Játékosoknak kötelező! – A legjobb gamer kiegészítők

Mindened a játék, és órákat töltesz a monitor vagy a TV előtt? Netán egy kedves rokonod vagy barátod merül el naponta a virtuális valóság csodái között? A Jófogással most összeszedtük azokat a praktikus gamer kiegészítőket, melyek egyik játékos otthonából sem hiányozhatnak!

A hatékonyabb játékért

Bár a lag is egy borzasztó bosszantó dolog, nincs annál idegőrlőbb, amikor egy jól megválasztott támadási stratégia a nem megfelelő gamer kiegészítőkön bukik el. Egy feszes ritmusú League of Legends vagy Fortnite csatában minden billentyűütésnek és kattintásnak jelentősége van. Szóval nem árt, ha megszállott játékosként a legjobb „fegyverekkel” indulsz harcba.

A gamer egerek legfőbb előnye a magas minőségű szenzor- és anyaghasználat, illetve az ergonomikus kialakítás, aminek köszönhetően hosszú órák alatt sem fárad el a játékos keze és csuklója. A különböző dizájnelemek és egyedi világítások persze sokat adnak az élményhez, de a vezeték nélküli verzió esetén érdemes megfontolni azt is, hogy ezek a gamer kiegészítők hosszú üzemidővel rendelkezzenek.

Gamer pc kiegészítők
Forrás: Unsplash / Ella Don

A megfelelő billentyűzet legalább olyan fontos a gamer pc kiegészítők sorában, mint az egér. Itt kifejezetten a mechanikus verziók ajánlottak, ezek ugyanis jóval strapabíróbbak a membrános társaiknál. A kézre álló kialakítás mellett érdemes megvizsgálni a gamer billentyűzet szoftverét is. Ezzel nemcsak a világításon módosíthatunk, de bizonyos darabok esetében akár a beépített, mini OLED kijelzőt is kedvünk szerint felprogramozhatjuk.

A megfelelő látvány és gamer eszközök mellett egy játék élvezetéhez elengedhetetlen a jó hangzás is. Ehhez a külvilág zajait tökéletes kiszűrő gamer fejhallgatót kell beszerezned. Nem kell bedőlni a 5.1 vagy 7.1 ígéretének, egy rendes sztereó hangzásra képes, tiszta basszusokkal bíró darab tökéletesen elég. Ugyanígy egy jó alaplappal vagy külső hangkártyával ellátott gamer PC esetében is teljesen felesleges extra a fejhallgatók mellé adott „ajándék hangkártya”. A csapattagokkal való kommunikációért érdemes mikrofonnal ellátott fejhallgatót vásárolni, illetve itt is megfontolhatod a vezetékes vagy vezeték nélküli gamer kiegészítő választását.

Gamer fejhallgató és VR
Forrás: Pexels / Tima Miroshnichenko

A kényelem mindenek felett!

„PC master race!”

Amennyiben te is így gondolkodsz, van néhány kényelmi eszköz, ami nagyban megkönnyítheti az üléssel (és öléssel) töltött hosszú órákat. A gamer pc kiegészítők egyik legfontosabb eleme a gamer szék, ami az ergonomikus kialakításának köszönhetően megfelelően támasztja a derekat, a hátat és a fejet. Emellett pedig nem árt, ha állítható az ülése és a karfája, a háttámláját pedig tudod dönteni is. Így biztosan fel tudod venni az ortopéd orvosok által is ajánlott, kímélő ülőpozíciót, amikor a lábszáraid teljesen függőlegesen, a lábfejeid pedig vízszintesen pihennek a földön. Ugyanabban a 90 fokos szögben, mint a karfán fekvő alkarjaid a lógó felkarokhoz képest.

Gamer szék
Forrás: Pexels / Yan Krukov

A pihentető üléshez emellett elengedhetetlen, hogy a monitort 60-80 cm-re helyezd el a szemedtől. Az, hogy a gamer pc kiegészítők részeként ehhez szükséged van-e egy állítható monitor állványra, nagyban függ a testmagasságodtól és az asztalodtól is.

A hosszú órák kattintgatása alatt a csukló észrevétlenül is el tud fáradni, ami akár egy kellemetlen ínhüvelygyulladás melegágya lehet. Ezt elkerülendő az igazán nagy játékosoknak érdemes egy csuklótámaszt, vagy egy puha elemmel kiegészített egérpadot is beszerezniük.

Gamer szoba kiegészítők
Forrás: Unsplash / Ella Don

Gamer szoba kiegészítők

Bár a játékélményhez nem feltétlenül, de a megszállott játékosok hangulatához sokat hozzátehetnek a gamer szoba kiegészítők. A konzolokat előnyben részesítők esetében például nagyszerű extra lehet egy kontrollertartó. Ezek dizájnja többféle játék világát megidézheti, néhányba pedig töltőfunkciót is beépítenek. Ugyanígy hasznos és esztétikus ajándék egy fejhallgató– vagy egy görgős számítógépállvány, netán a szék kerekének karcolásait kivédő padlóvédő fólia. Míg dekorációs meglepetésnek egy kedvenc játékot vagy karaktert ábrázoló poszter, falmatrica, hangulatvilágítás, de akár egy gamer póló, bögre is jó választás lehet.

Comments are closed.

Navigate