Hétvégi programajánló

Ahogy a bőrünkön érezzük a tavasz leheletét, egyre ellenállhatatlanabb vágyat érzünk arra, hogy kimozduljunk. Úgy tűnik, hogy ezen a hétvégén az időjárás is kegyes lesz hozzánk, így kedvünkre válogathatunk a jobbnál-jobb budapesti és vidéki programok közül. Családdal vagy egyedül, kint vagy bent, mutatjuk, mely programok a befutók nálunk.

BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE

Kocka kiállítás

Budapesten, az Orczy park szívében tekinthető meg Európa legnagyobb kocka kiállítása LEGO modellekből a Természettudományi Múzeumban. 2000 négyzetméteren 12 téma köré csoportosítva több, mint 100 látványos makettet csodálhatunk meg. A kiállítás családdal, gyerekkel, de akár barátokkal is szuper választás, a látványos modellek minden generációnak kiváló szórakozást nyújtanak. Bónusz a Fun Park játszóház, ahol kicsik és nagyok egyaránt építhetnek LEGO és DUPLO kockákból, a felépített járműveket pedig valódi pályán lehet kipróbálni.

Hol?

  • Magyar Természettudományi Múzeum, 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.
  • Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

Jó tudni

  • Ha szeretnéd elkerülni a sorban állást, a jegyeket online is megválthatod.
  • 2019. június 16-ig tekinthető meg a kiállítás, kedd kivételével mindennap 10-18 óráig.
http://www.kockakiallitas.hu/

Budakeszi Vadaspark

Nagyon vadon, nagyon közel – ez a Budakeszi Vadaspark! Szabadtéri kiruccanásra tökéletes program, és mindenkinek nagy élmény természetes közegükben látni a Kárpát-medence jellemző erdei állatait. A 30 hektáros park területén játszótér, pihenők, kilátó és vadles vár. Ha a kaland szerelmese vagy, befizethetsz egy éjszakai vezetett sétára, de egy öt pályás kalandparkot is kipróbálhatsz.

Hol?

  • Budakeszi Vadaspark, 2092 Budakeszi, 0210/8. hrsz.
  • Autóval vagy tömegközlekedéssel a Széll Kálmán térről könnyen megközelíthető.

Jó tudni

  • Belépőt a vadaspark saját alkalmazásán belül is vásárolhatsz, a QR kóddal pedig egyszerűen és papírmentesen bemehetsz.
https://budakeszivadaspark.hu/

MŰVÉSZET

Kiállítás – Az ismeretlen Görgei

Ha komolyabb művelődésre vágysz ezen a hétvégén, jó választás a Magyar Nemzeti Múzeum időszaki kiállítása, amely Görgei Artúrnak állít emléket. A tárlat során Görgei pályafutását és személyiségét mutatják be, egyúttal méltó módon emlékezik meg az 1848-49-es szabadságharc egyik legvitatottabb alakjáról, több mint 400 műtárgy, multimédiás alkalmazások, és filmek segítségével. A kiállítás után ejtőzz egyet a Múzeumkertben vagy ugorj be egy kávéra valahol a környéken!

Hol?

  • Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088. Autóval és tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Jó tudni

  • A kiállítás 2019. 06. 23-ig tekinthető meg. Külön díj ellenében tárlatvezetés is kérhető.
https://mnm.hu/hu/kiallitasok/idoszaki/az-ismeretlen-gorgei

VIDÉK

Kígyó etetés a Pécsi Állatkertben

Aki másfajta izgalmakra vágyik, mint a kalandparkok, az nyugodtan vegye az irányt Pécs felé, ahol az állatkertben ezen a hétvégén kígyó látványetetéssel várják a nagyérdeműt. A program során egy Délkelet-Ázsiából származó tigrispiton ebédjéhez asszisztálhatsz, miközben betekintést nyerhetsz a kígyók életébe. Ezen a hétvégén a kígyók mellett víziló, amerikai bölény, fóka és egyéb látványetetések is várnak.

Hol?

  • Pécsi Állatkert, 7635 Pécs, Ángyán János u. 1.

Jó tudni

  • A kígyó látványetetés 2019. március 23-án, 15 órakor kezdődik.
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-kigyo-etetes-latvanyetetes.html

GASZTRONÓMIA

Édességek sétája Budapesten

Édes belvárosi sétára hív az Imagine Budapest legújabb programjában. A 3 órás tematikus gasztrotörténeti séta során különleges recepteket ismerhetsz meg, bepillanthatsz kézműves édességüzletek konyhájába, békebeli nyalánkságokat kóstolhatsz és napjaink legnépszerűbb desszertjeit is szemügyre veheted.

Hol?

  • A séta az Imagine Budapest irodájától indul – V. kerület, Királyi Pál utca 18.

Jó tudni

  • A séta 2019. 03. 23-án 10:30-kor indul. A program ára 5100 Ft/fő, amely tartalmazza a programban elfogyasztott kóstolókat is. Kényelmes cipő és réteges öltözet ajánlott!
http://imaginebp.hu/tura/edes-elet-habkonnyu-belvarosi-seta-nem-csak-edesszajuaknak/

FIATALOKNAK

Szelfimúzeum

Bizony, jól olvastad: szelfimúzeum. A két szintes, 400 méteres múzeumban olyan díszletek és installációk között készíthetsz egyedi fényképeket, amelyeknek csak képzeleted szab határt! 11 különböző teremben számtalan édességek inspirálta installációt találsz. Ha mindez nem elég, akkor itt találod Budapest legtrendibb cukrászdáját is, ahol igazi édességdzsungel vár rád. Insta gyanús!

Hol?

1061 Budapest, Paulay Ede utca 43.

Jó tudni

  • A szelfimúzeum és élménycukrászda a hét minden napján 10:00 és 20:00 között tart nyitva. Belépőt a helyszínen vásárolhatsz.
http://szelfimuzeum.hu/

Comments are closed.

Navigate