Újra dübörög a banda! – avagy party time, okosan

Zene nélkül mit érek én – mégis mobilról szólnak kedvencieid? Lépj szintet a zenehallgatásban és szerezd be életed lejátszóját! Mutatjuk milyen az, mikor a kedvenc zenekarod beköltözik a szobádba; összegyűjtöttük mire érdemes figyelni, mikor zenelejátszót veszel.

Milyet, mire, mennyiért?

Mielőtt fejest ugranál a piacon kapható zenelejátszók végtelen tengerébe, próbáld meg a lehető legjobban megfogalmazni mit is keresel. Legyen hordozható vagy csak otthon használnád? Házimozihoz kell, zenehallgatásra vagy játékhoz? Ezután gondold végig, mennyit szánnál rá.

Irány a Jófogás!

Mielőtt elmennél az üzletbe és kifizetnéd a vágyott termék teljes árát, nézz körül a Jófogáson, mert nálunk sokszor a legújabb modelleket is bontatlanul veheted meg, ráadásul jóval olcsóbban, mint a boltban. Azoknak is kedvez az online piactér, akik ritkaságokra, például bakelitlejátszóra, kazettás, esetleg orsós magnóra, vagy CD lejátszóra vágynak, amiket újonnan már egyáltalán nem lehet beszerezni.

Watt, decibel  meg a többiek…

Tanulj “lejátszóul”! Hiába 1000 wattos egy hangfal, önmagában ez nem sokat jelent a hangzás tekintetében. Először a hangdoboz érzékenységét nézd, azaz a decibelt, aztán azt, hogy az érzékenység mellett hány wattos, azaz mennyire terhelhető a lejátszó. A legjobb hangteljesítményű eszközök RMS wattban mért értéke általában 10W és 20W közé tehető.

Mit játszik le és mivel kötheted össze?

Egy hifinél érdemes megnézni, hogy a CD, CD-R és CD-RW lejátszáson túl képes-e a készülék MP3, WAV és AAC kiterjesztésekre.  Hasznos, ha van rajta USB csatlakozó, hogy pendrive-ról is játszhass le zenét és „jack csatlakozó” (AUX), amivel összekötheted a hifit a telefonoddal, laptopoddal vagy akár a régi MP3 lejátszóddal is. Ha nem akarsz elveszni a kábelek rendegegében, akkor itt és itt hasznos információkat találsz.

Buli bárhol, bármikor

A kicsi, könnyű Bluetooth- hangszórókat bárhová magaddal viheted. Csak arra kell figyelned a hangzás mellett, hogy mennyit bírnak ki egy töltéssel. Válassz olyat, ami 1000 mAh-nál nagyobb töltéstároló képességgel rendelkezik, így pont nem a kedvenc számod közepén adja meg magát az eszköz.



Comments are closed.

Navigate