Mosógép vásárlás – lépésről lépésre

Mosógép vásárlás előtt állsz? Érdemes alaposan átgondolnod, hogy milyen típusra ruházol be, hiszen szerencsés esetben akár hosszú éveken át jó szolgálatot tehet. Na persze nem úgy, mint nagyanyáink idejében, amikor egy mosógép átlag élethossza simán 10-15 év körül mozgott és ezáltal olyannyira az anyák segítőtársává vált, hogy egyes darabokat természetes személyként kezelve Jucinak, Rózinak kereszteltek.

Igények és költségek találkozása

Mielőtt beleveted magad a típusok, funkciók, márkák végtelen tengerébe érdemes meghatároznod, hogy mennyi az a maximum összeg, amit rá tudsz szánni új mosógépedre és mi az, amire valóban szükséged van. Így jó esetben nem fog végül a gatyád is rámenni a vásárlásra. Például, ha egyedülálló vagy, nem érdemes 6 kg-nál nagyobb teherbírású gépet venned, hacsak otthon maszekban nem üzemeltetsz egy mosodát vagy nem te mosod a szomszéd néni függönyét is. Az árak tekintetében persze itt is határ a csillagos ég, véleményünk szerint azonban a 150-200 ezer forint közötti kategóriában már bőven lehet olyan típusokat kifogni, amikben nem fogsz csalódni.

Típus – avagy az örök dilemma: felül -vagy elöltöltős?

Ennél a kérdésnél újra felmerülnek az egyedi igények. Mi a fontos számodra? Kényelem? Akkor a neked való típus a felültöltős, hiszen nem kell hajolgatnod, a ruhákat egyszerűen teheted be a gépbe. Hely? Ma már tévhit, hogy a felültöltősek ebből a szempontból jobbak, hiszen alultöltős társaik is megtalálhatóak keskenyebb kiadásban, ráadásul ezek akár a konyhapult alatt is tárolhatók. Teljesítmény? Amennyiben sok a mosandó ruhák száma, válassz elöltöltőset, hiszen ez a típus akár 12 kg ruhát is képes egyszerre kimosni.

Fogyasztás – az A+ a múlt, A+++ az új sztár a piacon

Ha már a teljesítménynél tartunk, idevágó téma a fogyasztás is, aminek tekintetében ha körültekintően járunk el, villanyszámlánkat és környezetünket is megkímélhetjük. Az átlagos háztartásokban egy mosógép heti 3-4x is használatba van véve, sokat spórolhatsz ha energiatakarékos típust választasz. A+++ típusú terméket nálunk már akár 45-60 ezer forint közötti összegért is találhatsz, attól függően, hogy új vagy használt termékre pályázol.

Kütyürümütyürük – kell ez nekünk vagy csak egy plusz funkció, ami elromolhat gépünkben

Ma már nem csak a számos programtípus közül választhatunk, lehetőségünk van különböző kényelmi funkciókkal ellátott háztartási gépet is vásárolni. Ilyen többek között az automata adagolás, amivel akár több hónapra előre képes eltárolni a gép a mosószert és az öblítőt, majd a megfelelő időben üríteni ezeket. Létezik ezen felül extra öblítési ciklus is, ami az állattartóknak jelenthet segítséget a makacs szőr eltávolításában a ruháinkról.

Ha pedig már megfogalmaztad a jövőbeni mosógépeddel kapcsolatos igényeidet, nincs más dolgod, mint felnézni oldalunkra, ahol több mint 5.000 új és használt mosógép közül válogathatsz!

Comments are closed.

Navigate