay

2. Közös élmények albuma

Egy felejthetetlen nyaralás? Esküvő? Netán megszületett a babátok, unokátok? Készíts egy albumot azokról a különleges pillanatokról, amiket együtt élhettetek át az elmúlt évek során. Legyenek benne képek, tömegközlekedési vagy belépőjegyek, kirándulások térképei és rövid leírások a közös kalandokról.

3. Egyedileg gravírozott ékszer

Ha szeretnél valami elegánsat és időtállót, gondolkozhatsz egyedi gravírozásban, akár a kedvesed a kedvenc ékszerén is. Lehet az egy gyűrű, karkötő vagy nyaklánc, egy személyes üzenettel, vagy akár a házassági évfordulótok dátumával még különlegesebb lesz.

Egyedi ékszer házassági évfordulóra
Forrás: Unsplash / Danny Muller

4. Nevezz el egy csillagot!

Különleges és meglepő, ugyanakkor végtelenül romantikus ajándék ez házassági évfordulóra. Több online csillagászati szolgáltatás is kínál ugyanis lehetőséget arra, hogy elnevezzünk egy csillagot, majd utána akár meg is tekintsük azt az égbolton. De választhatunk például egyedi, bekeretezett csillagtérképet is egy számunkra fontos dátumhoz és helyhez kapcsolódóan.

5. Gasztronómiai kalandozások a házassági évfordulón

Az étkezés összeköt. Amennyiben ráadásul a közös szenvedélyetek az étel, akkor bátran gondolkodhatsz valamilyen gasztronómiai jellegű utazásban is. Időnként jó visszaemlékezni, és elmenni oda, ahol az első randevú, az első közös vacsora történt, máskor pedig az új helyek felfedezésének öröme válhat kellemes fűszerévé a napnak. De akár egy romantikus hangulatú, házi készítésű menüsorban is gondolkodhatsz a kedvenc fogásaitokból a házassági évforduló alkalmából.

Házassági évforduló vacsora
Forrás: Unsplash / René Ranisch

5. Különleges randiötletek házassági évfordulóra

A házasság egy közös út, közös élmények, emlékek gyűjtése. Ezért remek házassági évfordulós ajándékötlet lehet egy különleges és megismételhetetlen randi is. Ha nyugalomra vágytok, vonuljatok el kettesben néhány napra wellnessezni. Ha van valami tevékenység, aminek szívesen hódoltok közösen (pl. társasozás), de már rég jutott rá idő, ilyenkor arra is érdemes időt szánni. Ha pedig egy kis felpezsdülésre vágytok, próbáljatok ki közösen valami újat! Egy extrémebb sportot, élményvezetést, -lövészetet vagy akár –festést.

Comments are closed.

Navigate