8 szobanövény, ami csodát tehet veled és az otthonoddal

A növények lakásunk elengedhetetlen részét képezik. Amellett, hogy látványuk jótékonyan hat lelkünkre, van néhány különleges egyed, ami az egészségünknek is jót tesz, ráadásul a tartásuk sem nagy ördöngösség.

A szobanövények nemcsak a lakást teszik hangulatosabbá, de egyéb jótékony hatással is rendelkezhetnek, oxigént termelnek, bizonyos fajták sebet gyógyíthatnak és még sorolhatnánk. Azonban azt is fontos tudni, a lakás melyik pontján fejtik ki leginkább jótékony hatásukat. Összegyűjtöttünk nektek nyolc csodálatos növényt, nem akármilyen szuperképeségekkel.

Szerencsebambusz
Életenergia, vitalitás, tiszta levegő. Ezt mind a feng shui egyik jelképétől, a szerencsebambusztól kaphatjuk. Ázsiában már több ezer éve a szerencse és a jólét szimbóluma. Csak ne tegyük olyan helyre, ahol közvetlen napfény érheti.

Anyósnyelv
Ellentétben a legtöbb növénnyel, az anyósnyelv éjszaka termeli az oxigén nagy részét, így a hálószoba az ideális hely számára. Különösen fontos légtisztító növény, ugyanis a benzol és a formaldehid megkötésére kifejezetten alkalmas. (Formaldehid cigarettafüstben és kipufogógázban egyaránt előfordul.)

Szcindapszusz másnéven szobai futóka
Nagyon magas a légtisztitó képessége, formaldehid és más illékony szerves vegyületek eltávolítására lehet képes. Ráadásul gyönyörűen dekorálható vele a lakás.

Jázmin
Ennek a gyönyörű virágnak a látványa már önmagában felüdülés. Ráadásul illata nyugtató hatású, és az egyik legkönnyebben termeszthető dísznövénynek tartják.

Rozmaring
Az egyik legkedveltebb fűszernövény is különleges tulajdonságokat tudhat magáénak. Légtisztító képessége mellett, illata csökkentheti fáradságérzetünket és közérzetünket is javíthatja.

Areca pálma
Ez a dekoratív areca pálma a nappali szobanövénye, ugyanis nap közben rengeteg oxigént termel, ezen kívül kellemesen párássá teszi a levegőt, és képes kiszűrni a szennyező anyagok egy részét.

Vitorlavirág
Semlegesítheti a háztartásokban képződő mérges gázokat. Tegyük lehetőség szerint árnyékos helyre, nyugtató és ellazító hatása miatt, akár irodai növényként is tökéletesen helyt áll.

Aloe vera
Biztosan mindenki hallott az aloe vera jótékony hatásairól, ám meg kell említenünk egyéb szuperképességeit is. A Huffington Poston megjelent, NASA légtisztitó növényeket tartalmazó listáján a 10. helyen végzett növény, bizonyítottan hatásos a formaldehid eltávolításában, ami az egyéb jótulajdonságai mellett is hatalmas teljesítmény. Egy igazi csodanövény, ami nem hiányozhat az otthonotokból!

Ezek a szobanövények tehát nem csak dekoratívak, de lakásunkat is sokkal jobb hangulatúvá varázsolják, ráadásul egészségünkre is jótékony hatással lehetnek. Nem kell szakértőnek lennünk, csupán egy kis törődést igényelnek, melyet százszorosan hálálnak meg.

Comments are closed.

Navigate