Szuper gyors és ötletes jelmezek Halloweenra!

Van, aki imádja, van, akit a hideg ráz tőle, egy biztos, az évek alatt beírta magát naptárainkba a Halloween ünnepe, ami leginkább talán a gyerkőcöket hozza lázba. Ha időhiányban szenvedsz, ám mégis egy vagány jelmezt szeretnél gyerkőcödnek vagy akár magadnak összeállítani, olvasd el tippjeinket!

A Halloween alapvetően egy ősi kelta ünnep, melyen az Írországban és Skóciában élő törzsek a nyár végét ünnepelve, hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt. Ez jelentette számukra tulajdonképpen az új évet, vagyis a Samhain-t, ami szerint ezen a napon visszatértek a földre a bűnös lelkek, élő rokonaik pedig a megfelelő áldozatokkal engesztelést nyerhettek nekik.

A világ szinte összes országában népszerű eseménnyé vált ez az éjszaka. Az felnőttek és a gyermekek egyaránt félelmetes jelmezekbe bújnak, kidekorálják a házat, partikat szerveznek és rémtörténeteket mesélnek. A gyerkőcöknek különösen kedves ez az ünnep, ugyanis a maskarába bújás mindig nagy izgalommal tölti el a kicsiket.
Na de mit gondol a szülő? Nem elég, hogy farsang idején jelmezt kell kreálni, most már az október is erről kell, hogy szóljon?

Tippek gyerek jelmezekhez
Dehogy kell! Elég egy kis furfang, néhány jól beszerzett alapanyag, és pillanatok alatt elkészíthetjük az év legvagányabb jelmezét. Íme néhány ötlet:

Kalóz
A kalóz a tenger legmenőbb arca, különösen Jack Sparrow óta. Nem meglepő, hogy legyen szó lányokról vagy fiúkról, ez a jelmez igazi jolly joker. Tulajdonképpen nem kell más hozzá, mint egy csíkos vagy kockás felső, kendők és ékszerek. Egy kendő kerüljön a fejre – ennél nem árt azért, ha a halálfejes motívum is megvillan – egy kendő pedig lehetőleg legyen piros, ezt a gyerkőc derekára kössük. Végül pedig kartonból egy kard, mely a tenger rosszfiúinak elengedhetetlen kelléke. A fiúk jelmezét kiegészíthetjük egy mellénnyel is.

Világhírű bandita
Szintén egy örökérvényű rosszfiúról van szó, aminek megjelenítéséhez nem kell lehetetlennek tűnő feladatokat megoldani. A bandita karaktere még a régi fekete-fehér filmekből égett az emberek tudatába, ahogy a börtönviselt csíkos ruhában és szemkötőben a pénzeszsákkal menekül a rendőrök elől. Tehát másra nagyon nem is lesz szükségünk a jelmez megvalósításához.

Múmia
Az egyik leghíresebb horrorkarakter, ami könnyen kivitelezhető. Elég egy pár csomag géztekercset kerítenünk és néhány ruhafilcet, hogy régiesítsük az anyagot. A tekerést pedig csomókkal rögzíthetjük. A lányok jelmezét egy fehér szoknyával is feldobhatjuk, amit lehetőleg tüll anyagból válasszunk.

Tippek felnőtt jelmezekhez
Ha Halloweeni partiba készülünk, nekünk sem árt felkészülni, ugyanis nincs annál lelombozóbb, ha valaki jelmez nélkül érkezik egy ilyen buliba. Nem kell a legbonyolultabb kosztümökre gondolni, elég egy jó ötlet, és mi lehetünk az este legjobb karaktere.

Instagram kutyás filter
Bizonyára mindenki ismeri az Instagram közösségi oldal megszokott négyzetes képkivágását, és megjelenését. Ehhez a jelmezhez nem lesz szükségünk másra, mint egy kutyafüles hajpántra, egy befestett nózira, és egy piros hosszú nyelvre, amire tökéletes megoldás egy piros ördögnyelv síp. A kerethez egy nagy kartont kell keresnünk, megfelelő formára vágni, és a szokásos ikonokat ráfesteni, és készen is vagyunk!

Zombi házaspár
Ha nem egyedül, hanem a pároddal mész a jelmezbuliba, van egy jó tippünk. Öltözzetek be zombi menyasszonynak és vőlegénynek! A zombik mindig is nagy számban képviselték magukat a Halloweeni bulikon, de ha egy kis extra ötletet visztek bele, és úgy tűnik, mintha az esküvőtökről jöttetek volna, már is ütős lesz a jelmezetek!

Error 404
Ha tényleg a legminimálisabb erőbefektetéssel szeretnél ötletes jelmezben megjelenni, végy egy fehér pólót, és írd rá a következő feliratokat: Error 404 hibaüzenet, a keresett kosztüm nem található! Valószínűleg már mindenki belefutott egy hasonló hibaüzenetbe az interneten, és bár a jelmez minimál, sokak arcára mosolyt fog csalni!

Nem kell tehát nagy dolgokra vállalkozni akkor sem, ha ötletességről van szó. Az interneten manapság már számtalan jelmezből válogathatunk, ha még sem elégszünk meg a homemade verziókkal, ráadásul a használt verziók között, akár csodákra is bukkanhatunk, szinte fillérekért. A lényeg pedig, hogy az adott estén jól érezzük magunkat, jelmez ide, vagy oda!

Comments are closed.

Navigate