6 strapabíró szobanövény növénygyilkosoknak

Már tudjuk, hogy a plant lady az új cat lady.  Neked is bejön a legújabb trend, és legszívesebben dzsungellé változtatnád a szobádat? Mégis újra és újra belefutsz abba, hogy halott virágok száraz levelei köszönnek vissza rád búsan az ablakpárkányodról? Ne aggódj, segítünk!
Összeszedtük azokat a kis túlélőket, melyek elég szívósak ahhoz, hogy megmaradjanak egy kezdő növénytartó, vagy gyakorló növénygyilkoló mellett is.

Varjúháj – Akiről megfeledkezhetsz

Az egész világon a legtűrőképesebb növények közé tartozik. Méretük és megjelenésük elég különböző lehet. Napos és félárnyékos elhelyezést és laza talajt igényel. Képesek arra, hogy leveleikben vizet raktározzanak, ezért jó hír, hogy ha elmaradna a locsolás akkor sincs ok a pánikra, ugyanis az extrém szárazságot is bírják.

Varjúháj

Pozsgafa – Szereti a szép kilátást

A pozsgafa vagy majomfa kifejezetten igénytelen növény. Jól érzi magát a lakásban, jól tűri a vízhiányt, elég 1-2 hetente egyszer meglocsolni, ha a földje már kezd kiszáradni. Fényigényük miatt legjobb helye az ablakpárkányon van.

Pozsgafa

Aloe vera – Égésre is jó a levele

Szereti a tartósan meleg, huzatos helyeket. Arra figyelni kell, hogy ne öntözzük túl. Több szempontból is hasznát vesszük: tisztítja a lakás levegőjét és a konyha remek kelléke lehet, ugyanis levelének nedve jót tesz az égési sérüléseknek.

Aloe vera

Nebáncsvirág – A kis túlélő

Közepes víz-és fényigényű növény, heti egyszer elég meglocsolni, akkor viszont bőséggel! Egy kis plusz információ ezzel a szobanövénnyel kapcsolatban, hogy tápigényes, ezért érdemes lehet kéthetente egyszer tápoldatozni.

Nebáncsvirág

Párnafű – Biztos befér a szobádba

Kis méretű növény, ennek köszönhetően a legapróbb garzonban is elfér. Bírja a hideget, de szobahőmérsékleten is el van. Fényigénye átlagos, kedveli a világos és félárnyékos helyeket is. Az öntözésnél kicsit jobban oda kell figyelni, ajánlott egyenletesen és mértékkel öntözni, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki a földje.

Párnafű

Kaktuszfélék – Ha nincs időd vele foglalkozni

A szuper elfoglalt embereknek sok örömet okozhatnak a kaktuszfélék. Minimális vízigényű növények, hetekig is el vannak öntözés nélkül. Amit érdemes tudni róluk, hogy szeretik a fényt, ezért érdemes ablakpárkányra helyezni őket, vagy legalább is az ablak közelébe.

Kaktusz


Comments are closed.

Navigate