Használt ruha eladása online- mit és hogyan adjunk el

Halmokban állnak az alig hordott ruhák a szekrényünkben, de mindig nehezen vesszük rá magunkat, hogy tegyünk velük bármit is?! Itt az ideje, hogy néhány szuper tipp segítségével gyorsan megváljunk a használt ruháinktól. Íme néhány tanács, hogy a használt ruha eladása online is sikeres legyen!

Előfordult már veletek is, amikor a nagymosás után hajtogattátok be a szekrénybe a ruhát, és akkor szembesültetek vele, hogy milyen sok már nem használt ruhátok van? Bárhogy nézzük őket újra és újra, rá kell jönnünk, hogy néhánynak az ideje már elmúlt. Hiába szeretjük őket, meg kell válnunk tőlük.

Szerencsére ma már nem nehéz online bármit is eladni. Ahhoz, hogy gyorsítsuk az internetes ruhaértékesítést, kell néhány jó kép, egy lényegre törő leírás és csak várnunk kell a vásárló érkezésére. Most vegyük sorra, hogyan is ismerjük fel, ha egy kedvenc holminknak már nincs jövője a szekrényben!

amire már nincs szükségünk

Szelektálás értékesítés előtt

Első lépésként találjuk meg a használt ruhák eladásához azokat a darabokat, amikre már nincsen szükségünk. Keressük azokat a ruhákat, cipőket, kiegészítőket, amiket már hónapok óta nem használtunk, esetleg csak egy alkalommal hordtuk és azon kívül biztosak vagyunk benne, hogy már nem fogjuk máskor felvenni. A téli szezon végén a meleg ruhákat is könnyen eladhatjuk, vagy a tavaszi kabátokat és átmeneti ruhákat is előszeretettel keresik már ilyenkor a potenciális vásárlóink.

Válogatás közben az alábbi gondolatokat mindenképp felejtsük el:

  • Biztos jó lesz még legközelebb!
  • Otthoni ruhának meghagyom!
  • De hát olyan szép!
  • Kár lenne megválni tőle!

Na persze! Mind jó kifogás a halmozásra, de felejtsük el végre! Ha csak a helyet foglalja a szekrényünkben, és igazából nem hordjuk, hiába szép és jó az a holmi, itt az ideje a távozásának! Sőt, ha eladjuk online a használt ruháinkat, az egy extra bevételi forrást is jelenthet! Fogjuk fel így!

használt ruha eladása online

A hirdetés elkészítése

Miután összegyűjtöttük azokat a használt ruhákat, amiket el szeretnénk online adni, fontos leellenőrizni, hogy a holmik megfelelő állapotban legyenek a termék fotózása előtt. Legyen tiszta a ruhanemű és az sem árt, ha fotózás előtt kivasaljuk. A képeket egy semleges, lehetőleg fehér vagy világos háttér előtt vállfára akasztva fotózzuk le, ha megoldható, akkor természetes fényben. Ha esetleg minimális sérülés vagy folt található a ruhán, azt mindenképpen jelezzük a hirdetés leírásában, és fényképet is készítsünk róla, hogy megfelelően tájékoztathassuk a jövőbeni vevőt.

Érdemes a teljes ruhát, valamint a címkét, a gombokat és esetleg egy közelebbi fotót készíteni, amin az anyag is jól látható. Bár ezek nem profi, műtermi minőségű képek lesznek, de egy szép képpel felkeltjük a vásárló figyelmét, így a használt ruha eladása online könnyebb lesz.

A sikeres értékesítésünkhöz elengedhetetlen, hogy a hirdetésünk feladás előtt egy frappáns, részletes termékleírást is kapjon. Fontos megemlítenünk a termék állapotát, a márkát, a méretet, illetve milyen paraméterekre ajánljuk mi. Gyakran megesik, hogy a pontos méretekre is kíváncsiak a vásárlók, mert egy S-es méret gyártónként eltérő lehet, így biztosra mehet a vevőnk, hogy megfelelő lesz a ruhadarab.

Árazzuk be a terméket. Ehhez érdemes a hasonló hirdetések között egy kis piackutatást tartani. Ha gyorsan szeretnénk eladni, akkor az átlagos árak mentén, esetleg kicsit alatta adjuk meg az értéket, de ha ráérünk, akkor lehet valamivel felette is, de akkor számítsunk rá, hogy nehezebben találunk majd vevőt.

használt ruhák

Érdeklődések kezelése

Az online ruha értékesítés során legyünk nagyon segítőkészek, hogyha egy vásárló jelölt megkeres minket. Az internetes vásárlás során, ha nem találkoznak személyesen a felek, akkor sokszor több információ szükséges a döntés meghozásához. Mindenképpen legyünk kedvesek az érdeklődővel, válaszoljunk minden kérdésére, így talán visszatérő vevőnké is válhat és legközelebb is tőlünk vásároljon majd ruhát, mivel elégedett volt a vásárlási folyamattal, a termék minőségével, esetleg a szállítási határidővel.

ruhadarabok

A használt ruhák mellett mostanában egyre többen döntenek. Szerencsére mind többen tisztába vannak a tömegtermelés okozta káros hatásokkal, és tudatosan választják a használt ruhák vásárlását. Az sem egy utolsó szempont, hogy ha egy márkás ruhadarabot valaki néhány viselés után továbbad, akkor sokszor akár féláron is beszerezhetünk egy drága futócipőt, vagy alkalmi ruhát.

Ha nekünk is csak állnak a szekrényben a ruháink, akkor bátran adjuk el online. Amitől mi meg szeretnénk válni, az másnak egy új kincset jelenthet, és úgy is fog rá vigyázni, hogy egyszer majd ő is tovább adhassa. Így a minőségi ruhadarabok hosszú ideig tudnak körfogásban maradni. Minden egyes tulajdonosa a saját ruhatárában, kedve szerint tudja majd újrahasznosítani azt, amit mi egyszer beszereztünk.

Comments are closed.

Navigate