Ingatlan hirdetés hatékonyan: 6 hasznos tipp

Az ingatlanpiac folyamatosan változik, egy hatékony hirdetés azonban mindig kulcsfontosságú a sikeres értékesítéshez vagy bérbeadáshoz. Legyen szó lakásról, házról vagy üzlethelyiségről, az alábbi öt tipp segít, hogy az ingatlan hirdetésed jobban kitűnjön a tömegből, és minél gyorsabban megtalálja a megfelelő vevőt vagy bérlőt.

1. A megfelelő ingatlan hirdetés platform kiválasztása

A sikeres értékesítéshez elengedhetetlen a hirdetés platformjának helyes kiválasztása. Legyen szó online vagy offline lehetőségről, lehetőleg válassz olyan helyet, ahol az ideális vevők vagy bérlők nagy eséllyel előfordulhatnak. Az online hirdetések terén például az olyan ingatlanportálok lehetnek hatékony eszközök, mint a Jófogás Ingatlan. Nálunk ráadásul ingyenes ingatlan hirdetést tudsz feladni!

2. Figyelemfelkeltő, informatív cím

Az első benyomás nagyon fontos az ingatlan hirdetésnél. Amennyiben az általad feladott hirdetés címe kellően rövid és informatív, valamint felhívja a figyelmet az ingatlan egyedi vonzerejére, máris nagyobb eséllyel kattintanak rá.

Ház ősszel
Forrás: Pexels / Scott Webb

3. Részletes leírás

Az ingatlan hirdetés mindenképpen tartalmazza lakás, ház vagy üzlethelyiség pontos leírását, beleértve az elhelyezkedést, a méreteket, a szobaszámot, a berendezéseket és egyéb fontos információkat. Emellett itt érdemes hangsúlyozni az ingatlan páratlan előnyeit is. Azt, hogy mi teszi vonzóvá a leendő tulajdonosa számára. Lehet ez egy szép kert, a közeli park, a kilátás, az infrastruktúra vagy akár a korszerű berendezések is. Ezen előnyöket és különlegességeket mindenképpen emeld ki a hirdetésben.

4. A helyes ár meghatározása

Persze mindenkinek él egy álomösszeg a fejében, amikor az ingatlanja eladásán töri a fejét. A helyes piaci ár és a megfelelő vevőkör megtalálásához azonban nem árt egy kis segítséget is kérnünk. Bátran használd az interneten elérhető, ingyenes ingatlanérték-kalkulátorokat, vagy kérheted profi ingatlan értékbecslő segítségét is.

A sikeres ingatlan hirdetés
Forrás: Pexels / Alena Darmel

5. Készíts profi fotókat az ingatlan hirdetésedhez!

Emellett ajánlott, hogy készíts professzionális fotókat, melyek bemutatják az ingatlan minden pozitív szegmensét. A képekkel rendelkező hirdetésekre ugyanis akár 10x többen kattintanak! A fotózás előtt takaríts ki és rakj rendet, hogy a terek tágasabbnak, vonzóbbnak tűnjenek, illetve a lehetőleg természetes fényeket használj. Amennyiben teheted, töltsd fel az eladásra kínált ingatlan alaprajzát is, így ugyanis a vevők jobban el tudják képzelni a leendő otthonuk beosztását, vagy át tudják gondolni az esetleges átalakítási terveiket is.

Igényes szobabelső
Forrás: Pexels / Vecislavas Popa

6. Az ingatlan hirdetés aktivitása

Végezetül pedig ne feledd, hogy a hirdetésnek mindig naprakésznek kell lennie. Állandóan frissítsd az információkat, és reagálj az érdeklődők kérdéseire, illetve a megtekintési kéréseikre.

Eladásra szánt ingatlanod van? Ne habozz, töltsd fel az ingyenes ingatlan hirdetésed a Jófogás Ingatlan oldalára. A fenti tippekkel hamar megtalálhatod a megfelelő vevőt! Amennyiben pedig az eladás előtt még növelnéd is az ingatlanod értékét, olvasd el korábbi blogbejegyzésünket a lehetőségekről.

Comments are closed.

Navigate