TAXITURI: Vásárolj egyedit, miközben két jó ügyet is támogatsz!

Old school darabok, vintage ritkaságok, különleges szettek. Mindössze néhány kattintásra, Magyarország első támogatói használtruha-webshopjában: ez a TAXITURI! Amennyiben fontos számodra az egyedi stílus, a fenntarthatóság és a társadalmi tudatosság, bátran „turizz” itt online, hiszen a vásárlásoddal a rászorulókat segítő Adománytaxi alapítvány munkáját támogatod.

Az Adománytaxi áldozatos munkájáról

Az Adománytaxi ötlete a 2015-ös menekültválság idején fogalmazódott meg Horn Tamásban, az alapítvány alapító igazgatójában, látván a rászorulók érdekében megmozduló hatalmas civil összefogást. A helyzet ugyanis érzékelhetővé tette, hogy milyen sokan és sokféleképpen szeretnének segíteni, illetve hogy mennyi lehetőséget rejt a főváros, ha adományozásról van szó.

Az Adománytaxi az indulása óta azon dolgozik, hogy minél inkább megkönnyítse az adományozást. Budapesten házhoz megy a feleslegessé vált értékekért és elszállítja oda, ahol azokra a legnagyobb szükség van. Működésének első hét évében már több mint 3500 háztartás felajánlásait vitte el 100 település rászorulóinak, közel 600 önkéntes bevonásával.

Együttműködés a Jófogással

A Jófogás és az Adománytaxi nem először működik együtt, hiszen profilunkat tekintve igen hasonlóak vagyunk: összekötjük a háztartásokban keletkező felesleget a máshol felmerülő igényekkel. Az ukrán menekülteket segítő tavalyi összefogásunk után pedig ismét az Adománytaxi jótékonysági kampánya mögé állunk.

A second hand termékek hazai nagyköveteként a Jófogás vásárlási és reklámfelületet biztosít az Adománytaxi TAXITURI kezdeményezésének, mellyel a használtruha-vásárlás pozitívumaira és a társadalmi felelősségvállalás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

Taxituri modell és kutya

Mi az a TAXITURI?

A TAXITURI egy 2017 óta működő közösségi ruhavásár, melynek keretében az Adománytaxinak felajánlott ruhák legkülönlegesebb darabjait lehet megvásárolni. A TAXITURI kínálata az alapítványhoz beérkező ruhaadományok körülbelül 1-2 %-át teszi ki, míg a többi felajánlás a rászoruló régiókban hasznosul. A vásárlások bevétele pedig az alapítvány munkáját, az adományozói rendszer fenntartását és a támogatott településeken szervezett közösségi piacokat segíti. 

Az elmúlt hat évben számos helyszínen találkozhattak már a second hand vásárlás kedvelői a TAXITURI-val – a legkülönbözőbb budapesti eseményektől kezdve a vidéki fesztiválokig. 2023-ban azonban új mérföldkőhöz érkezett a kezdeményezés: április 1-jén megnyitotta online felületét, a www.taxituri.hu-t. Ezzel pedig útjára is indult Magyarország első támogatói használtruha-webshopja!

A TAXITURI különleges kínálata

A TAXITURI árukészlete folyamatosan újabb és újabb izgalmas ruhákkal bővül – mindegyik egyedi árazású, különleges darab, melyeket kizárólag online lehet megvásárolni. A kínálatban férfiak és nők egyaránt találhatnak olyan kincseket, amikkel feldobhatják a ruhatárukat, méghozzá bármely évszakban.

Taxituri egyedi darabok

A néhány kattintással megvásárolt termékek Budapesten személyesen is átvehetők a 13. kerületben működő Adománytaxi Közösségi Térben (Kassák Lajos u. 79.), de a Foxpost hálózatának köszönhetően országszerte megoldott a kedvezményes árú kiszállítás.

Comments are closed.

Navigate