Igazi ritkaságok – játékok használtan

Gyerekjátékból talán sosincs elég, de legalább lehetőségünk van odafigyelni, hogy honnan szerezzük be őket. A gyermekeknek egy dobozban lévő színes formák és bábuk az érdekesek, így nem gond, ha a játékok használtan kerülnek hozzánk. Az öröm úgy is garantált lesz!

A tárgyak körforgásban tartása egy egyszerű, de nagyszerű lépés mindenkitől, akinek fontos a fenntarthatóság. A legjobb módja, ha a lehető legtöbb eszközt, ruhát, akár játékot is másodkézből szerzünk be. Igenis büszkének kell lennünk arra, hogy mind a magunk és mind a gyermekünk életét és környezetét élhetőbbé tesszük ezáltal. Vásároljuk a játékokat használtan és tegyünk a környezetünkért.

kisgyermek a játékával

Miért jó használtan játékokat venni?

Ha saját magunk számára fontos a fenntarthatóság és a régi, szeretett ruhák és játékok megbecsülése, próbáljuk a gyermekünk számára is ezt a szemléletet megtanítani. Hiszen sokszor előfordul, hogy a kisgyerek az új, drága kirakós felé sem néz, de a játék dobozával órákig eljátszik. Ezt a jókedvet könnyen elérhetjük használt játékokkal is, ami nem csak a pénztárcánknak, hanem a környezetünknek is jó! Nekünk miért éri meg?

  • Kevesebbet fogunk költeni a rengeteg készségfejlesztő és szórakoztató elfoglaltságra. A gyermekünknek mindegy, hogy új vagy használt, a játék fogja csak érdekelni.
  • Támogatjuk a bolygónkat és nem járulunk hozzá a tömegtermeléshez, ezáltal csökken az előállítás során keletkező környezeti szennyezés! Egy játék több gyermeket is kiszolgálhat, nem szükséges mindig újabbakat venni, akár modernebbeket.
  • Minőségi játékokhoz jutunk kedvezőbb áron, így nem kell attól félnünk, hogy hamar tönkre megy. Az olcsó, de boltban vásárolt játékok sokszor kevesebb ideig bírják, mint a régi, de jobb minőségű társaik.
  • Eszmei értékkel rendelkezik egy doboznyi színes jóság, ami korábban már több gyermeket is boldoggá tett. Így mi is hamarabb választunk ilyet, mint egy játékot, amiről sosem kaptunk visszajelzést. Az ilyen játékokat általában azonnal megunja egy gyerek és adhatjuk el mi a Jófogáson.
fenntartható játékok

+ tipp használt játékra

Gondoljunk csak bele, hogy egy Lego manapság már több ezer forintnál kezdődik és szinte a végtelenségig terjed az ára. Miért ne vehetnénk, olcsóbban, akár néhány ezer forintból különlegesebbeket vagy vegyesen nagyobb csomagokat? A kevert Lego előnye, hogy a gyermekünk használhatja a kreativitását arra, hogy minél változatosabban rakja össze a kockákat és építsen különleges házakat, járműveket. Ezt egy új, limitált témájú csomaggal, nem tudja annyi módon megtenni.

Ha karcos, azt jelenti, hogy használva volt. Nem csupán pillanatnyi érdeklődést váltott ki előző kis tulajdonosából, ezért biztosak lehetünk abban, hogy a mi gyermekünk is örömét leli majd benne. Sőt, ha található rajta néhány apró karc, nem kell félnünk tőle, hogy továbbsérül a nagy játékidő során. Már fel sem fog tűnni a szemfüles, sasszemű kicsiknek.

használt játékok

Játékok vs vírus

Szerencsére nagyon sok játékot beszerezhetünk használtan apróhirdetésekből vagy családunktól, barátainktól, de mégsem mindegy, hogy a vírus idején rögtön odaadjuk-e a piciknek. Ajánlott, hogy minden játékot, ami most hozzánk kerül, fertőtlenítsük le, mielőtt a gyerkőc megkapja. Mit és hogyan tisztítsunk meg?

  • A plüssöket célszerű fertőtlenítő mosószeres, hosszabb programon kimosni, akár kétszer is. Ez különösen fontos akkor, ha a gyermekünk még előszeretettel rágcsálja meg a kismackókat.
  • A jó öreg víz és szappan. Rakjuk a kádba az új játékokat, engedjük fel jó forró vízzel és keverjünk hozzá sok-sok fertőtlenítős kézmosószert. Dörzsöljük jól meg a játékokat. Biztonság kedvéért ismételjük meg még egyszer, hagyjuk megszáradni a játékokat és indulhat is a móka.

Plusz tipp:

Különösen a Legók és más apró, barázdált játékok esetén szükséges az alapos tisztítás, nem csak a vírusos időszak miatt. Az kisméretű repedésekbe és lyukakba könnyen megragadhat a szennyeződés, ami egy portörlésnyi mozdulattal nem könnyen kerül ki a keskeny helyekről. Érdemes rendszeresen körömkefével végig súrolni a játékokat és ha a játék nem sérül, akkor egy fürdős tisztítást eszközölni, hogy megszabaduljunk a játékszerre telepedett baktériumoktól.

 lego kockák

Manapság nem a játékok megőrzése a trend, pedig mekkora szükség lenne rá! Próbáljuk óvni a környezetünket a tömegtermeléstől úgy, hogy vigyázunk az értékeinkre, megőrizzük a mi kedvenc játékaink, és, vagy továbbadjuk a családon belül, vagy meghirdetjük online a játékszereket. Ha be kell szereznünk valami újat, akkor kutakodjunk először a használt kincsek között. Keressük a gyermekünknek a játékot használtan.

Comments are closed.

Navigate