Adománygyűjtés a háború áldozatainak: Most te is segíthetsz!

Az ukrán-orosz konfliktus elhúzódása egyre nagyobb terhet ró a háború ártatlan áldozataira és az őket támogató szervezetekre, magánemberekre. Pedig a segítségre folyamatosan szükség van: ha benned is felmerült, hogy adakozni szeretnél az ukrán krízis bajbajutottjainak, akkor ne habozz! Az Adománytaxi adománygyűjtési kampányában tartós élelmiszerekkel, higiéniai termékekkel, de akár háztartási gépekkel is segíthetsz.

Tőlünk alig pár száz kilométerre, immáron több mint egy hónapja tart a 21. század egyik legjelentősebb humanitárius válsága, az ukrán-orosz háború. A hazánkba érkező menekültek ellátása mellett azonban még nagyobb gondot jelent a határon túl rekedt civil áldozatok megsegítése. Korábbi blogbejegyzésünkben azokat a szervezeteket gyűjtöttük össze, akik a felületeiken folyamatosan kommunikálva, különböző módokon segítenek a háború bajbajutottjain. Most pedig egy olyan adománygyűjtésre szeretnénk felhívni a figyelmet, amellyel egyrészt kárpátaljai települések rászorulóit, másrészt az ott elszállásolt, Ukrajna keleti részéről menekülő embereket (kb. 5000 fő), továbbá a hátrahagyott állatokat is tudjuk támogatni.

Vegyél részt te is az Adománytaxi kampányában!

Forrás: Adománytaxi Facebook

Adománygyűjtés: így tudsz segíteni!

Mit adományozzak?

  • tartós élelmiszer (konzervek, tészta, cukor, szószok, keksz, édesség)
  • higiéniai termékek (tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, tampon, betét)
  • tisztítószer, mosószer
  • állateledel
  • matrac
  • vízforraló, mikró, villanymelegítő, főzőlap, mosógép, kishűtő

Hogyan adományozzak?

Kisebb adományok esetén:

Mikor?

Minden hét szerdán és csütörtökön, 15:00-18:00 között

Hol?

1084, Budapest, Bérkocsis utca 24. (garázs)

Nagyobb adományok esetén:

Matracok és nagyobb háztartási gépek adományozásához kérheted a házhoz érkező elszállítást! Ez esetben itt tudsz regisztrálni.

Hogyan segít az Adománytaxi az ukrán krízisben?

A 2015-ben életre hívott nonprofit szervezet az adományozókat és a rászorulókat egy egészen különleges módon köti össze: házhoz megy a feleslegessé vált értékekért és odaszállítja, ahol arra a legnagyobb szükség van. Az Adománytaxi adománygyűjtései alatt több mint 2500 háztartás felajánlásait fuvarozta már el 92 település rászorulóihoz, mintegy 600 önkéntes bevonásával.

Az Adománytaxi békeidőben is azoknak segít, akik a többség számára láthatatlanok. Ez a jelen háborús helyzetben sincs máshogy: profilukhoz híven olyan kárpátaljai kistelepüléseket támogatnak, amelyeken most az átlagnál is nagyobb a nyomás, hiszen nemcsak a saját rászorulóikat kell ellátniuk, de az állami támogatás nélkül működtetett menedékhelyre érkezőket is. Ezeket a menedékhelyeket főleg iskolákban és óvodákban alakítják ki, így a legalapvetőbb termékekből is hiány van, ezek beszerzése pedig komoly kihívást jelent a helyieknek. Az Adománytaxi – a kárpátaljai partnerével szorosan együttműködve – folyamatosan figyeli a támogatott települések igényeit, és ezek mentén szervezi adománygyűjtési akcióit. A felajánlásokat heti egy szállítmány keretében juttatja el partnerszervezethez, rajtuk keresztül pedig a megfelelő intézményekhez és a menekülteket befogadó családokhoz. 

Partnerszervezet: M. Pokrova Charity Foundation

Támogatott települések: Jánosi, Balazsér, Nagybégány, Kisbégány, Déda, Kaszony, Újlak, Csetfalva, Alsó Remete, Felső Remete, Vezérszállás, Volóc, Ökörmező, Nagybereg, Királyháza, Császlóc

Comments are closed.

Navigate