Vásárlási láz csökkentése – vásároljunk használtan

Napi jó hír, hogy a vásárlási láz csökkenthető, a recept nagyon egyszerű. Bemutatjuk, hogy hogyan lehet a rendszeres vásárlást átalakítani úgy, hogy nem szennyezzük a környezetünket. Vásároljunk használtan!

Sokan kényszeresnek érzik a mérhetetlen vásárlást vagy egyszerűen csak örömüket lelik benne. Sok helyen olvasható, hogy az úgynevezett „kényszeres vásárlás” egy betegség, de szerencsére kevesen jutnak el erre a pontra. Sokan megmaradnak azon a vonalon, hogy szeretik az új holmikat, olykor jobban, mint kellene. Legnagyobb örömünkre nem kell lemondanunk az új ruhákról vagy kiegészítőkről, amikor manapság használtan is hatalmas kínálat van, amiből válogatni lehet. Nézzünk néhány tippet, mi alapján keressük a következő ruhadarabjainkat vagy hogyan találjuk meg az új, de mégis használt cikkek egyikét.

vásároljunk használtan

Turi

Többször ejtettünk már szót róla a Jófogás együttműködései során, hogy a használt dolgok vásárlása egyáltalán nem ciki. Legutóbb karácsony előtt beszélgettünk róla Barbarával, amiről a videót itt meg is nézhetitek. Fenntartható, környezettudatos és kedvező mind a pénztárcánknak, mind a használati tárgyaknak. Értéket képvisel, amivel teszel a földünk és közvetlen környezetünk szebb jövőjéért.

Korábban kevésbé volt divatos a secondhand holmik beszerzése, de ma a sztereotípia megdönthető, miszerint csak a rossz anyagi helyzet határozza meg a vásárló közönséget. Ma nagyon divatos a másodkézből szerzett ruhák és tárgyak használata. Gondoljunk csak a még tökéletes állapotú, de divatjamúlt ruházatnak, ami nem veszik el a süllyesztőben, ugyanis ma ismét hódít a trapéznadrág, a kordbársony és a pepita. Hát nem nagyszerű, ha a tömegtermelési cikkek helyett, igazi, klasszikus, minőségi darabokat beszerezni, ráadásul nyomott áron?!

A legjobb, hogy a mai „turik” vagy „secondhand store” megnevezésű üzletek nagyon modern képet adnak a használt holmik vásárlásáról, bemutatva a keresletet, a régi-új igényeket. Ezek az üzletek ötvözik a modern pláza üzletek hangulatát és a bazári forgataggal. Átfogó képet kapunk a fiatalok, retro igényeiről és a 70-80-as évek divatjáról.

secondhand store

Használt cikkek

Itt is romboljuk le a régi, piacos emlékeinket. A használt eszközöket, ma nem úgy adjuk és vesszük, mint a szombati piacon, amikor a használhatatlan lomokat próbálták ránk tukmálni a kufárok. Ma apróhirdetések alapján választunk. Nagy általánosságban kifogásolhatatlan termékekhez juthatunk a közösségi háló csoportjaiban vagy akár a Jófogáson is, csak tudnunk kell, hogy mit keresünk. A rengeteg hirdetés között nekünk már csak a legkedvezőbb ajánlatot kell választanunk. Vásároljunk használtan hajvasalót, mosógépet, számítógépet vagy telefont.

Figyeljünk a hirdetésben szereplő információkra és az alapján döntsünk:

  • Mennyi ideig használták?
  • Van-e még rá garancia?
  • Épségben megőrizték az összes tartozékot? Különösképpen figyeljünk a töltőkre és az akkumulátorokra.
  • Működő képes az eszköz?
  • Hasonlítsuk össze a hirdetéseket, hogy a legjobb ár-értékű termék mellett dönthessünk.

Ha eladni is szeretnénk a már nem használt cikkeket, akkor jelenleg az elektronikai eszközök eladásának van nagy sikere. A növekvő kereslet a használt termékek iránt nem csupán az autóknál, de a számítástechnikai eszközöknél is jellemző. Ha éppen az eladáson gondolkozunk, akkor ennek épp most van a legjobb ideje.

használt ruha üzlet

Példák használt termékekre

Ha egy pöttyös ruhát keresel a farsangi szezonra, akkor érdemes a vásárlási láz során figyelnünk a nem elhanyagolható árkülönbségre. Ha a bevásárlóközpontban keressünk a ruhánkat, akkor az árak közötti különbség, akár több ezer forint is lehet. Míg egy új ruhát 5-10000 Ft között vehetünk meg, a használt ruhák között már találunk 1-3000 Forint körül is.

Ha egy telefont vásárolnánk meg, akkor még drasztikusabb az árrés használt és új között. Míg egy új készülék több százezer forintot is meghaladhat, addig a modernebb, használt eszközök is kedvezőbb áron, akár féláron megtalálhatóak az online térben.

használt holmik

Mindenképpen vegyük figyelembe a környezetünk védelmét is a pénztárcánk mellett, amikor a secondhand termékek mellett tesszük le a voksunkat. Nem elhanyagolható, hogy ezzel a Földünket tesszük élhetőbb hellyé. Védjünk együtt a világunkat és vásároljunk használt termékeket!

Comments are closed.

Navigate