Utazni készülsz? Ezekkel a tippekkel garantáltan elférsz majd a bőröndödben!

Utazás előtt sokunknak meggyűlhet a baja a pakolással. Már az is gondot okozhat, hogy mit vigyünk magunkkal, azonban gyakran az okoz igazi nehézséget, hogy hogyan is férjünk el a bőröndbe? Most ehhez gyűjtöttünk nektek szuper tippeket!

Előkészületek
A pakolást érdemes utazás előtt már néhány nappal elkezdeni. Először is írjunk egy listát azokról a dolgokról, amelyekre feltétlenül szükségünk lesz, és mindig külön tüntessük fel azokat a dolgokat, amiket csak az utolsó nap rakunk a csomagba, így tuti nem fog semmi fontos otthon maradni.
Ha kész a lista, akkor nézzünk szét a lakásban, hogy minden rendelkezésre áll-e. Így időben kiderül az is, ha még valamit meg kell vennünk, illetve nem az utolsó pillanatban fogunk kapkodni a mosással se, ha még most észrevesszük, hogy kedvenc felsőnk a szennyeskosár alján pihen.
Szintén fontos, hogy jó pár nappal korábban tájékozódjunk a az engedélyezett bőröndméretekről, ugyanis, ha nincs megfelelő, még lesz időnk beszerezni egyet. Ezt az információt megtaláljuk a foglalásunk visszaigazolásában, vagy az elektronikus jegyen, illetve, ha utazási irodával utazunk, akkor az általuk küldött információk között.

A bőrönd
Ha gurulós bőröndbe csomagolunk, különösen fontos a sorrend. A cipők kerüljenek a legaljára, majd a ruhák, végül pedig az elektronika, utóbbiakat ugyanis ki kell vennünk a biztonsági ellenőrzés során. Ez a bőrönd típus azért is jó, mert sokkal kevésbé nyomódnak meg benne a ruhák, illetve a kerekek miatt könnyebb a szállítása is.

A ruhaanyagból készült nagy méretű hátizsák vagy utazótáska szintén tökéletes választás, ha nem tartunk a gyűrődéstől, ezekben a típusú bőröndökben ugyanis az anyagból adódó rugalmasságnak köszönhetően, sokkal több dolog elférhet, mint a kemény falú verziókban.

A bepakolás
Számos módszer látott már napvilágot arra az esetre, ha sok ruhát szeretnénk kis helyre bezsúfolni. Az egyik legnépszerűbb a feltekerős szisztéma, miszerint hengerekbe tekerjük fel a ruhákat, így egyrészt átláthatóbb is, másrészt sokkal több ruhát rakhatunk a bőröndbe.
A másik a méltán népszerű Konmari módszer, ami a ruhák élére állításának hajtogatási módszere. Így kvázi, mint a könyvek, sorakoznak majd egymás mellett a ruhadarabok. Ez egyébként nemcsak praktikus és átlátható, de a leginkább gyűrődésmentes opció.
Ne felejtsük el, hogy a cipő is rejt némi extra helyet, használjuk ki bátran! Zoknikat vagy egyéb apróságokat is rakhatunk beléjük.
Neszeszernek érdemes egy jól zárható, átlátszó típust választani: ez egyrészt azért hasznos, mert mindig látjuk, hogy mit tartalmaz, így nem kell végeláthatatlanul kutatni benne, másrészt azonnal észrevesszük, ha kifolyna valamelyik flakon tartalma.
Egyébként a szivárgás ellen is van egy jó tippünk! Miután levettük a kupakot, a flakon menetes részére erősítsünk egy vékony alufóliaréteget, és erre csavarjuk vissza a kupakot!
Tusfürdőből, samponból és az egyéb folyékony tisztasági szerekből nem szükséges egy egész flakonnal bepakolni. Súlya is van, ráadásul sok helyet foglal. Töltsünk át egy kevés adagot kisebb, maximum 1 dl-es kis palackokba, hiszen ennyi adag bőven elég akár egy hosszabb nyaralásra is.
Szintén praktikus, ha plusz zacskókat is rejtünk a ruhák közé. Ebbe mehet a szennyes, ami így nem keveredik össze a tisztákkal, esetleg a nedves ruhák, ha induláskor nincs idő a szárításra.

Csak, ami szükséges
Ilyenkor persze minden ruha a kedvencünkké válik, és hirtelen mindegyikre szükségünk lenne, de jobb, ha nem pakoljuk be az egész ruhásszekrényt. Egyrészt, mert úgysem fogjuk mindet felvenni, másrészt csak feleslegesen növeljük bőröndünk súlyát. A mostani időszakban mindenképpen vigyünk magunkkal kézfertőtlenítőt és maszkot is.
Alaposan gondoljuk át, mit fogunk csinálni a nyaralás alatt, és a programodhoz illeszkedő, egymáshoz passzoló szetteket állíts össze. Például, ha luxus hotelbe megyünk vigyünk hosszú nadrágot is, ugyanis a legtöbb étteremben nem engednek be rövidben.
Ha készen vagyunk a pakolással, ideje lemérni remekművünket. Egyrészt a poggyásznál mindig van súlykorlát, másrészt vegyük figyelembe, hogy végső soron nekünk kell majd cipelni a bőröndöt! Ha túl nehézre sikeredett a bőrönd, először a ruhákat, cipőket vegyük górcső alá.

Comments are closed.

Navigate