Kutya az irodában – avagy mancsos társaság a boldogságért

Egy kutyának nemcsak otthon, hanem a munkahelyen is számtalan előnye van. Kezdve azzal, hogy az állatok társasága jó hatással van a környezetre, egy bújás vagy simogatás pedig nem csak a kutyának esik jól, hanem az ember stressz-szintjét is csökkenti. Ebből kifolyólag a folyamatos mancsos társaság természetes módon segít megelőzni a kiégést is, növeli a boldogságszintet és a jó hangulatot. Közösségformáló ereje is van, hiszen lehet, hogy soha nem szóltál volna hozzá Jolihoz a pénzügyről, ha nem hozta volna be a kutyáját egyszer. Mivel a kutyát időnként ki kell vinni a szabad levegőre sétálni, ezért az egészséges életmódban is szerepet játszik, ha kutya van az irodában. Máskülönben nem biztos, hogy tartanád magad az újévi fogadalmadhoz, mely szerint minden ebédidőben lemész egy nagyot sétálni. Mindezek mellett a négylábúnak is jó, ha közösségben van és nincs egyedül bezárva a lakásba egész nap.

Mi a Jófogásnál büszkén vállaljuk, hogy kutyabarát iroda vagyunk és minden kollégát arra bíztatunk, hozza magával házi kedvencét dolgozni. Sok kutyus megfordul nálunk, leggyakoribb vendégünk Vatta, a Beagle kislány, aki sokak napját feldobta már az irodában, mióta ismerjük. 🙂

Vatta

Ha a te munkahelyed is kutyabarát szeretne lenni, pár dologgal érdemes felkészülni, hogy mind a kutyusok, mind a munkatársak kényelmesen érezzék magukat.

Elsősorban érdemes beszerezni egy fekvőpárnát vagy kutyafekhelyet, ahol a négylábúak lepihenhetnek, miközben gazdi vadul püföli a billentyűzetet. Nézz körül itt!

Praktikus lehet egy lábmosó pohár kutyusoknak, amely különösen esős napokon vagy hóban tesz jó szolgálatot, forró nyári napokon pedig kellemesen frissítő a kutyák számára.

Elengedhetetlen kellék a kutyatál, egy etető és egy itató, hogy kedvenced is kultúráltan fogyassza el napi betevőjét, ha pedig szomjas, akkor csak oda kelljen baktatnia az itatóhoz. Higgy nekünk, sok hálás bújást zsebelhetsz be vele.

Előfordul, hogy nincs annyi időd foglalkozni a kutyussal, mert húzós napod van. Ilyen esetekben az állat hamar megunhatja a szundikálást, ezért érdemes néhány játékot is beszerezni, amit az irodában tarthatsz és bármikor előkaphatod, ha kedvenced unatkozna.

Comments are closed.

Navigate