Add tovább a felesleges karácsonyi ajándékokat!

Még egy szakállvágó a meglévő mellé? A sokadik konyhai kütyü, amit úgysem fogsz használni? Netán egy sminkpaletta, ami nem passzol a stílusodhoz? A kacatközpontú, személytelen ünnepek jegyében sokszor kapunk olyan dolgot, amire valójában nincs szükségünk. Nem feltétlenül kell azonban, hogy egy eldugott polcon porosodjanak a felesleges karácsonyi ajándékok. Mutatjuk is, hogyan hasznosíthatod őket!

1. Ajándékozd tovább!

A Jófogás Circular Monday alkalmából indított, hosszútávú kampányában több ízben felhívtuk már a figyelmet a körkörösség fontosságára. Ennek a szellemiségnek a jegyében ugyanis nincs felesleges tárgy, a megfelelő kezekben minden dolog ki tud teljesedni. Így tehát a számodra felesleges karácsonyi ajándékok is szerető gazdára tudnak lelni, ha egy kicsit rászánod az időt továbbadásukra.

Első körben érdemes a baráti, ismerősi körben körbekérdezősködnöd, hogy nincs-e valakinek szüksége az adott tárgyra. Ki tudja, talán még egy feledés homályába veszett, egykori ismeretséget is fel tudsz melegíteni az adott karácsonyi ajándék továbbadásával.

Forrás: Pexels / Monstera

2. Adományozd el!

Karácsonykor nem véletlenül fokozottabb az adományozási kedv, hiszen a szeretet ünnepe sokakat az elesettek, a rászorulók megsegítésére ösztönöz. Ez azonban nemcsak pénz formájában ölthet testet. A számodra felesleges karácsonyi ajándékot is nyugodtan továbbadhatod jótékonysági szándékkal. Hátha épp egy új mikróra, vízforralóra, vagy jó állapotú ruhákra van szükség egy hajléktalanszállón. Vagy netán néhány kutyajátékra, pórázra vagy tálra egy közeli menhelyen. Mielőtt azonban felbukkannál a szükségtelen karácsonyi ajándékokkal az adott jószolgálati intézménynél, mindig érdeklődj, hogy valóban szükségük van-e az adott dolgokra!

Forrás: Pexels / Julia M Cameron

3. Add el a felesleges karácsonyi ajándékokat a Jófogáson!

Amennyiben az ismerősök és a jótékonysági intézmények közül senki nem csap le a szükségtelen karácsonyi ajándékokra, ne szontyolodj el! A Jófogás nemcsak a használt holmik eladásának egy remek platformja, hanem az érintetlen, ugyanakkor felesleges tárgyaidnak is hamar másik gazdát találhatsz itt. Legyen szó akár egy új műszaki cikkről, vagy épp egy neked nem tetsző ruhadarabról. Így ráadásul egy kis extra bevételre is szert tehetsz, ami az ünnepekkel járó fokozott kiadások után mindig jól jön.

Comments are closed.

Navigate