Tippek a biciklid kiválasztáshoz!

Téged is magával ragadott a tavaszi kerékpározási hullám? Most keresed az igazit, vagy lecserélnéd a régit? Az alábbi cikkben szeretnénk pár tippet adni, hogy a leginkább hozzád illő biciklit találd meg!

Ahhoz, hogy eldönthesd milyen típusú kerékpárok közül szeretnél választani, az alábbiakat gondold át:
– milyen gyakran és milyen célból tervezel biciklizni
– milyen terepre készülsz leggyakrabban

Ezek után a gép még nem dobja ki a helyes választ, de sokkal közelebb kerülsz ahhoz, hogy milyen lesz számodra az ideális kerékpár.
Lássuk a leggyakoribb típusokat, amik a hétköznapokban jó társaid lehetnek:

Városi kerékpárok
Ez a típus leginkább a rövid távok megtételére ideális, nem okoz csalódást a belvárosi közlekedésben, vagy abban, hogy eljuss a napi bevásárlás helyszínére.
– Rövidebb távra – Könnyű, sík terepre – Kezdőknek is jó választás

Mountain Bike 
A legelterjedtebb kerékpár típus, amit annak köszönhet, hogy városban és terepen is megállja a helyét. Városban stabilan közlekedhetsz vele, a rosszabb út viszonyokat is tűri, nem lesz a leggyorsabb cirkáló, de terepen biztos nem okoz csalódást!
– Hosszabb távra is – Előnyeit leginkább terepen élvezheted

Trekking 
Kényelmes, túrázásra tervezett bicikli, leggyakrabban 26”-osnál nagyobb a kerékmérete, így gyorsabb haladást biztosít. A könyedebb terepadottságokkal még megbirkózik, azonban, ha túráidat nehezebb terepre tervezed, válassz inkább Cross trekking kerékpárt, amit kifejezetten erre terveztek.

Trekking
– Könnyebb terepre – Hosszabb távra is

Cross trekking:
– Nehéz terepre – Túrákhoz – Hosszabb távra is

Országúti
Ez a típus akkor lesz számodra tökéletes, ha sport célból keresel biciklit és kifejezetten aszfalton tervezel tekerni. A vékony kerekeknek és a könnyű szerkezetnek köszönhetően nagyon gyors típus, de pont ezekért terepre nem valók.

Ezek mellett még sok típust találhatsz, melyek a fentiek keverékei, továbbfejlesztett változatai. A típus mellett figyelj még a vázméretre, hogy a magasságodhoz megfelelő kerékpárt válassz, és gond nélkül élvezhesd a tekerést!

Ha pedig megvan már a kiválasztottad, nézz körül korábbi cikkünkben, hogy nyárra milyen túrát terveznél be: Bringaútvonalak

Comments are closed.

Navigate