Jobb gazdi leszek videók 1.rész! – A Jófogás örökbefogadási kampánya

Hogy miről is szól a kampány?

A Jófogás immár nem első alkalommal indít kampányt, hogy a család nélküli kutyusok örökbefogadását megsegítse. Idén egy interaktív videósorozattal mutatjuk be, hogy egy örökbefogadott eb esetén mire kell odafigyelni, például mit kell átgondolni és beszerezni a kutya érkezése előtt, hogyan szoktathatjuk szobatisztaságra, hogyan bánjuk vele az első időszakban.

Földes Eszter színésznő és Korom Gábor kutyaszakértő tolmácsolja a megfontolandó tanácsokat, amelyekre nagyon oda kell figyelnünk, hogy kialakíthassunk egy egészséges kapcsolatot az új családtaggal.

Aki még nem látta volna a videókat, jöjjön egy kis összefoglaló a videók tartalmáról!

1. videó – Hazamenetel

Sok kutyusnak nincs kiút a menhelyről. Vannak, akiket örökbe fogadnak és szerető családra lelnek, de vannak, akik sajnos örökbefogadás után visszakerülnek és sosem lesz lehetőségük a boldog, kiegyensúlyozott kutyalétre.

Korom Gábor tanácsai alapján gondoljuk át a kutya érkezése előtt, hogy mennyiben fogja a kutya megváltoztatni a rutinunkat, hányszor és mennyi időt kell majd a sétával tölteni, hol van a közelben jó állatorvos.

  • A kutyus nem rosszalkodással tölti az első időszakot sem, ugyanis a nap nagy részét pihenéssel tölti.
  • Amit mindenképpen be kell szerezni: nyakörv, biléta, etetőtál, itatótál, megfelelő táplálék és kakizacskó.
  • Amíg nem tanítottuk be a tiltószavakra a kutyát, érdemes a fejmagasságában lévő tárgyakat elrakni, hogy ne érje el és elkerüljük a rosszalkodásának következményeit.
  • Hónapokig tart mire összeszoktok a kutyussal. Légy türelemmel és megismered a nagy boci szemek mögötti elbűvölő személyiséget.

2. videó – Tiszta szobák:

Azt kell tudatosítani a kutyusban, hogy a szobatisztaság tanítható, mert a kutya nem szeret a saját helyére piszkítani.

  • Eleinte minél többet viszed a kutyust a szabadba, annál hamarabb megszokja, hogy a dolgát ott kell elvégezni. Addig is nem árt a szőnyegeket feltekerni a lakásban.
  • Nem érdemes a kutya orrát beletolni a piszkába, ha a lakást tekinti WC-jének, hanem inkább azonnal fertőtlenítsünk. A szagmaradvány minél tovább marad ott, annál inkább hirdeti a kijelölt mosdó helyét. Ha megtörténik a baj, akkor rosszallással, sértődéssel tudatosítsuk benne, hogy nem szeretjük, ha a lakásba piszkít.
  • Ha a szabadban végzi el a dolgát, akkor nagyon dicsérjük meg. Így hamar megtanulja, hogy jól cselekszik, ha nem a lakásban hagyja az üzeneteket.
örökbefogadott kutya

3. videó – Zsákbakutyák

  • Biztosan alkalmas most számodra az örökbefogadás? Tudsz rá elég időt szánni? Talán most még nem! Inkább gondold át időben!
  • Ha hosszú szőrűt választasz, akkor annak biztosan ápolni kell a szőrét! Nem árt ezt is előre átgondolni.
  • Úgy válassz kutyust, hogy az aktivitása a tiédhez viszonyítva hasonló legyen. Ugyanis egy idős kutya egy aktív családban vagy egy aktív kutyus egy idős gazdival nem jó párosítás. Gondold végig, hogy egy futóbajnok vagy egy kanapékutya számodra az ideális társ.
  • Az első sétákat még a menhelyen iktassátok be. Mutasd be a négylábúnak az új családját is, hogy ne érje váratlanul egy új falkába bekerülni.
  • Persze, minden ész érvet félretéve is kiválaszthatod az „első pillantásra szerelem” kutyust is. Lehetséges, hogy így találod meg a tökéletes, új családtagot.

Ha még nem láttad volna a videósorozatot, akkor itt megnézheted! A videók végén válaszd ki a megfelelő választ és már folytatódik is következő érdekes tartalommal!

Nem volt még elég? A következő blogban az utolsó két videóról és válaszairól olvashatsz majd a kutya ösztöneivel és szeparációval kapcsolatos kérdésekben!

Amiket eddig olvastál vagy hallottál a videóban, mindenképpen fontold meg! Nagyon fontos a felelős állattartás, amiről itt bővebben is olvashatsz! Fogadj örökbe egy kutyát a Jófogáson vagy keresd az Országos Menhelytérképet, ahol megtalálhatod a közeledben lévő kicsi állatotthonokat is. Ha még mindig noszogatni kell, hogy hazavigyél egy fantasztikus négylábút, akkor nézd meg a kiadványunkat és ismerkedj meg Bex, Emma és Shiva kutyusokkal!

Comments are closed.

Navigate