Őszi gardróbfrissítés – 5 kötelező női ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből

Az ősz beköszönte tökéletes időpont arra, hogy elrakjuk nyári ruháinkat és előszedjük a téli, őszi darabokat. Ilyenkor fontos, hogy szortírozást is végezzünk, azonban van néhány kötelező darab, ami jó, ha mindig ott lapul a szekrényünk mélyén.

Ugye nektek is ismerős a helyzet, hogy bár a ruhásszekrény tele, nincs egy göncötök se, amit felvennétek? Az emberek nagy része a meglévő ruháinak még a felét sem hordja rendszeresen így az évszakváltás tökéletes alkalom arra, hogy átgondoljuk mire van valóban szükségünk. Amire nincs el is adhatjuk, hisz ami nekünk nem használt, másnak még aranyat érhet.
A feleslegessé vált ruhák kiválogatásával egyrészt helyünk is lesz végre a szekrényben, másrészt sokkal átláthatóbbá válik, mi az, amiből ideje lenne beszerezni egy új darabot. Összeállítottuk számotokra annak az 5 ruhadarabnak a listáját, ami az őszi szezon beköszöntével, mindenképpen jó, ha ott lapul a gardróbban.

Blézer
A blézer nem hiányozhat egy stílusos nő szekrényéből. Már csak azért sem, mert egy ilyen univerzális darab mindenkor bevethető. Lehetőleg válasszunk a semleges színek közül, így bátran variálhatjuk, akár elegánsan, akár sportosan szeretnénk megjelenni.

Az egyberészes ruha
Minden női gardrób kincse: az a bizonyos „kis fekete”. Ha színekben gondolkodunk, jó opciók lehetnek a kevésbé harsány pasztellszínek, amiket aztán feltűnőbb zakókkal, blézerekkel kombinálhatunk, de a mintás darabokkal sem foghatunk mellé. Ez az alapdarab bármikor jól jöhet, legyen szó üzleti megbeszélésről vagy partiról a barátokkal.

Farmernadrág
Szerencsére a farmer amellett, hogy soha nem megy ki a divatból, nagyon kényelmes viselet, ráadásul szuper hőszigetelő, így a hűvösebb időkben is bátran hordhatjuk. Minden korosztály számára és minden féle alkatra kaphatók ezek a csodanadrágok, ráadásul stílusunkhoz is alakíthatjuk a viseletét. Egy magassarkúval és zakóval kombinálva sportosan elegáns megjelenést kölcsönöz, de ha csak a boltba szeretnénk leugrani, elég előkapni a szekrényből, és már indulhatunk is. A legjobb az egészben ugyanis az, hogy ez a nadrágtípus mindenhez megy, legyen szó egy bő pólóról vagy egy elegánsabb ingről.

Kasmír pulóver
Nincs is jobb, mint egy meleg pulóverben a kedvenc fotelünkbe kuckózva olvasgatni. A huzatra érzékenyeknek és a megfázás kiküszöbölésére is tökéletes megoldás egy ilyen pihe puha kötött darab. Ráadásul az átmeneti időszakban a szabadidős programokhoz is tökéletes választás.

Vízálló kabát
Szerencsére a mai divatnak köszönhetően elfelejthetjük az ormótlan széldzsekiket és esőkabátokat. Az új őszi divat visszahozza a boltok kirakatába a vízálló anyagból készült, ám nőies szabású darabokat. Az ősz egyenlő a kiszámíthatatlan időjárással is, így a hétköznapokon a leghasznosabb darab egy ilyen kabát lehet a számunkra.

+1: Egy kényelmes magassarkú csizma
Minden nőnek szüksége van, szezontól függetlenül egy-egy magassarkúra. Sokan arra panaszkodnak, hogy nem bírják ezt a fazont hosszabb ideig viselni, azonban ma már magassarkú típusok ezrei várnak minket, úgyhogy bárki megtalálhatja az „igazit”. Az sem mindegy, hogy magasszárú vagy bokacsizmát választunk, ugyanis optikailag minden alkathoz más passzol. Ám a legfontosabb szempont a kényelem, úgyhogy a cipő kiválasztásakor erre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt.

Alapdarabok ide vagy oda, ne ragadjunk le a konvencióknál, és merjünk bátrak lenni öltözködés terén is. Vállaljuk fel önmagunkat és a stílusunkat, hiszen a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Comments are closed.

Navigate