Praktikus és stílusos gardróbszoba 4 lépésben

Egy jól szervezett gardróbszoba nemcsak egy nagyszerű tárolóhely, hanem egy olyan személyes tér is, amelynek a megoldásaiban, a ruháid elrendezésében a stílusod formát ölthet. Azonban a rend és a dizájn összehangolása nem mindig egyszerű feladat. Az alábbi cikkünkben öt lépésben mutatjuk be, hogyan alakíthatsz ki te is egy praktikus és stílusos gardróbszobát.

1. A gardróbszoba tervezése

A gardróbszoba kialakításának első lépése a tervezés. Mérd fel, milyen típusú ruháid vannak, és ezeknek mely tárolási mód felel meg leginkább. A gardróbszoba ötletek felsorakoztatásánál érdemes a kiegészítőkre (pl. övek, ékszerek, táskák) is gondolnod, majd mindezt összevetve megvizsgálni, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre. A leendő gardróbot alaposan mérd le, majd bátran használd az interneten elérhető gardróbtervezőket. Ezek új ötleteket is adhatnak, de a tervedet ki is tudod nyomtatni, így a berendezésnél is használni tudod. Amennyiben mini gardróbszobával rendelkezel van, fontold meg a kapszula gardrób szemléletet is, erről korábban itt írtunk.

mini gardróbszoba
Forrás: Unsplash / Zoe Van Poetsprins

2. A bútorok beszerzése

Ahogy mindenre, úgy a leendő gardróbszobádra is el lehet költeni a világ összes pénzét. Kérdés, hogy mit enged meg a pénztárcád, illetve te milyennek képzeled el. Választhatsz egyedi asztalosmunkát, vagy fordulhatsz a megbízható, előre gyártott modellekhez is. Némi barkácstudással és felújítási készséggel viszont akár használt bútort is vehetsz, amit az igényeidnek megfelelően átalakíthatsz, vagy dekorálhatsz. Így nemcsak pénzt takaríthatsz meg, de a bútorok élettartamának meghosszabbításával a Földet is óvhatod. Gardróbszoba bútorokért, rendszerezőkért bátran nézz körül a Jófogáson, a bútorfelújítás rejtelmeiről pedig olvasd el korábbi bejegyzésünket.

3. Praktikus tárolók mindenek előtt

A helykihasználás és a tárolórendszerek optimalizálása kulcsfontosságú a praktikum kialakításában, főleg ha mini gardróbszobáról van szó. Egy jól szervezett, átlátható rendszer megkönnyíti a mindennapi öltözködést és a ruhák, helység tisztán tartását. A függőleges tereket érdemes polcok és akasztós elemek segítségével kihasználni. A cipőket tárolhatod fiókokban, polcokon vagy cipős dobozokban, netán külön cipős szekrényben, így megóvhatod őket a por és sérülések ellen. Míg a sálak, övek tárolására használhatsz dobozokat, kosarakat, akasztós rendszerezőket vagy kis mélységű fiókokat is.

gardróbszoba ötletek
Forrás: Unsplash / Billy Jo Catbagan

4. A gardróbszoba és a stílusod összehangolása

Egy stílusos gardróbszoba nemcsak praktikus, hanem összhangban van a személyes stílusoddal is. Tekints erre a térre úgy, hogy egy hely, ahol jól érzed magad. Válassz ki egy alapvető színpalettát, amely harmonizál a legtöbb ruhadarabbal. Majd a bútorok beszerzése, felújítása előtt részesítsd előnyben az ilyen színű bútorokat, később pedig festheted ilyenre a gardróbszobád falát is. Vagy akár egy színben és mintában harmonizáló, izgalmas tapétát is választhatsz.

luxus gardrób
Forrás: Unsplash / Huy Nguyen

A gardróbszoba ötletek közül kihagyhatatlan, hogy a falhoz, bútorokhoz adj hozzá dekoratív elemeket – például képeket, tükröket, növényeket. A megfelelő megvilágítás is fontos. Ha teheted, a helységet járja át a természetes fény, szükség esetén pedig válassz olyan lámpákat, amelyek kellemes hangulatot teremtenek.

Comments are closed.

Navigate