Tedd pénzzé online – használt laptop eladás

Legtöbbször csak akkor válunk meg a már nem használt holmijainktól, amikor már nem győzzük arrébb rakni a lakásban. Tegyük pénzzé a felesleges elektronikai tárgyainkat, ahelyett, hogy kerülgetjük. Itt van néhány tipp a használt laptop eladásához.

Sokan nem tehetik meg, hogy több százezer forintos, új, elektronikai termékekhez jussanak hozzá, így neked ez pont jól jöhet, hogy keress egy kis pénzt az új laptophoz. Azért, hogy biztosan megvásárolják tőled a kínált terméket érdemes néhány szempontot figyelembe venni, amivel gyorsítod az értékesítést. Ilyen egyszerű a használt laptop eladás:

számítógép
  • Hirdess jól! Írj le minden specifikációt. Tüntesd fel a tartozékokat. Ha van hibája, mindenképpen írd le a hirdetésben.
  • Legyen a hirdetés képe kiváló! Mutasd be a terméket úgy, ami alapján te is szívesen megvennél egy hasonló terméket.
  • Bár lehet nem vagy profi marketinges, a körítés mégis nagyon fontos az eladás során. A termék leírása legyen egyszerű, érthető és közvetlen. Ezzel a vásárló érdeklődését könnyen fent tudod tartani.
  • Tartsd szem előtt, hogyha jó eladó vagy, akkor később is fognak tőled vásárolni.
  • Legyél korrekt, kedves és segítőkész.
  • Ha valaki igényli, biztosíts számára személyes átvételt, hogy ellenőrizhesse a laptop állapotát.

Mit fog figyelni a vásárló?

A külső megjelenésen túl a funkciók, tartozékok állapotát fogja a vásárlód megfigyelni, de valljuk be, hogy egy használt laptop eladása során nem kifejezetten a külső a lényeg. Itt jobban szeretnek a vásárlók a termék mélyébe látni.

laptop vásárlása
  • Kívülről fog belefelé haladni, így mindenképpen a laptop vázát látja majd meg először. Ha ütött-kopott a borítás, akkor az nem túl bizalom gerjesztő, maximum akkor, hogyha már 10 éve használatban van és még mindig kifogásolhatatlan a termék működése. Viszont, ha a laptop műanyag borítása törött, akkor nehezen fogsz tudni megválni tőle, legalábbis pénzért. A régi, fém borítások kiválóan működnek a mai napig, de a műanyag képes könnyen megadni magát, akár 2-3 év alatt és javítani szinte lehetetlen. A borításon található repedések a töltő és az különböző portok csatlakozójánál rizikós, így lehetőleg azokra nagyon vigyázz, mielőtt túladsz a régi eszközön.
  • Az érdeklődő kíváncsi lesz rá, hogy milyen állapotban van a termék akkumulátora, mennyi időt bír, működik-e a töltő nélkül is vagy kizárólag a töltővel kapott árammal hozható működésbe? A töltő eredeti-e? Ha igen, akkor sérült-e? Lehet hozzá kapni utángyártott töltőt is, igény esetén? Ha nincs áram a számítógépünkben, akkor nem igazán lehet vele mit kezdeni, így ez az egyik legfontosabb kérdés. Ezt úgy fogja tudni ellenőrizni, hogy a termék töltve van és néhány perc alatt kiderül a bekapcsolás során, hogy mennyire erős az aksi.
munkaeszközünk a laptop
  • A használt laptop eladása esetén a vásárlód ellenőrizni fogja, hogy a számítógépben milyen specifikációk találhatók. Mekkora RAM, milyen videókártya és processzor.
  • Mielőtt eladod a használt laptopod, mindenképpen érdemes egy billentyűzet tisztítást végezni, ugyanis egy beragadó gombsor könnyen elveheti bárki kedvét a vásárlástól.
  • A gép szoftvereit is ellenőrizni fogják, így ne árazd be Windows lincensszel a laptopot, ha az nem található rajta.
  • Ami nem mellékes, de a specifikációk keresése során úgyis ellenőrizzük ezt is, az a képernyő! Ha pixelhibás a monitor, akkor az nagyban ronthatja a felhasználó élményeket, így kevésbé valószínű, hogy gazdára lel az eszköz.

Meddig lesz laptop a használt gépünk?

Erre sajnos nehéz választ adni. Az senkinek sem titok, hogy a mai tömegtermelés következtében az elektronikai eszközök sokkal rövidebb ideig működnek hibátlanul. Manapság jó esetben körülbelül 2-3 év bírja egy laptop, ami extra odafigyeléssel meghosszabbítható. Ha egy 2 éves laptopot cserélnénk le újra, a magasabb ár miatt valószínűleg nehezebben fogjuk eladni, mint régebben vásárolt társait. Bár lehet, hogy valakinek egy használt, de naprakész, hosszabb élettartalmú számítógépre lesz szüksége.

használt laptop

A használt laptop eladása során természetesen ezek a pontok csak irányadók, viszont gondolkodj majd mindenképpen a vásárlód fejével. Te se szeretnéd, hogy valótlan információk alapján fizess sokat egy működésképtelen termékért. Legyél kedves és segítőkész és legyen jó a kép és a szöveg a hirdetéseden és hamar gazdára talál bármilyen már nem használt holmid, aminek más nagyon fog örülni!

Comments are closed.

Navigate