Tippek, hogy nyáron is gyönyörű hajkoronával büszkélkedhess!

Párás, esős idő, vagy éppen forrón tűző napsütés. Az idei nyári időjárás nem kíméli a hajunkat. Ha neked is eleged van abból, hogy frizurád csak addig tart, amíg ki nem lépsz az ajtón, olvasd el tippjeinket!

Nyáron különösen fontos odafigyelnünk a fürtjeinkre, hiszen a magas UV sugárzás és a gyakori hajmosás, a klóros uszoda vagy éppen a sós tengervíz együttes hatása nagyon megviselheti a hajunk. A sok külső tényező hatására szárazzá, fakóvá, roncsolttá és sérülékennyé válhatnak a hajszálak.

Kezd az évszakot hajvágással!
A nyári szezon elején és a végén is érdemes elmenni a fodrászhoz egy-egy frissítő vágásra. Ha megvan a kellő ügyességed és eszközeid a hajvágáshoz, akkor azt akár magadnak is elvégezheted. Ezáltal egészséges hajvégekkel kezdhetjük az évszakot, amelyek jobban bírják a napsugarak által okozott roncsolódást. Azonban bármennyire is próbálnánk megvédeni a tincseket, valamennyi károsodás szinte biztos, hogy éri őket, így az ősz elején érdemes gyorsan meg is szabadulnunk a szálkás hajvégektől.

Hajápolás
Az első lépés a megfelelő védekezés. Ebben pedig leginkább a lágyan tisztító samponok és a savas kémhatású kondicionálók segíthetnek. Általuk a haj PH-értéke visszaállhat a normál értékre. A tápláló, hidratáló samponok könnyedén tisztítják a fejbőrt és a hajat, ám ezen belül is érdemes olyat választani, aminek hatóanyagai között szerepel a jojobaolaj, az aloé vera, vagy a búzakorpa. Ha pedig nyaralni indulunk, a hajmosáshoz feltétlenül napi használatra alkalmas sampont válasszunk, hiszen minden strandolás után érdemes megmosni hajkoronánkat!
Hogy megfelelően táplált-e a hajunk arra a legjobb bizonyíték a haj rugalmassága és puhasága, ami a víztartalmától, proteinkészletétől és egészségi állapotától függ. Ezt könnyen ellenőrizhetjük! Tépjünk ki egy hajszálat és feszítsük ki. Ha nem szakad el könnyen, hanem kicsit megnyúlik akkor egészséges.

A megfelelő hajszárító
Tény, hogy nyáron alapvetően nincs szükség hajszárítóra, azonban a mostanában oly gyakori esős napokon nem érdemes nedvesen hagyni a hajat, ugyanis a fejbőr pillanatok alatt megfázhat. Ha hajszárítót keresünk elsődleges szempontként a teljesítményt érdemes figyelembe venni, persze ez akkor kardinális kérdés, ha nagyobb hajkoronával rendelkezünk.
Emellett fontos elemei ezeknek a masináknak a szabályzók. Lehetőség szerint olyat válasszunk, amelyik minimum kétféle beállítási lehetőséggel rendelkezik. Az egyik a hőfokszabályozó, ami a kifújt levegő hőmérsékletét állítja, a másikkal a ventilátor sebességét állíthatjuk.
A szárítás irányításában, illetve az intenzitás szabályozásában jól használhatók a különböző szűkítőfejek is, amik arra alkalmasak, hogy gyorsítsuk a légáramot és növeljük a szárító hatást. Szerencsére ezek ma már alapfelszereltségnek számítanak.
A kábel hosszára is érdemes figyelmet fordítanunk a kiválasztásnál, mely elsősorban a kényelmes használatot garantálja.

Hajformázás
A nyár nem a különleges frizurák évszaka, hiszen hiába fújjuk, kenjük, lakkozuk a tincseket, a párás levegő, a strandolásból fakadó nedvesedés pillanatok alatt véget vet a tükör előtt gondosan elrendezett fürtöknek.
Ráadásul a hajformázó szerek, mint a lakkok, habok, waxok és egyéb fixálók, a meleg időben nagyon rossz hatással vannak a tincsek egészségére, ugyanis ragacsos réteget képezhetnek a frizurán, ami hosszú távon tönkreteheti a haj szerkezetét. Ha formát szeretnénk adni frizuránknak, jó megoldás lehet a levegős hajformázó, amivel kíméletesen, szárítás közben alakíthatjuk a frizurát. Ha mindenképp egyenesíteni szeretnénk, a hajvasaló használata előtt alkalmazzunk hajvédő sprayt, illetve olyan ápoló szereket, amelyek elősegítik a kifésülést és az egyenesítést.

A legjobb megoldás azonban talán az, ha olyan hajviseletet választunk, ami kiállja a strand vagy a párás levegő körülményeit, ezért érdemes a természetes hatású frizurák között nézelődni.

Comments are closed.

Navigate