5 tuti tipp, a tökéletes lakáshirdetéshez!

Ahhoz, hogy nézelődőből potenciális érdeklődőt, majd vevőt faragj, egy kevés marketinges, értékesítő és írói vénára is szükséged lesz, de a fotóművész énedet is jó, ha előveszed. Segítségül itt van 5 szuper tipp, hogyan készítsd elő lakásodat a tökéletes lakáshirdetéshez!

Láttál már olyan hirdetést, amiben nem volt kép a termékről, esetleg, vettél már meg valamit teljesen zsákbamacska alapon? Ugye, hogy nem? Éppen ezért nagyon fontos, hogy az eladó- vagy kiadósorba kerülő ingatlanodról is tegyél bőven jó minőségű képeket a hirdetésbe. Azonban nem elég a jó fotó, ha a lakásod nincs a megfelelő állapotban, illetve azt is érdemes átgondolni, a lakás mely tulajdonságait szeretnéd kiemelni. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik segítségével előnybe kerülhetsz a piacon!

Javítsd ki, amit lehet!
Nagyobb felújításba nem éri meg belevágni, de némi ráncfelvarrás ráférhet a lakásunkra, hogy könnyebben eladhatóvá váljon. Egy tisztasági festés vagy a csaptelepek cseréje már elég ahhoz, hogy egészen új arcot kapjon az ingatlan. Sokszor egy alapos takarítás is csodákra képes: pucoljuk le az ablakokat, mossuk ki a függönyöket, tisztítsuk ki a kárpitokat! Ezek után a fotókon is a legelőnyösebb arcát mutatja majd lakásunk és természetesen személyesen is jobb lesz az érdeklődő első benyomása az ingatlanunkról.

Rend a lelke mindennek!
A személyes tárgyainkat, a felesleges bútorokat és kacatokat pakoljuk el! Ha tisztaságot, rendezett környezetet sugároznak képeid, a vevő sokkal könnyebben el tudja magát képzelni a lakásban.

Technikai jótanácsok
A kulcs a megfelelő világításban rejlik, ezért használjuk ki a természetes fény adta lehetőségeket, ne estei lámpafénynél készítsük a fotókat! Koncentráljunk a megfelelő szög eltalálására, ahol a lakás a legtágasabbnak tűnik, illetve olyan pontokat keressünk, ahonnan a legjobb az összkép. Ezek a fotók lesznek az elsők, amiket a vevők látni fognak az ingatlanról, ezért a lehető legjobb minőségre kell törekednünk, tehát életlen, homályos képeket egyáltalán ne használjunk.

Figyelj, hogy mi kerül a fókuszba!
Sok eladó esik abba a hibába is, hogy saját bútorait helyezi előtérbe a fényképezés során, majd mikor a lakást megnézik, akkor közli, hogy a bútor nem eladó, mert azt viszi magával! A fényképek készítésénél a berendezés helyett inkább a tereket, az építészeti megoldásokat, nyílászárókat, beépített gépeket, ott maradó dolgokat fényképezzük! Azonban, ha a bútor az ár részét képezi, némiképp könnyebb dolgunk van, ugyanis a fókuszt a lakás hangulatára helyezhetjük, és az összkép megfogása a lényeg.

Nélkülözhetetlen részletek
Ugyanilyen fontos, hogy ne csak a lakásról, hanem a házról, az utcáról, a környékről, a kilátásról is készíts fotókat! Ezáltal a leendő vásárló bizalmát is növeled, illetve a környék és a kilátás is válhat vonzerővé, amivel horogra akadhat az érdeklődő.

A másik fontos szempont, amiről sok ingatlanhirdető megfeledkezik, pedig a vevők számára rendkívül fontos, a lakás pontos elrendezésének ismerete. Az alaprajzon tüntessük fel az ajtókat, ablakokat, ha van, akkor a fürdőkádat, a lépcsőt, az erkélyt és a kertet is! Az sem baj, ha kézzel készítjük el, az a fontos, hogy legyen méretarányos és a helyiségeket nevezzük meg, így az eladni kívánt ingatlan minden adottságát bemutathatjuk.

Nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy ezeket a feladatokat megugorjuk. Gondolj arra, te mit szerettél legjobban a lakásban, melyek voltak a számodra legelőnyösebb tulajdonságai. Ha a tökéletes képek és az informatív alaprajz is megvan, akkor már csak a szöveget kell megfogalmazzunk, majd a hirdetésfeladás után, várhatjuk is a jelentkezőket.

Comments are closed.

Navigate