6 nőnapi ajándék, amikkel nem foghatsz mellé!

Hamarosan beköszönt a tavasz, ezzel pedig a nőnap is! Március 8-áig azonban van még egy kis idő beszerezni azt az apróságot, amivel mosolyt csalhatunk szeretteink arcára. Ha idén szeretnél valami különlegesebbet adni a hagyományos virágcsokor-bonbon kombinációnál, akkor fusd végig a Jófogás nőnapi ajándék ötleteit!

A nőnap eredete

A nőnapot 1917 óta a világ szinte minden táján ünneplik. A hagyományosan március 8-án tartott ünnep a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének a napja. Ám míg ez a hetvenes-nyolcvanas években egy egész napos, szegfűillatban úszó munkahelyi rendezvény volt, mára már inkább egy apró ajándékokkal és kedvességekkel tarkított, szerényebb, ízlésesebb megemlékezéssé szelídült. 

Pedig a nőnap története igencsak harcos gyökerekkel bír: eredetileg ugyanis a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos, demonstratív napot takart. Ezért ilyenkor érdemes óvakodni a „célzás értékű” meglepetésekről, amelyek a nők tradicionális, mondhatni háztartásbeli szerepkörére utalnak – így például a konyhai eszközöktől és háztartási gépektől! Helyette készüljünk inkább olyan nőnapi ajándékkal, amiben a hölgyek biztosan örömüket lelik.

Következzenek hát a Jófogás nőnapi ajándék ötletei!

1. Virágdoboz

Ilyenkor az egyik leginkább bevált meglepetés a nőnapi virágcsokor vagy cserepes virág. Ezt a hagyományos ajándékot dobja fel kicsit az egyre népszerűbbé váló virágdoboz (vagy más néven virágbox), amibe vágott virágokat – jellemzően rózsát –, és alkalmanként édességet, egyéb kiegészítő apróságokat is elhelyeznek. A gyönyörű és praktikus nőnapi ajándék ráadásul élethű művirágokból vagy szappanvirágokból is készülhet – így akár örök dísze is lehet a lakásnak, vagy épp az ajándékozott hölgy kikapcsolódására szánt fürdőzésében lehet szemkápráztató partner. 

Virágbox virágdoboz mint nőnapi ajándék
Forrás: Freepik

2. Sminkkészlet

A párod vagy kamaszlányod sok időt tölt a fürdőszobában, mire elkészül a tökéletes sminkkel? Akkor valamilyen szépségápolási terméknek biztosan örülni fog! Hiszen egy mutatós szemhéjpúder paletta, rúzs vagy sminkecset-készlet minden szépítkezésre vágyó női szívet megdobogtat. Vigyázat, ezt a nőnapi ajándékot csak akkor javasoljuk, ha kellőképpen ismered a meglepni kívánt hölgy ízlését, öltözködési stílusát és a hozzá illő színvilágot!

3. Piperetáska

Mivel férfiként a sminkválasztás valóban nehézséget jelenthet, javaslunk egy kapcsolódó, praktikus nőnapi ajándékot is! Egy nagyobb méretű, jó felosztású piperetáska segít a rengeteg, sokszor mindent elborító sminkcucc rendszerezésében, míg egy kisebb neszesszer a rövidebb-hosszabb utazások alkalmával jöhet jól a megajándékozott hölgynek.

Sminkkészlet, piperetáska, mint nőnapi ajándék
Forrás: Freepik

4. Parfüm

Némiképp klasszikusabb ajándék, de tény, hogy a legtöbb nőnél a parfüm mindenképpen fogyóeszköznek számít. Egy kellemes illatú parfümmel így biztosan nem lőhetünk mellé nőnapon sem.

5. Élménykupon

Néha a hölgyek semmi másra nem vágynak, mint hogy kiszakadjanak kicsit a mindennapok mókuskerekéből. Segítsük őket ebben egy kis kikapcsolódással – legyen az egy wellness, szauna- vagy épp egy masszázskupon!

Romantikus vacsora a szabadban - a tökéletes nőnapi ajándék
Forrás: Pexels

6. A tökéletes nőnapi ajándék: romantikus randevú

Végül, de nem utolsósorban: ha épp szíved hölgyét szeretnéd meglepni nőnapkor, az a legjobb, ha egy romantikus randevúval, egy meghitt közös élménnyel ajándékozod meg. Lehet ez egy vacsora a kedvenc éttermében, egy film, amit már régóta szeretne megnézni a moziban, de akár egy csillagfényes séta is egy finom ital kíséretében. 

Comments are closed.

Navigate