Eke Angéla Jófogásai – használt tárgyak új élete

A színházi világ rajongóinak úgy hisszük, hogy nem kell bemutatni Eke Angélát, azt azonban talán kevesebben tudják a színésznőről, hogy elkötelezett „zöld” aktivista. Ahogy magát is jellemezte a vele készített interjúnkban, számára a környezetvédelem kulcsfontosságú. Arra is odafigyel, hogy a felesleges pazarlás, vásárlás ne tudjon beférkőzni a mindennapjaiba.

Ebből a cikkből most meg tudhatjuk, hogy a környezetvédelem, a használt tárgyak újrahasznosítása és a színház miként fér meg egymás mellett.

Angéla erről a témáról így gondolkodik: „Véleményem szerint a környezet- és állatvédelem fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Tudatosan kell hozzáállnunk minden olyan, környezetünket közvetlenül is érintő kérdéshez, amik ténylegesen meghatározzák életünket és jövőnket. Igyekszem mások figyelmét is felhívni arra, hogy néha a szavak nem elegendőek. Aktívan tennünk kell azért, hogy jobb hely legyen a világunk – még a mi életünkben.”

Használt tárgyak a díszletben

Miként kapcsolódik a Jófogás ahhoz a szemlélethez, amit Angéla is képvisel? Természetesen azzal, hogy mindenkit a használt, megunt, esetleg számunkra már funkciót vesztett tárgyak új életre keltésére buzdítunk! Angéla egyik színházi sztorija is szorosan összefűződik a másodkézből vett holmikkal:

„Egy monodrámában, amiben egyedül szerepelek a színpadon, több száz babaruha vesz körül az egyik jelenetben. Normál esetben még a kisgyermekes családok sem tartanak ipari mennyiségű babaruhát otthon, így muszáj volt a kedvelt platformunkhoz, a Jófogáshoz fordulnunk, ahonnan sikerült több zsáknyi babaruhát vásárolnunk. Kevesen tudják egyébként, de a színházi kellékek jó részét innen szerezzük be. Ha valami korhű elemre van szükségünk, a használt piac a legjobb hely a kutakodásra, hiszen könnyen kincsekre akadhatunk! A használt dolgok vásárlásával, pedig hatékonyan tehetünk a túlvásárlás és felesleges hulladékképződés ellen.”

Eke Angélával a használt tárgyakról

Angéla és a használt tárgyak történetei

Angéla, elmondása szerint, szoros kötődést érez a régi tárgyak iránt, és szereti körülvenni magát olyan másodkézből szerzett dolgokkal, amik egy másik korból származnak, mert számára ezek a használt bútorok, eszközök és ruhák szinte ‘élnek‘, saját történetük van. Ha egy korabeli darabban, filmben játszik, ott is szereti, ha ügyelnek a díszletek kórhűségére, mivel ebben az esetben nem mutatna jól egy olyan kosztüm vagy óra, ami most jött le a gyártósorról és messziről látszik a modernsége.

„Érdekes téma ez, de valahogy sokkal jobban szeretem az olyan tárgyakat, amiknek van története, amiből úgy érzem, hogy a múlt szól hozzám. A történelem egy apró szelete lesz az enyém egy használt tárgy megvásárlásával. Már azt várom, milyen módon fog az én személyes történetemhez kapcsolódni. A tömegcikkekkel szemben, amikhez bárki hozzáférhet, ezekben a tárgyakban pont az egyediség a klassz. Ilyen – nagy valószínűséggel – csak az én birtokomban van!”

Eke Angéla

Legkedvesebb emléke a Jófogással

Nem csak antik termékekre érdemes a Jófogáson vadászni. A színésznőt egy kedves családi történet is köti a használtcikk vásárláshoz! Tinédzser korukban az öccse nagyon szeretett volna egy PlayStationt, amit az apukájuk ki is nézett használtan a Jófogáson. Amikor elmentek átvenni a játékkonzolt, Angéla számára az maradt meg igazi élményként, hogy az eladó mennyire örült annak, hogy egy általa már nem használt eszköz lelkes új gazdára talált!

„Az egész adásvételből számomra az eladó reakciója maradt meg. Amikor meglátta, hogy felragyogott az öcsém arca a PlayStation birtokba vételekor, elmesélte, hogy az ő fia anno ugyanilyen boldog volt a vásárláskor, majd hozzátette, mennyire klassz dolog az, hogy egy tárgy ekkora örömöt szerezve tud tovább élni.”

Nem kell színésznőnek lenni ahhoz, hogy akár a ruhatáradat, akár a bútoraid vagy számítástechnikai eszközeidet a Jófogásról szerezd be, ezáltal is téve egy zöldebb, fenntarthatóbb világért! Az apróhirdetések között könnyedén böngészhetsz a számítógépedről, de akár mobilodról is, legyen szó Android, vagy iOS rendszerű eszközökről! Ha pedig be szeretnél szállni a használt termékek körforgásába, egyszerűen adhatsz fel új hirdetést a Jófogás oldalán. És ki tudja, lehet nem sokára neked fog örömet szerezni a látvány, hogy egy nem használt tárgyadat más milyen boldogan veszi kézbe!

Comments are closed.

Navigate