Szuper egyszerű, egyszerűen szuper: dekorációs ötletek Halloweenra

A Halloween a tengerentúlról érkezett hozzánk, s bár néhányan a mai napig morgolódnak miatta, sokunkat elvarázsol az ünnep különleges és sokszor kissé félelmetes hangulata. Most mutatunk néhány tippet, hogyan alakítsd át lakásodat pillanatok alatt az esemény hangulatához!

Ez az ősi kelta ünnep, az ír és skót törzsek nyár végi ünnepéből ered. Úgy tartották, hogy ilyenkor a bűnös lelkek visszatérhettek a földre, hogy élő rokonaik áldozatai által engesztelést nyerjenek. Mára a világ szinte összes országában elterjedt ez az esemény. A felnőttek és a gyermekek egyaránt félelmetes jelmezekbe bújnak, és sok országban elengedhetetlen, hogy a házakat kívülről és belülről is az esemény hangulatához igazítsák. Hazánkban is egyre népszerűbb, hogy a lakásokat ilyenkor különleges, sokszor már-már horrorisztikus díszítőelemekkel dobjuk fel. Különösen akkor, ha halloweeni partira készülünk.

Ha szeretnél különleges, vicces vagy akár félelmetes hangulatot otthonodba, nézz körül tippjeink között, ugyanis olyan ötleteket gyűjtöttünk nektek össze, amit pár nap, vagy akár néhány óra alatt is össze tudtok dobni, szinte fillérekből!

Különleges töklámpás
A Halloween egyik alap dekorációs eleme a töklámpás. Ilyenkor az emberek vicces és félelmetes arcokat vájnak ki a tökökből, és mécsest helyeznek a belsejükbe. Ez nem csak egy hagyomány, de nagyon jó közös élmény is lehet a családdal. Vonjuk be a kicsiket és a nagyokat, és indulhat is a szobrászkodás.
Viszont, ha inkább a visszafogottabb stílus hívei vagyunk, más módon is készíthetjük a lámpást. Vágjunk rá egy ablak alakú hasábot, és fessünk rá különböző formákat, vagy akár virágmotívumokat is kivájhatunk a termésből, így varázsolva tündéri hangulatot a szobánkba.

Alternatív tökök
Ha már unod a töklámpással járó macerát, esetleg a kézügyességedben is van némi kivetnivaló, egyszerűbben is készíthetsz hasonló hangulatú dekorációt. Szerezz be narancssárga, héliummal felfújt lufikat, és rajzolj rá fekete filctollal arcokat. Bár ez a variáció nem világít, viszont a lebegő, tök hatású lufik igazán vicces és egyedi hangulatot adhatnak lakásodnak.

Boszi parkoló
Ez az ötlet egyszerre vicces és meglehetősen egyszerű. Nem kell hozzá más, mint egy lábtörlő, lehetőleg világosabb színű, amire fekete festékkel ráfested a Boszorkány parkoló szavakat, majd egy vödörbe, seprűket állítasz mellé. Ez a humoros megoldás akkor a legjobb, ha rögtön a bejárathoz helyezed el. A vendégsereg garantáltan értékelni fogja.

Baljós árnyak
sejtelmes gyertyaláng elengedhetetlen része egy Halloween bulinak, de a hatást még hangulatosabbá teheted, ha négy pauszpapírt összeragasztasz úgy, hogy talp és tető nélküli téglatestet formáljanak, vagy egy hosszabb darabot, henger alakúra formálsz.
A pauszpapírokat előzőleg szabad kézzel, vagy sablon segítségével fekete filccel ki kell dekorálni kedvenc, ünnephez illő formákkal, mint például seprűn ülő boszival, denevérekkel, vagy fekete macskával.
Ezután a gyertyákat tegyük üveg mécsestartókba, vagy dunsztosüvegekbe, és ezek köré helyezzük a pauszpapírt. A falon abban a pillanatban visszaköszönnek a rajzaink, így a sejtelmes hangulat garantált!

!!! A tűzveszélyre természetesen így is fokozottan figyeljünk, főleg, ha gyerekeknek rendezzük a partit!

Szellemes lámpabúra
Legyen az fali lámpa, álló lámpa, asztali lámpa, Halloweenkor kihagyhatatlan, hogy befogjuk őket, egyrészt a fényjátékok miatt, másrészt, mert tökéletesen lehet rájuk aggatni, tűzni kötni dolgokat. Vágjunk ki különböző méretű gézlapokat, majd kissé húzogassuk szét az anyag szálait, hogy szakadt hatást keltsen. Mártsuk vízbe őket, majd egy kisebb labda formájú tárgyra helyezve őket szárítsuk meg hajszárítóval. Az anyag felveszi a formát. Ezután nincs más dolgunk, mint szemeket ragasztani a kis szellemeinkre, majd cérna segítségével felfüggeszteni őket.

Ezek az ötletek, persze lehet nem elégítik ki az igazán félelmetes horror rajongóinak félelemfaktorát, azonban éppen elegek ahhoz, hogy lakásunk hangulatát megadják. A díszek elkészítése ráadásul nem csak remek kikapcsolódás, de egy kreatív közös program is lehet a családdal. Dekorálásra fel!     

Comments are closed.

Navigate