Legjobb bringaútvonalak Magyarországon

Nyeregbe, emberek!

A tavasz nem csak a selymes napsugarat, a madárcsicsergést és a virágokban pompázó fákat hozta el, hanem a bicikliszezont is. Mert mi lenne ideálisabb program egy langyos vasárnap, mint biciklire ülni, élvezni a friss levegőt, mozogni egy kicsit és gyönyörködni a tájban?

Felvetődik azonban a kérdés, hogy milyen kerékpárt válassz? Összességében azt tudjuk mondani, hogy hosszabb túrákra trekkinget érdemes venni, a száguldás szerelmesei versenybringát szerezzenek be, viszont ha a hegyeket akarod meghódítani, akkor a mountain bike a legjobb választás.

Ha már megvan a járgány, ideje kitalálni, merre is indulj. Az utóbbi időkben a kerékpáros infrastruktúra sokat fejlődött, egyre több a bicikliút és egyre biztonságosabb is kerékpárral közlekedni. Most összegyűjtöttünk néhány útvonalat, amely tökéletes hétvégi túrákra, hiszen van élet a Margitszigeten és a Rakparton túl is.

Budapest-Szentendre

A 20 kilométeres távnak kezdők is nyugodtan nekivághatnak. Érdemes a Margit-híd budai hídfőjétől indulni, így szinte végig a Duna mellett tekerhetsz. Útközben megállhatsz a Római parton egy hekkre, a Lupa tónál ejtőzhetsz egyet, végül pedig ott van Szentendre, ahol számtalan látnivaló és csodálatos Dunapart vár.

Zamárdi túra

Ha nem riadsz vissza egy kicsit több tekeréstől, akkor ez a körtúra útvonal neked való. A Zamárdi szabadstrandon elhelyezkedő Balaton szíve térről induló, 32 kilométeres táv során megnézheted a Kisboldogasszony-templomot, de Zamárdiig ott van még a Flóra-hegy és az aliréti vadászház is.

Hévíz (Hévíz-Rezi)

Ha Hévízre vágysz, egy 34 kilométeres túrával számolj. A kerékpáros centrumtól induló úton beiktathatod a Cserszegtomaj-kútbarlangot az arborétummal és a kilátóval, amelyből megcsodálhatod a balatoni panorámát. Megpihenhetsz Rezi községben a Rezi várromnál a Meleg hegyen, végül jöhet Hévíz és egy jó fürdő a Tó-fürdőben.

Comments are closed.

Navigate